Vigantol a vedľajšie účinky.
Aj Vase babatko malo problem po vigantole??je mozne ze namala dcerka koliky ale problem jej robil prave vigantol??
Vigantol sme vyradili Davidko z neho zvracal D vit znasal omnoho lepsie.
Inak aj ja som ako tehotna nemohla rybi tuk .Nemohla som brat vitaminy co mali separe kasule na rybinu/D a tabletku ma zvysne vitaminy. Bolo mi zle a aj som zvracala. Ak som zabudla zobrat bilo mi ok, tak som na to aj prisla. Zmenila som znacku kde bila len ta tableta a bolo to ok.
zeny, este otazka - registrujem tak na pol ucha a oka semtam v tv, ak prave ide, akusi reklamu na “Vigantolvit”, nejaka “novinka”? nieco ako lepsi vigantol? neviete? nemate skusenosti?
(inak teda vit. D od Jamiesonu posledne dva mesiace uz synovi nekupujem, maju akysi dlhodoby vypadok v lekarnach, mame aktualne od zn. Generica, tiez je OK a ma super pumpickove davkovanie)
Ten doplnok, čo ty píšeš @zuzuliennka1 tak to je kombinácia déčka, vápnika a K vitamínu, aspoň podľa toho, čo som pozerala ja, lebo tiež som to zaregistrovala. Takže je v tom rozdiel. Pre deti jednoznačne kvapky, toto je pre dospelých 🙂
@sabca99 super, vdaka, aj som si myslela ;) pre syna mam obyc. Dcko od Generica
Ale zase pravdou je, že vitamín D nie je na škodu v žiadnom veku @zuzuliennka1 🙂
Áno @moonka1, to je voľne dostupné. Kvapky nie sú, tie doktori predpisú, väčšinou pediatri, lebo detí, tých sa ten vitamín by som povedala, že najviacej týka 🙂
Ale už tak po troške aj slniečko vychádza, takže hádam aj to prospeje, aby sa hodnota vitamínu v tele zvýšila, aj keď ešte je skôr také zubaté 😀 Ale šak, čo by som vo februári chcela, že áno 😀
@sabca99 tak tak, aj ja s manzelom si davame pravidelne dcko najma takto vzime
@fridi96 Môže byť, že niektoré nedávajú, len či je to dobré, či to nie je riziko, ale tak asi každá mama robí tak ako si myslí, že je najlepšie, no nie? Pre mňa je podstatné to aby som sa v živote nestretla s problémom s kostičkami pri deťoch. Radšej budem myslieť na prevenciu 🙂
@xeonela to je veru pravda, vit. D len zo slnka absolutne nepokryva ani u deti a ani u dospelych odporucanu davku. Celkovo ho mame nedostatok. Nikdy som to prilis popravde neriesila, ale ako sa nam narodil syn a ma to “povinne”, tak sme spolu s nim zacali celorocne brat Dcko aj ja s manzelom 🙂 Pre nas som kupila dokonca rybi olej taky citronovy, mnam
@zuzuliennka1 Ale sranda je, ze stale je vela ludi, ktori veria tomu, ze chodit po slnku v lete staci a ze clovek ma tym padom dost vitaminu a pritom opak je pravdu. Ani farba pleti, respektive opalenia nehovori o mnozstve decka v tele. Tiez akoze som to nevnimala a neriesila, ale s narodenim maleho sa velmi vela toho u mna zmenilo. Zacala som dbat na take veci ako kedysi vobec a asi aj robim dobre 🙂 Ved kto sa o nas a o deti postara ked nie my samy? 🙂
Pchaju? Myslim, ze oni ho predpisuju s co najlepsim umyslom, predsa len kopa ludi nevie ani, ze decko je pre deti potrebne. A ja som ine ani nekupovala, ani neskusala a bolo to v poriadku. Od malinka dve kvapky 🙂
@babina_33 oni to neriesia, je to tusim jedine co preplaca poistovna cize ide o garantovany biznis pre zucastnene strany (nam pediatricka ani nepovedala o alternativnych produktoch, v baleni vigantolu som ani nikde nenasiel kompletne zlozenie ale mozno som len slepy)...o najlepsom umysle sa tazko mozme bavit ale uznavam, ze aj pediater, ktory vylucuje vedlajsie ucinky napisane priamo v pribalovom letaku lieku moze mat dobre umysly (len je lajdak a nestuduje si veci)
Ahoj,moji 2 synovia boli s Vigantolom úplne v pohode od narodenia do 18 mesiacov sme dávali 2 kvapky denne. Ale čo sa mne stalo tento týždeň: gynekológ mi odporučil brať vitamín D, 10kv denne celý mesiac, potom znížiť dávku a pokračovať. Po 1.dávke som v noci dostala kŕče a hnačku. Mohlo to byť len z Vigantolu, ostatné som konzumovala bežné veci ako inokedy, keby bolo niečo pokazené, tak by bolo zle aj mužovi. A to on je oveľa citlivejší na žalúdok. Takže to bolo určite z Vigantolu, už si ho nedám, skúsim nájsť niečo iné.

Áno, odkedy nám dr dala predpis na déčko, tak odvtedy stále @27dianka.
Hej @fridi96, ja napríklad moc nepoznám, baby okolo mňa, kamošky tie si dali poradiť od detských doktorov, tak ako aj ja. Podľa mňa je to riziko nedávať, keď je v hre detské zdravie, ale tak myslím, že každá robíme tak ako si myslíme, že je najlepšie, no nie? 🙂