icon

Som v 38. týždni a bábo má 2250 g. Ako mu pomôcť pribrať?

deaneira
18. jan 2014

Ja som dokonca od decembra kilo schudla. Maly od zaciatku tehu je vraj v oneskoreni o cca 10 dni, vraj kvoli posunutej ovulke.Co by som mala papat aby maly pribral apson na 2700 g. Termin mam 5-15.2 ale tlaci mi na organy tak by som uvitala ak by to bolo skor toho 5ho...

Strana
z2
saska88
19. jan 2014

Bábo ti môže pribrať samo v posledných týždňoch o jednonásobok toho čo už váži

lemac
19. jan 2014

Mne hovorili ze dufaju ze babo bude mat aspon 2,5kg ak vobec vydrzim do terminu (co nikto nepredpokladal). Mala sa narodila 2 dni pred terminom s vahou 3150g. Takze nestresuj, mna zbytocne stresovali.

darty13
19. jan 2014

Vôbec sa nestresuj kvôli váhe, moje obidve deti sa narodili v termine s vahou 2600g, a ked mali 1 mesiac uz mali takmer 4 kilá....a ak si aj ty chuda tak aspon nebudes mat taky tazky pôrod

verronica
19. jan 2014

Nestresuje kvôli váhe, lebo váha na sone je len orientačná 🙂

xenicka13
19. jan 2014

Každý týžden v poslednom mesiaci priberie cca 250g

veriiii
24. jan 2014

presnu vahu nevie ultrazvuk zmerat, odhady sa casto lisia, ale lekar pohmatom vie potvrdit,ci je babo mensie, dovody su rozne, ak vylucili zle prietoky, omotanu snuru, problemy s placentov ,plod vodou, infekciu a tak, tak snad len vela papat a oddychovat...vela je dane aj geneticky..

mahulenka87
24. jan 2014

myslím si, že sa vôbec nemusíš obávať. Ja som sa narodila v 41.tt a mala som 2800g. Niektoré detičky sú proste menšie, drobnejšie. Taktiež odchýlka pri meraní je až 600g.
A taktiež si myslím, že jeho hmotnosť ani nemôžeš ovplyvniť... 😉 teš sa a buď kľudná, všetko je ok.

kofoluska
6. feb 2014

Vaha dietata v maternici je vzdy len velmi priblizny odhad. Mne na konci tehu hovorila doktorka, ze maly ma nieco pod tri kila a narodil sa 3410g. A tak isto to, ako dlho si tehotna a termin porodu - je to len teoreticky odhad na zaklade priemernych hodnot nameranych v dvanastom tyzdni cca. Ja nabeton viem, ze som otehotnela 20.10.2012, ale podla doktorov to muselo byt minimalne o dva tyzdne neskor. Poviem sprosto, ale po siestich rokoch sme to s manzelom nerobili ako kraliky a o dieta sme sa navyse nesnazili. Takze presne viem, kedy sme mali sex a kedy sme si nedali pozor (mimochodom, v ten den sme sa vzali :D ). Ale holt, oni maju svoje tabulky.
Vobec sa nestresuj tym, co Ti povie lekar pri prehliadke, pokial nestresuje on sam. Nestresuj sa ani tym, ze si kilo schudla. To, ze Ty priberies neznamena, ze priberie aj dieta. Naopak, prepchavanim sa a podobnymi hokusmi pokusmi mu mozes este nechtiac ublizit. Ja som pocas tehotenstva pribrala 20kg, co neznamena, ze som porodila megadieta - ako pisem vyssie, mal 3410g.
Mimochodom, mensie dieta sa lahsie tlaci 🙂. Maly bol von na tri kontrakcie. Este aj doktorky, co boli pri porode, si robili srandu, ze som tlacila ako parna lokomotiva :D.

sissi0024
6. feb 2014

Váha dieťaťa v maternici je len orientačná rovnako ako aj gestačny vek, tam sa tusim berie do uvahy + - 2 tyzdne ak sa nemylim, ak ani, tak ma opravte. Aj mne gynekolog povedal mensiu vahu dietatka, ked som bola v 37. tyzdni. Mohla som sa prejedat kolko som chcela a moja vaha od zaciatku tehotenstva bola +7 kg a tiez som bola z toho nestastna. Potom mi jedna gynekologicka povedala, ze najpodstatnejsie je, ze je dietatko vporiadku a tiaz velmi dôlezite je dieta donosit. Nestresuj sa, vychutnavaj si posledne chvile tehotenstva a tes sa na babatko. Bude dobre 🙂

zuzu101
6. feb 2014

Môj syn sa narodil v 38tt s váhou 2030g....malý, ale zdravý.nechápem, prečo si každý myslí, že novorodenec musí mať 3 a viac kg.ide o to, aby bábo bolo zdravučké, na mierach nezáleží....nestresuj 😉

zuzanka999
7. feb 2014

Mne hovorili že malá má 2700 a o týždeň už 3500... to sú len vééľmi hrubé odhady.. narodila sa s váhou 3340 😀

andrejka2424
7. feb 2014

počas pôrodu mi na sone povedala dr,že bábo má asi tak 3kg a mal 3520gr.

kristynulinka
4. aug 2014

Vím, že tohle je stará diskuze, ale ráda bych přidala svou zkušenost.. Malý měl podle utz v 36. týdnu 1800g a nepletl se .. Narodil se koncem 38. týdne s 2250 g a 46 cm. Ale jinak je naprosto zdravý. 🙂

sheila72
4. aug 2014

Mne dávali v nemocnici magnezium v tabletkách. Malá mala skoro 3,5 kg

7patricia17
28. feb 2019

Mne tiež povedali teraz na ultrazvuku že mala nepriberá som v 32 týždni
Ale pásy a všetko ostatné je v poriadku
Tak žienky poraďte čo jesť aby dostala najviac živín

martaniana
28. feb 2019

@7patricia17 a berieš dostatok železa lebo ak si anemická aj vtedy môže byť problém..

7patricia17
1. mar 2019

@martaniana beriem železo kyselinu listovú a aj magnézium
Mala som dva týždne také že sa.mi stále dvíha kyselina a tým pádom vždy keď ľahnem do postele večer tak keď sa nevyvraciam tak ani nezaspím tak ja či to aj tým nebude

martaniana
1. mar 2019

a dr ti čo na to povedal, neboj už od toho 33tt začneš riadne priberať , ja by som sa tým tak netrápila. Jec zdravo ale pravdaže aj tuky aby mala malá živiny a mala z čoho naberať a neboj váha pôjde hore. Dopraj si na čo máš chuť, neodopieraj si.

7patricia17
14. mar 2019

Ďakujem ženy za radi a ukludnevie

Strana
z2