icon

Som v 40 týždni a bábo je stále v tej istej polohe

nikoletka_h
8. sep 2012

aahoj maminky...som presne 40+0tt 🙂 uz niekolko tyzdnov je babatko v tej istej polohe na lavom boku...doteraz som sa nad tym nepozastavovala ale dnes som nad tym vela premyslala.ze co ak to nie je normalne ☹ pohyby,kopkania citim..co si o tom myslite? Aj vase babo je dlho v tej isteh polohe?

Dalsi problem mam so spankom ☹ uz sa ani nepamatam kedy som sa vyspala poriadne...babatko mi nedovoli aby som spinkala na boku..strasne vtedy protestuje..hadze sa,kope az kym si nelahnem naspat na chrbat 😒 ked lezim na chrbte tak sa mi tazko dycha..nakoniec vzdy zaspim uz z maximalno vycerpania a casto sa mi stane ze sa zobudim na boku a babo velmi kope a ptm mam cely den vycitky ze som mu ubizila..pravdaze nechtiac ☹ mate s tym niektora skusenosti?

timi1983
9. sep 2012

Ahoj, aj náš drobec je stále v rovnakej polohe, podľa mňa by to nemalo ničznamenať, asi im je tak dobre 🙂, a co sa týka spánku aj mne sa už spí horšie,a ak si lahneš na pravý bok tiež stále kope? Vyskušaj si podložiť chrbát vankusom malo by sa ti dychať lepšie. Ty si už tiež po termíne však ?

ervenka
9. sep 2012

@nikoletka_h neboj sa. Nas drobec bol velku cast tehu otoceny na pravej strane, narodil sa v poriadku. Babatka maju pravdepodobne svoju oblubenu polohu a v tej su. Ved aj ty mas oblubenu polohu, ked spis, nie? 😉 Co sa tyka spanku, vydrz do porodu, potom sa budes moct spat ako len budes chciet. Ale velmi sa nenaspis... 😉 A neublizila si mu, ked sa mu nieco napaci, da ti to vediet, zmenis polohu a hotovo..Skusala si lezat podopreta vankusmi? Nie spanok v sede, ale len trochu vyssie mat hlavu? Mozno to pomoze...

nikoletka_h
autor
9. sep 2012

dakujem baby 🙂 velmi som sa ukludnila co sa tka tej polohy babatka 🙂
skusala som uz vsetko 😀 dokonca som sa pokusala zaspat aj tak ze som bola na styroch, hlavu na vankusi a zadok vystrceny do vzduchu 😀 nakoniec to vzdy vzdam a idem do obyvacky kde kukam tv a v polosede zaspim 😀
a @timi1983 prave dnes mam termin :D ale mam pocit ze moja malinka este isty cas v tom brusku pobudne 😀

timi1983
9. sep 2012

@nikoletka_h držím palce aby sa ti to nepredlžovalo veľmi,ja idem zajtra na príjem,ale nie je mi všetko jedno 🙂, ale teším sa ked drobca uz uvidim.

dancul80
9. sep 2012

@nikoletka_h tiez mam maleho na lavo a protestuje ked spim na lavom boku. cela sa obkladam vankusmi a nejako sa to da. k tej polohe, uz teraz naozaj nema miesto pre nejake cviky a je to uplne v poriaadku a urcite mu neublizujes, len sa mu to nepaci 😉 . mna uz dokonca tie pohyby aj dost bolia, ani to nie je kopanie, skor presuvanie koncatin. obcas tak "vyskoci" ze hlava narazi do lonovej kosti. no zuzo 🙂

nikoletka_h
autor
9. sep 2012

@timi1983 tak držííím palčeky 🙂 prajem lahky porod a zdrave dietatko 🙂

nikoletka_h
autor
9. sep 2012

@dancul80 to poznáám 🙂 teraz uz kazdy pohyb citit ovela viac 🙂 ale onedlho to mame za sebou 😵 uz sa neviem dockat...zdrave babatinko prajem 🙂 🙂

2hanah
9. sep 2012

@nikoletka_h Mám s tým také zkušenost, můj syn také nechtěl, abych spala ke konci těhu na boku, bylo to moc nepříjemné a bolelo mě břicho, slyšela jsem, že to dětem vadí kvůli tomu, že jim tím přilehnutím můžete zpomalovat krevní oběh, a proto dělají vše proto, aby Vám to znepříjemnily. To je prostě mateřství, musíte počítat s tím, že se teď třeba i několik let nevyspíte. Přeju hodně sil, je to všechno náročné.

angua27
10. sep 2012

ahoj, neboj malej určite spaním na boku neubližuješ, len sa jej táto poloha nepáči, tak prostestuje. ja som posledné týždne pred pôrodom spávala obložená a podopretá vankúšmi tak, že sa priateľ odsťahoval na gauč, pretože v manželskej posteli mu ostávalo asi tak 20cm miesta. a pravidelne som zaspávala skoro v polosede, v noci hore aj 10x, každé otočenie zdĺhavý proces. podriemavala som aj cez deň veľa, keďže tie noci boli fakt nič moc. už som sa tešila na pôrod. 😉 vydrž ešte pár dní, malá sa narodí a Ty budeš môcť spať v akej polohe budeš chcieť, prajem, aby ste mali potom kľudné noci. 🙂