Tehu bruško v 34. týždni
Ahojte zienky,som v 34tyzdni...zaujima ma,ake velke mate brusko,kedze mne sa stale zda,ze mam male☺️Viem,ze je to individualne.pripadne,rodil niekto s malym bruskom a babatko malo normalnu velkost a hmotnost?😉Pa
@priora ja som mala raz zachvat uzkosti, este pri prvom tehu...lezala som na gynde a podo mnou na nizsom poschodi rodila nejaka zena a strasne kricala. Chytila ma panika, ani nadychnut, sedela som asi hodinu na posteli, presvedcena ze umieram. Hanbila som sa zavolat sestricku, ktora ma ale aj tak nasla ze sedim uprostred noci. Odmerala vsetko a vsetko v pohode. Odvtedy sa to nezopakovalo. Ale teraz mavam tiez taku dychovu tiesen, ze minule ma skoro chytila panika ze sa dusim. Uz som nastastie starsia a nespanikarim tak lahko. Ale s tym dychom je to zle
@katuliena82 Ahoj, ja len poznamku, aj ked si zvyknuta na nizsi tlak tento je pre mamicku kratko pred porodom ozaj nizky, mozes sa z toho motat, odpadavat. Naroky na obeh, srdce, su ovela vacsie. Ja mam sama obcas nizsi tlak (a teda vyssi ako Ty) a toci sami hlava. Treba vela tekutin a davat si velky pozor nech sa nezvezies k zemi niekam na ulici. Ja kolkokrat sedim v obchode na nejakych prepravkach 😀
@maminecka2 tlak mavam teraz okolo 90\60 a ak mam stat niekde na uradoch, predbieham sa....😂nikdy to nerobievam, ale teraz si to situacia vyzaduje. Vzdy je ale lepsie si sadnut pri nizsom tlaku, nez riesit vysoky tlak. ,🙂
@katuliena82 Jasne, treba to brusko vypucit a "vyuzit". Ja to robim- ale len v MHD 😵 Inak mala by to byt samozrejmost ze tehotnu zenu kdekolvek pustia ludia pred seba. Ale nie, vsetci sa tvaria ze nas nevidia. Ja som na krv cakala, este aj chora, kasel ako tuberak, nastastie sa dalo sadnut, vsetci sa tvarili ze oni su najdolezitejsi a mne bolo blbe sa predbiehat ... A to som este aj zdravotnik a pracujem v konkretnej nemocnici, no blba 🤐 Muz sa za hlavu chytal zo mna. Nastastie teraz nic nemusim riesit.
S tam tlakom mas pravdu, mna pri prvom synovi hospitalizovali s tlakom, ale bolo to len psychicke, nedalo sa im to vysvetlit, tak som tam 5 dni lezala uplne zbytocne a potom kolabovala po Dopegyte, pristup ako ..... Odvtedy si doma meriam pred pordnami pred porodom tlak nech mam argument. Ved komu by pri tej ich neorganizacii, v cakarni 50 zien, "mile" sestricky, - nestupol tlak 😨
@jannet07 jasné, ja som mala prvé malé, druhé kúsok väčšie a deti som mala 3260 a 3290g a 50 a 51 cm. To nezáleží od veľkosti bruska🙂 hovorí sa sice, že ten posledný mesiac sa ešte preberie veľa, no u mňa to ani raz neplatilo..
@maminecka2 ja som tiez zdravotak a u mna je ten efekt, ze ked pridem s kontrakciami na pohotovost, tak zrazu mi vsetko prejde, asi som divna... 😂 minule som sa musela v Lubochni na endokrinologii doslova prepchat davom, lebo ludia este aj miesta na sedenie uplne obsadili a pritom je tam oznam ze tehotne prve. Tak som zrazu asi z 70.miesta bola 3. 🙂 asi ma mali radi vsetci...
@katuliena82 ja som bola tiež taká divna s prvým, hospitalizovali ma pre začínajuci pôrod a do večera bolo po kontrakciách 🙂
@dobromila1111 asi sa moc pozorujem 🙂ja som tiez zdrav. sestra,mozno si tym padom aj viac domyslam..vela info je niekedy na skodu 😎
@jannet07 pravda 🙂
@jannet07 tak bodaj by nie..🙂no každá sa bojíme a nič nechceme podceniť. A to je určite dobre. Radšej tam dvakrát budem zbytočne, ako raz sa má niečo stať🙂
Ahojte. Ja som rodina dcerku v tomto tyzdni. Vypytala sa skorej na svet. Mala 46cm a 2150gr.a bola v poriadku len sme museli pribrať aby nas pustili domov
@katuliena82 Vsak nech Ta maju radi, ved co. Aj u nas byval oznam ze tehotne dopredu, ale stahovala sa nemocnica a oznam niekde zabudli. Ked som bola na zaciatku tehu a bolo mi este strasne zle, ani na nohach som nevladala stat, sacok v ruke, a som sa sla predbehnut tak sa ludia hned ozyvali, tak ich muz schladil a este aj tak somrali. Dochodcovia sa totiz strasne ponahlaju 😝
A tiez som zazila ze sme bezali v 29. tt na pohotovost pre kontrakcie a ako mi zalozila posy od CTG tak nic, vsetko OK 😛. Inak ja sa drzim hesla "spravny zdravotnik len s komplikaciami". Tak si uz radsej nic nevybavujem, nikoho nezazmluvnujem, lebo vzdy to vtedy vyslo na .... Som uz nejaka poverciva, nechavam to radsej na nahodu, aj porod.
@jannet07 Ved toto, niekedy radsej nevediet. Sme az moc informovane o vsetkych moznych komplikaciach. Moj muz uz to komentoval ze si mal vziat radsej pravnicku 😀

@stratenanajdena mavam tlak, ale na mna nie je nizky..90/60 a to som mavala vzdy. Ale mozno to teraz inac zvladam, obeh je namahany. Asi to bude tym. V predoslych teho som toto nemala. Vzdy je to ine 🙂