icon

Veľa plodovej vody v 39. týždni

22. máj 2021

Ahojte, zistili mi ze mam vela plodovej vody som v 39tt + tehu cukrovka. Môj diabetolog bol s výsledkami spokojný mala som len diétu. Co to podľa vás môže znamenať? Bude mať dieťa vrodené chyby? Veľmi sa toho bojím. Mate skúsenosti?

elenita
22. máj 2021

Ahoj, a ake si mala hodnoty glykemie? Ja mam zasa nonstop hypoglykemiu, a moja diabetologicka mi povedala, ze moze sa stat, ze bude babo velmi velke, lebo ze ked mam ja hypo, ma aj ono, a potom sa to snazi dohnat a doplnat si ziviny...ale na uzv bolo doteraz vsetko ok. V utorok idem znova na poradnu, tak uvidim, co mi povie gyn. V kazdom pripade, u Teba to nic nemusi znacit, drzim palce.

abcd87
22. máj 2021

Ja som mala polyhydramnion pri oboch tehu - a mam obe zdrave deti 😉 takze to nemusi znamenat vobec nic.

terezia1105
22. máj 2021

Ja tiež som mala veľa vody bála som sa lebo som si o tom študovala ze dieta moze mat vrodené chyby.a teraz ma mala 4 mesiace a je zdrava.akorat bola väčšia 4100 51cm

autor
22. máj 2021

@terezia1105 mala si aj cukrovku? V ktorom tt si rodila?

autor
22. máj 2021

@elenita velke 6.2 na lacno, 10 po 1 h, 8,3po 2h

zara0201
22. máj 2021

Kamoska mala vela, rodila akutne sekciou myslim v 37 tt,dietatko malo cez 4 kg a geneticky postihnute

petamich
22. máj 2021

najlepsie kamaratka mala pri dvoch detoch extremne vela plodovej vody, brucho na trojicky 🙂 narodili sa jej 2x krasni zdravi cca. 3kg drobci a vsetko je v najlepsom poriadku, cize aj podla mna to nemusi znamenat vobec nic

elenita
22. máj 2021

Nalacno vysoka hodnota, aj po tych 2 hod...a chodievala si kazdy mesiac/2 tyzdne k diabetologovi? Robievala si si glykemicky profil? Kedy naposledy si mala ultrazvuk? Podla mna, ak by tam mala byt nejaka zavazna geneticka porucha, je to vidno skor, nie az tesne pred porodom. Drz sa!

autor
22. máj 2021

@petamich ona ma už cez 4kg, práve sa chystám na pohotovosť mam brutal bolesti. Bojím sa ze som niečo zanedbala. Ale čo? Véd všetci boli doteraz spokojní až včera sa toto zistilo. Som hotová z toho.

elenita
22. máj 2021

Neboj sa, viem, ze je to tazke, ale skus sa upokojit. Verim, ze vsetko dobre dopadne. Drzim palce a ozvi sa.

pukanec123
22. máj 2021

Nič si určite nezanedbala, áno všade na googli sa dopracujes jedine k článkom, že veľa plodovej vody býva pri vrodených vadach, ale veľa plodovej vody býva aj v normálnych tehotenstvách. Veď si sledovaná od začiatku u gynekológa, boli robené morfologické sona, tripple testy, keby niečo s bábätkom nebolo v poriadku tak by na to už určite prišli. Proste veľa plodovej vody majú ženy aj v normálnych tehotenstvách neboj sa, aj ja som mala veľa, brucho obrovské, dokonca keď som rodila, a to som mala plodovku už odtečenu, tak ako vyšiel maly tak to strasne ospliechalo ešte pôrodníka, maly je úplne ok ☺️ Všetko bude v poriadku určite.

stanzi
22. máj 2021

Ak mas tehu cukrovku, tak vela plodovej vody s najvacsou pravdepodobnostou suvisi s nou, nie s nejakou vrodenou vadou dietata. Chodis k diabetologovi?

autor
22. máj 2021

@stanzi áno chodila som ale už mu len posielam výsledky cez email. Mala som zopár aj dosť vysokých výsledkov. Ale neriešil to, že je to OK ešte. Tak dúfam len ze sa to nezanedbalo. Lebo tej vody je ozaj vela na 39tt mam AFI 17,78cm. Veľký rozdiel medzi hlavou a bruchom.. To bruško ma zväčšené Viac ako 97 perc. Tak uvidím snáď to dobre dopadne.

stanzi
22. máj 2021

Drzim palce 🍀🤞

autor
22. máj 2021

@pukanec123 áno všetky povinné ultrazvuk mam. V pondelok mi robila moja Dr. Ultrazvuk kde všetko pozerala a vyšlo ze mam veľa vody. Včera som bola na pohotovosti tam potvrdili tu vodu + to zväčšené bruško. Tak mi zostáva len dúfať
@stanzi dakujem

kiki68
22. máj 2021

A preco nevyvolavaju porod a netahaju babo von? 39tt to uz by som to dieta radsej mala vonku

autor
22. máj 2021

@kiki68 dr na pohotovosti povedala ze mam prísť v utorok kvôli tomu ze je zle otočená. Ale mam silné kontrakcie tak tam skočím aj dnes.

kiki68
22. máj 2021

Skor tam veru

terezia1105
22. máj 2021

Prenasala som 6 dní.mala tiež väčšie bruško.na ultrazvuku v 37 týždni mi to zistili mala tej vody 14cm.

elenita
22. máj 2021

No dobre, Tvoja dr zistila vela plodovky, vacsie brusko a nic s tym nerobi? Neposlala Ta na hospitalizaciu? Alebo co povedala o dalsom postupe?

abcd87
22. máj 2021

@elenita ani u mna to nikto neriesil - len to vzdy pri sone skonstatovali ... a to som prveho rodila dva tyzdne po termine.

zuzanka.zuzu
22. máj 2021

39tt? tam už nemá čo dozrieť, bábo je pripravené, pýtaj si ho von... teda za predpokladu, že nie si z tých šibnutých, ktoré by si bábo nechali aj do 50tt "lebo ešte sa necítilo na tento svet a ja by som si to vyčítala". lebo je rozdiel veľa vody a veľa vody + cukrovka

elenita
22. máj 2021

@abcd87 vies, ja si mozno tak naivne myslim, ze ak by to bolo nieco vazne, poslu ju na hospitalizaciu. A ak nie, touto poznamkou ju lekar len mozno uplne zbytocne vydesil...🤷‍♀️