icon

Známa mi nahnala strach

doliva
13. júl 2013

Normálne som bola v pohode všetko ako má byť,ale stačila jedna návšteva mojej známej a prišiel strach....Začala tým ako ked porodím môže prísť popôrodný stres a ja môžem usmrtiť svoje dieťa,tak pokračovala tým že koľko matiek fajčiarok a alkoholičiek majú zdravé deti a nikdy im ani nikto neprišiel na to že počas tehotenstva o seba nedbali,a my čo o seba dbáme sa stáva že naše deti su postihnuté,chorľavé,nervozne rodia sa slepé,alebo hluché...že toľko žien čo lekári dobabrali zle zašili a tak ani spomýnať nebude a ja už mám strach ....Lebo to zaklincovala tým že ked nemám vybaveného doktora čo nemám,nemám čakať žiadnu úctu a ochotu pri pôrode...Je to tak naozaj?

graceful9
13. júl 2013

Zabudni na to, čo ti nahovorila...neviem aký mala dôvod ťa takto stresovať, každý normálny človek sa snaží tehulku ukludnovať, takže asi nie je normálna 😀 ja som nemala lekára zazluvnenneho a lekárka bola super, bola som od rána v nemocnici, o 6 sa menia služby a ja som rodila o pol 7 a aj tak ostal celý tím a úplne v pohode, je to štandard a vôbec som nemala pocit že by sa správali nepatricne...nemáš sa čoho báť 🙂 so mnou ešte ajj srandovali po pôrode, úplne v pohode atmosféra a to som im po 17 hodinách bolesti kričala že ma chcú zabiť 😀

marmete
13. júl 2013

@doliva Nič si z toho nerob, toto bola nejaká vadná známa, ktorá asi rada ľaká, lebo takto prezentovať veci, ktoré ani nie sú pravdivé pred pôrodom je vážne zrelá na ústavnú liečbu. Všetko bude v pohode, mysli pozitívne a vôbec nerieš čo povedala táto osoba. Mňa počas tehotenstva veľmi bavila moja kolegyňa, ktorá je teoretička priam fantastická, dieťa žiadne, ale také rady mi dávala, že som ostávala v nemom úžase a potom som sa na tom už iba bavila. Moja kamoška rodila dvakrát, nikdy nemala nikoho zazmlúvneného, nikoho ani nepoznala a oba pôrody si chváli, ja som rodila bez zazmluvnenia a moja pôrodníčka bola fantastická a sme v kontakte do dnešného dňa a to som ju videla pred pôrodom zhodou náhod dvakrát, raz na prednáška a druhý pri prvom a zároveň poslednom vyšetrení pred pôrodom, proste pre mňa iba známa tvár z videnia a tak krásne s o mňa starala, že mám iba sper spomienky a iba náhoda chcela, že zrovna mala službu, keď to na mňa prišlo 🙂 Tiež som bola ako prvorodička v panike zo všetkého nového, ale ku koncu som si povedala, že porodiť musím a čím viac sa budem stresovať, tým viac to budem mať horšie, no a pri samotnom pôrode som sa zmohla iba na kontrolu dýchania, na zvládnutie kontrakcií a ostatné mi bolo v daný čas jedno 🙂 Držím palce a mysli pozitívne, všetko bude dobre 😉

vejula
13. júl 2013

@doliva zabudni na keci "kamaratky" Asi ti poradim niečo iné ako väčšina dievčat tu, ale poradim podla najlepšieho vedomia a svedomia.
Nesuhlasim s vetou, ako sa budeš chovať ty k nim tak oni k tebe. Ano je pravda, že lekari maju radi "poslušné" pacientky, ale nieje vždy pre dobro teba a bábätka byť za každu cenu poslušna. Dôležité je vedieť, že lekari maju za každy rutinny zasah do pôrodu peniažky, ale čo je super, ty si ta, ktorá môže rozhodovať o tom čo budu robiť A čO NIE, čo budu pichať a čo nie. Preto sa vždy pytaj, ked ti niečo pôjdu pichnuť čo idu pichať a prečo. Vela tychto zasahov totiž môže pôrod skomplikovať. Takže pozhanaj si informacie, porozmyšlaj čo chceš a čo nie, napiš si pôrodny plan, na ktory sa budeš môcť odvolať.
Ja som pri prvom pôrode slepo verila a nechala si so sebou robiť čo lekarom prišlo na rozum v dobrej vôli, že najlepšie vedia čo robia a skončilo to vdaka tomu cisarskym rezom. Pri druhom pôrode som už tu chybu nespravila a sama som rozhodovala čo je pre mna najlepšie a dopadlo to skvele, porodila som prirodzene štyri a štvrť kilové bábätko. Si žena a tvoje telo je stvorene na to aby porodilo. Neuver tomu, že bez všetkych tych injekcii a procedur by si neporodila. Porodila by si a zrejme i bezbolestnejšie ako v opačnom prípade. Držim palce, hlavne bojuj za seba a svoje dieťa. Určite to krasne zvladneš.
išem ti to preto, lebo ked si spätne spomeniem, ako som po prvom pokazenom pôrode lutovala, že mi toto niekto nenapisal, že som sa tym mohla ušetriť o operaciu, tak nemôžem ostať ticho

kinna
Odpoveď bola odstránená
smario5
13. júl 2013

@doliva ahojky, je to chorá osoba, ako toto može niekto vypušťať z úst, zabudni na tie keci a tej známej sa vyhýbaj pokial možeš... vyhybaj sa celkovo takým ludom, nestresuj sa, caka ta najkrajsie obdobie tvojho života, tomu ver! 🙂 Ivka

danjelca
13. júl 2013

@doliva dobre si prečíta toto....pravá kamarátka Ti povei pred pôrodom iné slová a po jej odchode sa budeš cítiť fajn a nie že ti je do plaču..

PASTI a PASTIČKY PŘÁTELSTVÍ

Přeji vám krásné dopoledne, přátelé
Jistě jste si již všimli, že si někteří lidé pletou přátelství s terapeutickým sezením. Zneužívají potichoučku vaší "otevřené náruče" a v intervalech vás zásobují negativními emocemi, stížnostmi a příběhy ze soukromí, které ač chcete nebo nechcete, dříve či později začnou ovlivňovat i váš život a vaše soukromí. Pokud na čele nosíte cedulku- "Rád/a vyslechnu, rád/a pomohu", stává se vám to víc než často, že ano
Existují dva hybné druhy energií ve Vesmíru, přátelé. Jedna energie inspiruje, povznáší a roste, druhá energie vtahuje a ničí.

Člověk, který si z druhého člověka udělá vrbu a hledá "morální podporu" svým "sdílením" vytváří energetické vlákna, podobná vláknům závislosti, která parazitují na energii druhých. Skrze pozornost, kterou si u vás dotyčný získá, vás s vaším dovolením vysává a přeprogramovává na stejnou frekvenci, jakou má on. Je to proto, že jste to dovolili a neustáli si své hranice. Padají vám vibrace, něco se děje. Jelikož se toto téma týká převážně žen, podívejme se na příklad dvou žen, Zdeňka a Helena -

Helena svým postojem a chováním vytváří v soukromí klima, kde je živná půda pro konflikty a nedorozumění. Je pro ni těžké přiznat si, že to, co žije, je spolupráce dvou lidí- jí samotné a jejího partnera.
Proto hledá jiné cesty, jak se svou tíhou naložit, nejlépe ji na někoho hodit, ale partner se už nedá, tak hledá jinou obět'...Naštěstí má Helena přítelkyni Zdeňku, tak jí zavolá.
Jelikož je Helenina potřeba "vyslechnutí" vždy uspokojena "hodnou" Zdeňkou, Helena se nikam neposune. "Hm, ten mě zase vytočil (partner), cítím se mizerně, zavolám Zdeňce, ta je vždycky tak v pohodě, jistě mě zase podpoří a vyslechne, je to přece kamarádka".

Pokud se toto "sdílení" stane pravidlem, jde o závislost na tomto druhu energie a Zdeňka se po čase stává součástí vnitřního konfliktu mezi Helenou a jejím partnerem. Dokud má Zdeňka energii, dotuje jí Helenu. Někdy jejich hovor trvá 10min, jindy 50min. A energie stále protéká...i po zavěšení telefonu. Někdy si Zdeňka říká- "Co se stalo s Helenou, už se pár dní neozvala, jak to u ní dopadlo? Zavolám jí a zeptám se".
Problém je, že energie musí proudit oběma směry a tak se za krátko ze Zdeňky také stane obět' svého partnera, věčně nazlobená a nepochopená chudina. Pak si obě kvitují, a obě se nikam neposouvají. Jak by také mohly. Kdyby se chtěly posunout, obrátí svou energii dovnitř a téma si vyřeší, bez potřeby jej ventilovat a ujišt'ovat se o své verzi u kamarádky. Obě se staly nevědomé a chytily se do energetické pasti. Jejich vztahy jsou v destrukci a ony dvě jsou si natolik energeticky podobné, až se může zdát, že jsou jako jedna.

*Pokud jste Helenou a nebo jste Zdeňkou, zamyslete se nad rčením, které vypovídá o všem- "Co se doma uvaří, to se doma sní." A nebo také "Neper špinavé prádlo na veřejnosti".

Na začátku jsem psala : "Existují dva hybné druhy energií ve Vesmíru, přátelé. Jedna energie inspiruje, povznáší a roste, druhá energie vtahuje, skličuje a vyčerpává."
-- Pokud svým přátelům přeci jen chcete pomáhat, jděte jim inspirací a ukažte jim, že se díky práci na sobě vyplatí BÝT VĚDOMÝ, a nese to krásné plody. Pokud se oni rozhodnou se svým životem nic nedělat, nemůžete je táhnout za sebou, jde přece o vaši energii a váš život. Nelpěte na tom, že se s někým znáte tolik let a musíte jim vyhovovat a snášet s nimi jejich starosti, přátelé. Nastavte jim láskyplně hranice, kterými dáte jasně najevo- "Vyřeš si to, zvládneš to. Tím, že to se mnou už měsíce či roky sdílíš mě zatěžuje a já potřebuji svou energii na můj vztah, děkuji, že to přijímáš a respektuješ, mám Tě rád/a".

Lpění na vztazích a vazbách, třeba těch přátelských, stáhlo dolů nemalé procento duchovně rostoucích... Chtějte pro sebe víc, bud'te bdělí a chraňte si své hranice.

S láskou Natálie*

zigzag
13. júl 2013

@doliva ja osm mala nadherny porod, nemala som nikoho vybaveneho, niaky nastrih, sitie, oxitocin, ani epidural, maly nemal zltacky, trvalo to15 hodin, bolesti boli, z toho poslednych 6 hodin som bola uz v porodnici, personal bol mily a ustretovy, krasny zazitok, a na take reci neber vazne... chcela sa iba urobit zaujimavou 😉 drzim palce

vejula
13. júl 2013

@zigzag môžem sa spytať kde si rodila? Ma zaujalo to, že ti ani oxyticin nepichali, lebo väčšinou to robia rutinne

januska4444
13. júl 2013

Tomu sa asi nevravi kamaratka..ta Ta ma v prvom rade podporit,uistit atd a nie naopak..tiez som sa bala porodu atd ale ziadna z nas (ked sa mylim sorry) do porodnice nesla aspon s kuskom strachu..to je normalne..ked budes mat pocit velkeho strachu len sa pytaj a pytaj a uvidis,ze ti to sertricky al doktori vysvetlia co robia a preco to robia..dokonca ta uistia aspon v mojom pripade to tak bolo..aj ked nemam tie naj spomienky na samotny porod maly sa narodil zdravy a to bolo pre mna to najhlavnejsie..ked som ho pocula plakat a prvykqat zbadala..existuju poporodne depky atd ale na tie nemysli..si pod dohladom a takisto bude aj tvoje babatko..budes najstastnejsia mamina uvidis..dryim palce a urchte si nepripustaj nieco take..VSETKO BUDE OK!

zigzag
13. júl 2013

@vejula nie nepichali mi nic, a ani nastrih mi nerobili, v Saci Ke, boli super fakt velka vdaka, a boli velmi mily vsetci, nemala som pocit, ze zavadziam, ako v presovskej starej, odkial som zdrhla,ked dosli kontrakcie, tak som odmietla ist rodit do presovskej, volala som do Sace, a v pohode, ze mam prist, tak sa islo, 😅

mrka2
13. júl 2013

to co je trapka stara zavistliva??? 😠 😠 😠 take ti hovorit,ked cakas babo.. no hroza, co su toto za ludia?????? nakopala by som ju do riti a tvoj dobre spravil,ze ju vyhodil. 😔 na navsetvu nie ze ona asi nepride,ale ja by som ju uz nikdy ani nepustila! ja som nemala nikoho vybaveneho a vsetko OK. mam len dobre spomienky. 😉 neboj sa, je to krasny zazitok i ked sa kus potrapis,ale stoji to za to 🙂

hajajanka
13. júl 2013

@doliva Taketo reci pustaj jednym uchom dnu a druhym von. Preco by si nemala mat zdrave a krasne dietatko, z ktoreho sa budes tesit? Urcite ho budes mat. Niekto sa len vyziva v takychto sprostych reciach a vobec si neuvedomi, kolko zla narobi.
Caka ta najkrajsie obdobie, ktore len moze v zivote byt.
S tym zazmluvnenym lekarom to nie je pravda. Ja som mala prvy porod bez mojho lekara s uplne cudzimi doktormi a porod bol z ich hladiska v pohode. Nic sa neboj a tes sa na babatko. Vsetko dobre dopadne 😉

miku1
13. júl 2013

@doliva Neviem, aká dobrá je tá tvoja známa, ale myslím, že by ti nezaškodilo s ňou zrušiť kontakt. Minimálne by som povedala, že nie je kompletná. Takúto známu fakt nikto nepotrebuje 🙂

zuzanka.h
13. júl 2013

@doliva to či máš alebo nemáš je jedno. &osobne som doktora nemala vybaveného .Ja som MALA tiež kamošku, ktorá bola expert na tieto hororové scenáre, ktorá vedela všetko naj. Treba sa nestresovať tešiť sa na bábätko a užiť si každú minútu pôrodu a po ňom Neboj všetko bude ok.

mrka2
13. júl 2013

@danjelca presne tak to je. preto odmietam pocuvat negativitu, ubija ma to 😔

svetlusska
13. júl 2013

@doliva ahoj..no taku znamu by som niekam nakopala....ja som tiez nemala vybaveneho lekara a bolo vsetko v pohodke..rodila som pri zene a nebol ziadny problem...ja som takeho reci ani nepocuvala resp. som akykolvek pokus o taketo reci zastavila s tym ze ma to nezaujima. :D takze ziadny strachy a hlavne stres toto jedine asi chcela tvoja znama dosiahnut.

evabb35
13. júl 2013

@doliva Mala som veľmi pekný prirodzený pôrod, bez stresu, v pohode. Bez epidurálu. Nič dramatické sa nedialo. Tiež som nemala zazmluvneného lekára, nemala som pôrodný plán. Ale nebála som sa pôrodu, nečítala som si pôrodné príbehy, nerozprávala som sa s nikým o pôrode. Svoje myšlienky som sústreďovala na výbavičku....čítala som si o dojčení a nie o detských chorobách, či postihnutých deťoch...sledovala som komédie, chodila som do prírody. A keď prišli nejaké problémy s bábätkom po pôrode, tak sa nejako časom poriešili.. Nechodili mi pomáhať po pôrode. Mali sme svoj pokoj. Ak niekto prišiel na návštevu, či som stretla na ulici, tak ma samozrejme zahrnul hororom z vlastného pôrodu a kritikou mojej starostlivosti o bábätko /všetci vychádzali z toho, že som na bábätko sama, takže starostlivosť nemôže byť dokonalá/ z čoho som sa niekoľko dní spamätávala - dosť mi to bralo energiu.

hyta
13. júl 2013

Moja rada znie, vymeň kámošku.Toto musí byť čudná osoba, čo nastávajúcej mamičke miesto povzbudenia predostrie katastrofický scenár. Hlavne mysli pozitívne, čo je veľmi dôležité. Mať vybaveného doktora neni nutnosť, ak tú možnosť máš a pomôže ti to po psychickej stránke, tak si ho zaobstaraj. Určite budeš mať krásne a zdravé bábo, z ktorého sa budeš tešiť, na dáku popôrodnú depku neni dôvod.Koľké sme prežili pôrod v pohode a sme tu, ty budeš ďalšia.Držím ti palce.

mircalla
13. júl 2013

@doliva Myslim, ze znama Ti bud zavidi tehotenstvo, alebo je to skratka neprajna osoba, ktora ti chce zamerne robit zle.....

hradnapani
13. júl 2013

@doliva ber to tak, ze je to nestastna osoba... a popraj jej vela stastia, zrejme ho velmi potrebuje 😉 😔

andrejka1974
13. júl 2013

prepac ale to co je za kravu, nema v sebe stipku ucty, neboj sa vsetko bude v poriadku, porod urcite zvladnes a malinke bude urcite v poriadku, prosim ta zahod tieto nazory za hlavu a uzivaj si vsetko v klude 🙂 🙂 🙂 🙂

lucinocka
13. júl 2013

@doliva kasli na nu, porod zvladnes, vsetky sme zvladli, to sitie ta bude trapit najmenej, ked budes mat babatko pri sebe🙂 a mozno prejdes aj bez sitia, co ona vie🙂 A to co lekari nedokazali, neznamena ze to tak nie je..Clovek co chce pre svoje dieta to najlepsie vydrzi vsetko..ja som mesiac hladovala na sucharoch a vode a vydrzala som..takisto by aj fajciari vydrzali bez cigarety , keby chceli.. ja som sice nerodila v Presove, lebo som sa odtial odstahovala, ale kamosky tam rodili a vsetky maju krasne zdrave deti.. muz dobre urobil..na jej mieste by som sa uz nevracala..mala by sa hanbit

tatko_bebe
13. júl 2013

znamu si mala poslat pekne prec do hajzla :D krava sibnuta 😀

kingstonka
13. júl 2013

@doliva rychlo zabudni na to , co ti povedala, niektori ludia takto parazituju na ostatnych- odoberaju im energiu a seba posilnuju. pozri si nejake pekne clanky, obrazky, videa s babetkami a hned zabudnes. ps- v starej nemocnici v poo som rodila - v pohode

fiffinkaa
13. júl 2013

nie, vôbec sa nemusíš báť...všetko bude v poriadku, užívaj si v klude a v pokoji tieto chvíle..pripadá mi to tak že kamarátka ti to závidí ..

harper
13. júl 2013

@doliva to co je za znamu, uz ju na navstevu radsej nevolaj 😠

jchrastova
13. júl 2013

Milá dolivá, pekne ostaň len v pohode nenehaj sa vôbec ovplyvniť nikým a ničím lebo to je to najlepšie a nech si straší iných...alebo seba postaví do pola s straší straky rapotačky...sa musím rehotať...sorry

mamjka
13. júl 2013

@doliva ja som si tiež lekára nezazmluvnila...🙂 každý jeden je vyučený a správali sa ukážkovo...🙂

stellamaris
13. júl 2013

@doliva neboj sa nicoho,porod zvladnes a babätko bude ok,no a tu ochechulu posli k psychiatrovi,ako citam,ona ho potrebuje 😒

slafkaa
13. júl 2013

nepočúvaj takéto reči, ja som rodila v Prešove 2 krat a oba pôrody boli v starej nemocnici bez vybaveného lekára a musím povedať,že nemám žiadne negatívne skúsenosti,lekári sa správali maximálne ústretovo a bola som spokojná. O chvílu rodím a hádaj kde? Tam kde to poznám, prostredie nie je nič moc,ale zas personál tam je na vysokej úrovni a preto neváham,dávam prednosť kvalite lekárom, pred mojím komfortom,tých pár dní vydržím. 🙂 🙂 🙂