icon

Vie doktor zistiť polohu dieťaťa bez ultrazvuku?

21. máj 2022

Ahojte, zaujimalo by ma podla coho vie zistit dr. polohu dietata po 36. tyzdni tehotenstva - to je totizto posledne UTZ na ktore ku nemu idem, potom uz len poradna kazdy tyzden. Zaujimalo by ma teda ci vie zistit polohu aj bez UTZ , ze ak by sa nahodou bejby otocilo az po tom 36. tyzdni ?

Strana
z2
cecilia29
21. máj 2022

To je zvláštne s tým hradenim. Ja čo viem, môj dr robí sono kde skontroluje srdiečko na sekundu aj 36tt a potom každý týždeň až do pôrodu. Poradne mám u svojho gynekológa. Len na ctg idem stále do nemocnice

autor
21. máj 2022

@cecilia29 to je fakt zaujimave...ja som to tiez takto citala ale dr. mi povedala ze normalne ku nej chodim az do planovaneho terminu porodu. ale vela zien pisalo ze na poradne uz do nemocnice chodili...

mogaa
22. máj 2022

ono záleží aké veľké dieťa máš a ako má v brušku miesta....pred koncom už je minimálna šanca na otočenie, lebo dieťa je veľké a má tam málo miesta.....tam je to skôr výnimka že sa ti samo otočí týždeň pred pôrodom.....

ada55333
22. máj 2022

Pred cisarskym budu urcite robit ultrazvuk takže ak by bolo babo spravne bude sa čakať na samovoľné spustenie pôrodu 😇

any_soj
22. máj 2022

Len dodám k tomu, čo tu už je - aj podľa polohy srdca, keď dávajú ctg sondy, vedia, ako je otočené. Tiež som mala KP a občas bola tak vysoko, že ju nevedeli nájsť - až úplne natiahnutá na rebrá.

basska_b
23. máj 2022

Ja som mala este sono v 40tt v nemocke... aj pri prijme na porodnicu mi ho spravili

vecicky1805
23. máj 2022

Nie hamiltonov hmat je nieco uplne ine…mne dr ina chytil brucho a hned vedel ze je opačne otočená…oni to vedia hlavne tí ktorí už sú v praxi veľa rokov..samozrejme od istého mesiaca..

vecicky1805
23. máj 2022

Ja som rodila Kp normálne a možem ti povedať toto sme riešili celé tehu a každý dr Ti povie niečo iné ako mne jeden že nie je šanca že sa otočí že má málo miesta a o dva dni neskor druhý že sa može otočiť aj tesne pred porodom, ale ak bude tie posledné poradne alebo častejšie otočená inak to sa neboj to oni kontrolujú aj zapisujú a keby bol zhon tak sa kľudne pripomenieš nech pozrú polohu dieťaťa..

dzejsik
23. máj 2022

prečo posledné 36? mne od 35 robila každý týždeň (nie to veľké meracie, ale kontrolovala polohu) … aj na poradniach v nemocnici robia kontrolné

dzejsik
23. máj 2022

a k tým poradniam - niektoré nemocnice chcú pred pôrodom, aby boli poradne už u nich (od ukončeného 38tt zvyčajne), ale pokiaľ to máš napr ďaleko, tak je možné ostať u svojho gynekológa až do pôrodu

zemiakovysalat
23. máj 2022

Podla mna si nieco nepochopila spravne nebudes na ultrazvuk chodit do nemocnice ? Posledny mesiac je rizikovy, zijes na slovensku ?

zemiakovysalat
23. máj 2022

Inak 20 minut pred sekciou tiez robili ultrazvuk, pochybujem ze by ta nechali bez. Najprv 30-40 minut na pasy a potom ultazvuk a tam kontroluju aj prietoky aj ci dieta pribera, a ma dostatocny prijem potravin.

jankak055
23. máj 2022

Palpacne. Hlavicke je predsa tvrdsia ako ritka. Kedysi neexistovali uzv.

katkatomekova
23. máj 2022

Nebojte sa to je cítiť aj pohmatom pri bežnom vaginálnom vyšetrení či sa tam tlačí hlavička alebo zadok nič zvláštne k tomu netreba vedieť . A sono sa pri polohe KP určite na poradní v nemocnici opakuje.
Pekný deň

blueprincess
23. máj 2022

Ja som rodila 1. dieťa KP. Hlavne sa nedajte presvedčiť, že skúsite prirodzene. Niektorí chlapi na to ženy nahovaraju, že to nič nie je.

siss98
23. máj 2022

Môj sa otočil v 38tt a vôbec som to necítila. Mne tiež plánovali cisársky, ale vždy na poradni už v nemocnici mi robili sono, až v jeden deň zahlásil doktor aha otočil sa betar jeden 😁 ale mala som spravené predoperačné vyšetrenia keby nahodou si to rozmyslel 🙂 nakoniec som 9 dni prenášala a šiel až vyvolavackou

marrilyn
23. máj 2022

Ja som mala maleho KP, otocil sa az v 37.tt a veru viem presne kedy a aj som to na dotyk citila cez brucho, pretoze mal hlavicku vpravo hore pod rebrami a po tom mega manevri co spravil v bruchu, uz tam nebola. Ak by bol inak otoceny, tak to nezistim, lebo ja som ani necitila kopance, ale len take prevalovanie sa v bruchu. Ale sono robili na kazdej poradni v porodnici.

eerikusik
23. máj 2022

@marrilyn moja tiež tak,tuším v 37tt dokonca a tiež presne viem kedy to bolo🙂

blumie
23. máj 2022

Inak existuju aj cviky, ktore by mohli pomoct dietatu otocit sa, resp. podporit ho v tom aby sa otocilo hlavickou dole. Najdes ich na youtube vacsinou po anglicky 😉, ked sa teda nechces len spoliehat, ze sa dietatko rozhodne same.

autor
23. máj 2022

@blumie ano pozerala som nejake videa, aj mi sestricka u dr. vravela aby som skusala macaci chrbat robit. Ja si myslim ze to nejak extra nepomoze, ale ani neuskodi 😆

@dzejsik no ja som sa jej vyslovene pytala ci budem posledny mesiac chodit kazdy tyzden do nemocnice a povedala ze nie ze ku nej budem chodit...a sono vravela ona ze posledne je v 36. , teda ak si ho zaplatim 😆 ved to je matuce ze vsade citam nieco ine, aj svagrova co ma dr. tak jej robi sono kazdu jednu poradnu, preto mi to prislo zvlastne. Ale ona za kazde aj plati.

@zemiakovysalat nie nebudem chodit do nemocnice vraj, tak povedala moja gyn., planujem rodit aj tak v CR, a som zo Slovenska. Tam ze sa mam ohlasit az po 40. tyzdni kolk tomu ctg, inac nic...

dzejsik
23. máj 2022

no to je divne, mne pozrela dietatko na kazdej poradni a neplatila som nic 😁 proste to tak rutinne robi vsetkym a vzdy sa vytesila aj doktorka z maleho, ze ako si tam kopka 😊 tie kontrolne tak na minutku pozrela, ukazala mi drobca a bolo

autor
23. máj 2022

@dzejsik ja neviem mozno ine poistovne to preplacaju? ale mne tvrdila ze poistovne preplacaju len 3x pocas tehotenstva...vsak to ze kto sa ma v tom vyznat, ked kazdy doktor inac povie a inac robi 😆

eerikusik
24. máj 2022

Poisťovne preplácajú tri veľké morfologicke ultrazvuku v 12tt,20tt a 36tt,ostatné sú len také rýchle kontroly ultrazvukové vramci poradne( poloha a premeranie)...do s 36tt chodíš k svojmu gynekológovia a potom by si mala chodiť do pôrodnice ,kde chces rodiť.Idealne.Ja som chodila celý čas k svojmu,lebo som v tej nemocnici aj rodila a mal na to vybavenie.

Strana
z2