icon

Známa zistila tehotenstvo až v 8. mesiaci. Poradíte?

tristanianz
11. feb 2014

Maminky, moja známa, konkrétne bývalá kolegyňa z Čiech, do 8 mesiaca netušila, že je v tom, posledné mesiace žila v strese, bez práce, iba po brigáde chodila, ale naďalej žila v zahraničí, menzes mala, ale nepravidelný.. V poslednej dobe jej bývalo zle, zašla k lekárke a tam jej potvrdili tehotenstvo.. Okrem toho, že zostala v šoku, je v 8 mesiaci tehotenstva, nechcú ju nikde zobrať k lekárovi, posielajú ju na SK.. Neviete mi poradiť, ako má postupovať? Tehotenstvo pravdepodobne vzniklo z nejakého neznámeho flirtu. Poisťovňu momentálne nemá, keďže bola nezamestnaná, mala iba brigády.. Ak by musela ísť spať na Slovensko, po pôrode sa môže vrátiť s dieťaťom do prechodného prenájmu v ČR a rodičovský poberať tam? Alebo poberať ho zo Slovenska a žiť v ČR.. Ako je to s príspevkami a s lekármi? Hlavne mi tu neriešte jej nezodpovednosť, to vieme všetci.. Už sa jej to stalo a teraz je hlavne, že to chce poriešiť rozumne.. Ďakujem 🙂

monika15
13. feb 2014

no mi sme do 20tt tiez nevedeli... normalne som mala MM, a plus mi nebolo ani zle...
isla som na ultrazvuk ze ci este mam kamene a sup ze som tehu.....

takze ja verim, nam sa to tiez stalo,

lekarka sa vyjadrila ze je to normlane ak si silnejsej postavy 🙂))

happyfrog80
13. feb 2014

@monika15 Monika ty nevies ci Clomid ked beriem ci robi pozitivne ttehu testy?Studovala som to tu vsade nasla som len jeden link ze mozu.Dost bab pisalo ze nie len pregnyl robi alebo ovulacne testy mozu byt pozitivňe.Ja som mala ms ale slabsiu nez inokedy ,vlastne som viac krvacala len jeden ddn a potom len vytoky abo hlieny.Sorry za opis.Vcera som uz 4 tu tabletu nezobrala bo mi zacalo byt zle ,dovod na testovanie som mala caste cikkanie ,tak reku sa uistim este lebo som cely cas verila ze to vinde .nuz a 3 dni som
mala bolesti podbruska.Keby som aspon vedela 100% ze robi testy pozitivne ale to nikde nepisu .

happyfrog80
13. feb 2014

@veriiii nechapem preco si musia na Sk nezamestnani platit extra za zdravotne ,preco to este nie je ako v EU trebars v Uk ze akonahle si bez prace tak neplatis poistovnu ,tu plati stat za teba .Su tam zmrdi a totalny.

kinna
Odpoveď bola odstránená
happyfrog80
13. feb 2014

@kinna asi si myslela ze to su creva tie pohyby 😀

monika15
13. feb 2014

@happyfrog80 juj neviem prepca :(

happyfrog80
13. feb 2014

@monika15 neva ,to ma len napadlo kedze si mimo Sk ze mozno vies.Moc sa o tom nepise na nete 😀.

monika15
13. feb 2014

@happyfrog80 nie nie :((( oni su nejake hormony ci samylim..... 😕 😕

happyfrog80
13. feb 2014

@monika15 hej su 😀 na ovulku ,a ja som zobrala 3 pilulky a tak len ze skusim tehu test ze stale cikam a pozitivny bol.Nie uplne ale teraz neviem ale viac sa pise ze z yclomidu nemozu byt pozitivne tehu testy ,aj jednej soktor to potvrdil ale nasla som aj clanok ze hej.Tak som blba.Samozrejme som uz nevzala daldiu bo mi bolo zle vcera.

veriiii
13. feb 2014

@happyfrog80 no, my na Slovensku mame system zdravotnych poistovni..v Uk sa plati zdrav,starostlivost z dani z prijmu...a aj z receptov na lieky..tak nejak tusim..Na Slovensku si nezamestnani platia ako tzv dobrovolne nezamestnani ,ak sa nechcu prihlasit na urade prace..totiz,mozes byt prihlasena na urade prace, aj ked sa nekvalifikuju na davku, tak aspon aby dostali ten papier,a s tym ich v ich zdrav.poistovni mozu klasifikovat ako poistenca statu..

veriiii
13. feb 2014

@kinna no, ak ma placentu v predu, ta moze maskovat pohyby, vsetko co citi je akoby skrkalo v bruchu..

hanelka1
13. feb 2014

tak ako pisu baby vyssie, kazdopadne treba ist riesit co najskor na socialku a zdravotnu poistovnu-tam jej povedia co potrebuje,na co ma narok a na co nie, bude potrebovat kopu vselijakych papierov a samozrejme ak si neplatila zdravotne a socialku tak bude mat tosku problem si myslim. ty to tu neporiesis, hoci to s nou myslis dobre a chces jej pomoct.okrem toho neviem ci tu najdes niekoho na MK kto ovlada prislusnu legislativu CZ a SK, takze sup sup na urady lebo sa moze stat, ze miesto toho, aby nieco dostala, bude len platit nedoplatky. ale snad to nebude take tragicke,a dobre jej to dopadne. inak aj ja ja sa pripajam k nazoru, ze nechapem ako niekto v 8. mesiaci nevie, ze je tehotny-ja som presne teraz tak a teda verte mi,ze sa to teda neda nevediet!🙂este by som verilamozno, ze tak do 4-5 nemusi vediet, ale ked sa to zacne hybat a mrvit.....no divneeee!

monika15
13. feb 2014

@veriiii presne ja som necita do 30 tt nic kvoly placente :((

monika15
13. feb 2014
hanelka1
13. feb 2014

@veriiii a ty si uz bola tehotna?
aj ja mam vpredu placentu.

afrika
13. feb 2014

@veriiii mám placentu vpredu a to čo cítim sa nedá zameniť s ničím iným ako s pohybmi.. 🙂 🙂
@hanelka1

hanelka1
13. feb 2014

@afrika presne tak!

dasenka1203
13. feb 2014

aj ja mam placentu vpredu, a co ten maly stvara je vidno hocikedy aj spredu, zboku ani nehovorim ako mi skace brucho.. 😝

veriiii
13. feb 2014

@hanelka1 ano, a mala som vpredu placentu a malu som malo citila..ale zavisi aj od konkretnej polohy plodu..treba dodat...

veriiii
13. feb 2014

@dasenka1203
@hanelka1
@afrika vsak pisem ze MOZE maskovat pohyby..mne takto odovodnili preco som malu necilila takmer vobec...

mimibambulka
18. feb 2014

@tristanianz pohyby iste boli ale ak mala placentu ulozeneu dost vzadu nemala sancu citit nejake pohyby ani tusit ze je tehotna .

stella33
24. feb 2014

mala by sa poradit na zdrav. poistovni a pokusit sa doplatit si to co jej tam chyba. na rodicovsky prispevok v Cechach asi nebude mat pri brigadnickom sposobe narok. v podstate sme jeden z mala statov, kde sa vyplaca rodicovsky aj ked tu zena nikdy nepracovala, ale musi tu mat trv. pobyt ona aj dieta. dostane ho az.od narodenia baba.

janka1989ya
29. jún 2014

chápem ,že stať sa môže hocičo.Tie ktoré tehu prežívame ,bojíme sa o mimi tak v niekt. prípadoch prídu aj aké-také ťažkosti , ja osobne od začiatku tehu to všetko prežívam ,bojím sa o bábätko ,a už som čakala len na prvé pohyby ..ale toto je také dosť zvláštne ,držím jej palce aby všetko dopadlo ako -tak dobre 😉

shrekula
29. jún 2014

no ako väčšina z Vás píše, že to musela vedieť a hlavne musela pribrať. tak k tomu, že musela pribrať, ja mám kamarátku s poruchou štítnej žľazy, ktorá dokonca počas tehotenstva schudla a dieťa mala v bedrách ako sa hovorí. niektoré ženy ako fakt výrazne nepriberú a pohyby si mýlia s tráviacimi problémami. ........ a vedieť nemusela, ale tušiť mohla........

vefi89
29. jún 2014

@tristanianz neviem, či to tu niekto spomínal, ale mne sa zdá, že ak sa nezúčastňovala prav. tehotenských poradní, tak jej nevznikne nárok na príspevok a príplatok k príspevku pri nar. dieťaťa. toto by si mala ísť asi poriešiť na upsvar

pribinak
29. jún 2014

Neverim!!!!

lubka1983
29. jún 2014

@pribinak ani ja....nieco si musela vsimnut ....

dilino
29. jún 2014

ani mne sa to nechce veriť že nevedela že je v tom hluposť čakala asi pokiaľ sa to prevali a kedže nechodila na poradne tak asi len ťažko dostane matersku to jej poradia na tych našich extra uradoch ale je to nepochopiteľne ak by ešte 3 mesiace no pochopiť sa to da lebo stava sa to ale že v osmom mesiaci nato prišla blud nad blud hluposť a debilina nepochopiteľna a čo brucho nemala necitila pohyby či čo nejake divne.

mircalla
29. jún 2014

@tristanianz No comment - 8 mesiacov nevie, ze je tehotna, tehotenstvo vzniklo z neznameho flirtu.....Nepochopitlelne....Neverim

mircalla
29. jún 2014

A asi najlepsie, ak da dieta na adopciu, taketo by deti radsej mat nemali....pokial to je naozaj pravda, co pises