Ste v 34 týždni a nemáte otočené bábätko?
Som v 34. týždni, prvorodička a neviem, čo sa bude diať
ja som mala dcerku este v 32 tt neotocnenu...do 38 tt to stihla... 😀... ale doktorka v porodnici ma napisala do poradovnika na SC ( pre istotu 😉 )
Mne sa neotočila,ani nemohla,kvoli pupočnej šnure,ale tiez mi lekar slubil že sa pred cisarskym kukne na utz či sa nahodou neotočila a slovo dodržal.
moze sa a nemusi otocit. mne bol maly hlavou hore od 20tt a ostal tak az do porodu sekciou. ja som to tusila ze sa neotoci, uz bol velky, a keby sa otocit chcel alebo vedel tak to urobi. Niekedy je tam fyzicka prekazka preco sa dieta neotoca, nema miesto, ma kratku pup.snuru dokonca to moze byt aj nebezpecne, aby sa pri otoceni pupocnik nezauzlil. Pri porode sa posudzuje vaha dietata a pohlavie, u chlapcov sa preferuje sekcia kvoli moznemu poskodeniu pohl.organov pri porode, a ak je vaha pod 2.5kg a nad 3.5kg tak je to tiez na sekciu u oboch pohlavi. u dievcatiek by to mozno nejaky porodnik riskol, zalezi aj od nemocnice.
ako tu uz pisali, moze sa otocit, nemusi, poznam mamicky ktore mali babo dole hlavickou, a par dni pred porodom sa otocilo naspat a bol cisarsky.. takze ak sa mu da, tak sa este otocit moze, ale ak je nejaka prekazka tak sa neotoci a bude to tak dobre 🙂
ani moj este neni otoceny. moj muz tiez bol KP a v porodnych bolestiach sa otocil a svokra ho porodila normalne. tak sa spolieham na to ze maly je po nom 🙂
moj sa tiez neotocil...bol proste lenivy 🙂...ale nakolko to bol druhy porod tak som rodila normalne a bolo to v pohode...ale ak si prvorodicka a neotoci sa tak na 99% sekcia...ale otocit sa moze furt. mne ale ani cvicenie na otocenie babu nepomohli..
ja som malu nemala otocenu ani v 36tt
Ahoj..... ak Ta to potesi...som cerstva mamicka...a maly nebol otoceny este v 38 t.t...tak som si absolvovala vsetky interne vysetrenia a isla s malou dusickou pre termin sekcie...a cuduj sa svete maly princ sa otocil v 38tt a to mal odhadovanu vahu 3500, ked sa narodil 40.tt mal nakoniec 4110....ale poviem Ti poctivo som kazdy vecer klacala na 4 a tak pozerala TV aspon polhodinku...vraj to pomaha...a asi pomohlo 😀
moja starsia sa otocila az v 39 tt, uz som sa ozja bala ze cisarky .......nastastie sa nakoniec otocila. Pre nu to este bolo dost casu lebo sa narodila 11 dni po termine 😖
ahoj, malinky je nase tretie dietatko v poradi, otocil sa v 38tt zadockom dolu, kedze mal skoro 4kg, doktor nechcel riskovat porod KP, aj ked som bola "tretorodicka" ze vytlacit by som ho vytlacila, no u chlapcov , ako pise monika2712, sa to viacej preferuje na sekciu, hlavne, ked je dietatko vacsie. My zeny sme prisposobene na porod, takze uz akokolvek dietatko "byva v brusku " nejako von musi, bud to prirodzene, alebo pomocou lekarskej vedy 🙂 Nestresuj sa, urcite vsetko dobre dopadne, hlavne bud pozitivne naladena 🙂 aby ste ty aj babatko mali pohodicku aj teraz, aj potom 🙂 vela stastia a radosti prajem 🙂
Mojej malej sa tiež nechcelo otočiť, narodila sa začiatkom 39. t. cisárskym. A to ani nebola veľká, mala 2900g. Ešte to kontrolovali pred pôrodom, ale bola otočená zadočkom.
Mne sa dokonca jedno dvojča otočilo v 34 tt. hlavičkou dole. Dovtedy bolo jedno hore hlavou, druhé dole hlavou. Ale chlapec sa našťastie pretočil a mohli sme rodiť prirodzene...
@magduskape - nas sa v tom 34.tyzdni otocil 😉 Klidek este to zmakne, ln to bude trosku boliet, nas maly sa tocil dva dni 🙄 Priprav sa na obe varianty porodu, babo sa fakt moze otocit aj den pred porodom 😉
Dcera sa otocila v 38. tyzdni, bola som prvorodicka a vsetci mi hovorili, ze sa uz urcite neotoci, pretoze aj keby chcela, nema uz miesto. Tocila sa 2 dni, takze stat sa moze hocico. Drzim palce! 🙂
môj malý sa neotočil, primár ma chcel napriek tomu odrodiť normálne, ja som trvala na sekcii. Nakoniec to dopadlo tak, že malý sa neotočil, lebo nemohol, mal obtočený pupočnú šnúru tak tesne okolo krku, že sa to nedalo. A podľa viacerých vyjadrení, normálny pôrod by sme nemuseli prežiť. Niekde som v nejakej knižke čítala, že dieťatku, ktoré sa neotočí, v tom niečo bráni a v mojom prípade to tak aj bolo. Našťastie všetko dobre dopadlo 🙂 🙂
Nám sa malý neotočil bol stále KP už od 20tt, mal pravdepodobne zaseknutú hlávku pod rebrami, lebo ju mal aj takú trošku zdeformovanú, ked sa narodil 😒 . Takže aj kvôli tomu, ale aj kvôli iným mojím zdravotným problémom išiel malý sekciou. So mnou sa primár ani nebavil, povedal, že ak chcem rodiť normálne tak môžem, ale neodporúča to. Pri chlapcoch je to vraj aj tak nebezpečnejšie...
Ahoj.ked som cakala druheho tak v 37tyzdni mi hovoril dok.na sone ,ze sa uz neotoci o tyzden som mala kontrolu a pozera ze sa otocil sa ma pytal,ze ako sme to dokazali som si kusla do jazyka:sexom😉
v uk robia maminy vselijake pokusy s otacanim babatka 😀 dokonca midwife to radia ze si mas vecer svietit baterkou tam dolu 😀 a este nejake to boli typy ale ja si nepametam ale ta baterka ma riadn epobavila ...ale vraj to funguje 😀 😀 😀
mne sa syncek otocil v 34.tt,bolo to v noci,zobudil ma tym otacanim 🙂 tiez som si robila starosti,kedy sa konecne otoci ,mal este do porodu dost casu.....na druhy den bola sekcia,kvoli preeklapsii ale...
ahoj, ja som 37tt, mala je stale zadockom nadol, som tiez prvorodicka a pojdem na cisarsky, mala ja dost nizko ulozena plus mam menej plodovej vody, cize nema priestor na premet 🙂 skoda....
ahoj...nas drobcek bol v 31+0 stale otoceny hlavickou hore, takto bol vlastne cele tehu, od kedy ho citim, kope stale dolu do mechura...no a vaha v tomto tyzdni bola 1951g, takze doki povedal, ze aj ked sa pretoci, bude to na sekciu, lebo bude velky...manzel ma 2m, takze po nom 😀 teraz sme 32+0 a drobcek stale pcha hlavicku pod lave rebro a veselo kope do mechura dalej 🙂 takze nakoniec sa uvidi, ale som pripravena, ze pojdeme sekciou, aj ked som sa tomu chcela velmi vyhnut, radsej nebudem riskovat, ze sa mu nieco pri porode stane...cakame chlapceka 🙂
ahoj, ja som svojho prvého syna mala otočného asi od 30 týždňa hore hlavnou a rodila som normálne. Teraz čakám druhé dieťatko - dievčatko a tiež je hore hlavnou. Som v 34 tt a necítim, že by sa malá otočila. To ako budeš rodiť závisí od doktora a aj od nemocnice. Ja som rodila v krajskej nemocnici normálne, ale keď som to spomenula kamoške z jednej menšej nemocnice (robí tam pôrodnú asistentku), že prvorodičku nechali chlapca rodiť normálne, tak neverila a u nich by to bola bez rozmýšľania sekcia. Pri druhom by už ani tam nerobili sekciu, ale sa snažia o prirodzený pôrod. No ja si aj tak robím nádej, že sa moja malá otočí a keď nie tak predsa von musí nejako výjsť a o tom rozhodnú iní 😉

Mne sa mala otocila v 38tt, porodnik mi vtedy vravel ze aj tesne pred cisarskym rezom siel este na ultrazvuk a babo sa prave pretocilo takze neboj, mas este dost casu 🙂