Som v 40. týždni a neotvarám sa. Čo mám robiť?
Ahojte v piatok som prišla do nemocnice , kôli silným bolestiam križov ... lenže sa neotváram ... bolesti mam ako pred ms na ctg ukazuju hodnotu 100 ... lenze nie su pravidelne ... Zajtra je velky visit a chcem vyskusat cviky aby som sa otvorila ... na kolko cm sa musim otvorit aby mi dali vyvolavacku ... ? Moze byt ze sa koli tomu neotvaram lebo 7.5 mesiacov som brala 3 krat denne magnezium ? Citim medzi nohami krce ale neotvaram sa aj tak ... a ked nebudem aspon na 3 cm otvorena alebo viac nedaju mi vyvolavacku
Nemyslím si, že zato môže magnezko. Ja som ho užívala celé tehotenstvo 2x denne a na poradni v 38tt si ma tan nechali lebo som prišla už otvorená na 6cm (žiadne bolesti som ale nemala)
@martinka00623 ono najlepsia je gravitacia- cvicenie na fitlopte, prechadzky, kruzenie bokmi, aby hlavicka vytvarala na krcok tlak. No a akupunktura-ta pomaha overene...
Zienky cca dve hodiny mam medzi nohami krce take pichave ako keby nozom ... je to naznak.ze sa otvaram ?
@martinka00623 žiadna horúca voda, ľahko sa stane že ublizite sebe aj bábätku. Ja som mala termín na 10.12. od 27.11 som každý večer aj v noci mala kontrakcie, a také že som reálne myslela že už je to začiatok pôrodu. Ani jeden deň som nemala bez tých bolestí (ale iba večer a začiatok noci). Prišiel termín, kontrola u gynekológa, otvorená na 3 prsty, a v poriadku, čakáme. 13.12 dvojtýždňový scenár sa zopakoval, ale nepatrné som zaznamenala pravidelnosť. Osprchovala som sa, a pre istotu sme išli do pôrodnice si to skontrolovať. Bola som uvoľnená a veselá, úprimne som sa tešila, a hlavne nemyslela som na žiadne bolesti. A o 3 v noci som mala svoj poklad. Zrejmé máte veľký strach, ten vo vašom tele vyrába hormón, ktorý Vám zabráni rýchlo a ľahko porodiť. Musíte sa uvoľniť, a žiadne experimenty s horúcou sprchou. Držím palce
@martinka00623 Nemusí, buď v kľude. Ľahni si a skús si pokojne dýchať, bolo by super keby si trochu poslala. Prospelo by to tebe aj bábätku.
@martinka00623 všetko príliš síliš a prežívaš, ale je to normálne keďže si prvorodicka neboj malé príde ako má. A ak nie prirodzene tak sekciou. Ale možno už aj rodis. No fakt to nechaj na prírodu v tom nič nezmeníš moja sa narodila v 42tt bohužiaľ sekciou robila som aj nemožné a nič nepomohlo. A nieje to magnézium určite nie.
Kasli na drepy a chodenie to nefunguje. Chodila som cely den a celu noc prd to pomohlo Iba co som bola zbytocne vycerpana. Telo takto nedonutis .Skus odychovat pospi si. Prvorodicky zvyknu rodit po termine. Nebojuj uvolni sa. Ver ze tvoje telo vie co robi a Keby bolo treba dr to vyriesia. Viem ze je to tazke Bud trpezliva.
Ja som malého "vychodila", bola som na skalickych dňoch presne 38+0 a celý deň som behala po trhoch a Skalici, už v aute cestou domov som cítila menší kŕč a malý sa na druhý deň narodil 😊
@sofia1979 neviem ako by to vnimala druhorodicka ak by mala prvy porod bez prietahov a potom by nie a nie porodit, ci by to nebolo este horsie po psychickej stranke. Ja som porodila 12ty den po termine akutnou sekciou, skusali co mohli, dali mi najprv nejaky gel a potom 7 tabletiek v priebehu troch dni co som nastupila do porodnice. Ver zeby som ho aj nosom vytlacila ak by sa dalo, cakala som viacmenej v klude ale ked okolo rodili zeny ako keby sa tie deti tahali za svetlom, tak som si pripadala ako Rachel v priateloch.
Ja som pri 2. porode mala dost silne kontrakcie dlhsie tak ze s minutovymi prestavkami a bola otvorena na cca 7 cm alebo menej, nepamatam sa presne, sla som do sprchy, liala hlavne na krize teplu vodu a asi do 25 minut som porodila🙂👏
Ja som tak zo štvrtka.na piatok dostala bolesti v piatok má prijali no otvorená len na 1 prst bolesti neskutočne nemohla som kôli tomu ani spat bola som zoslabnuta tak v sobotu .i o druhej poobede urobili klystir a toto .i strašne pomohlo o 9 večer som bola už na 6 praskla mi voda a o 00:35 v nedeľu som porodila ... Úplne ta chápem keď máš bolesti to je neznesitelne
@martinka00623 ako?
Veď normálne tehotenstvo môže trvať aj 42tt… ak nie sú žiadne zdravotne problémy načo to urýchľovať

@martinka00623 Vyborne pomáha aj vrela sprcha na brusko, ale opatrne, aby ti neprislo nevolno, fit lopta a ak sa ti da, aj si polez, odychni si, lebo mozno budes v noci rodit, tak aby si mala dost energie na tlacenie. Drzim palce, nech ste zdraví 😉👏🍀