icon

Chodili ste počas tehotenstva na cintorín?

15. máj 2024

Sk ste boli tehotne chodili ste na cintorin?
A ak sa vam narodilo babatko do akeho veku ste s nim nechodili na cintorin ?

Strana
z2
luga_luga
15. máj 2024

@tamtumdo presne aj ja si myslim, ze taketo bu-bu vznika na zaklade nejakych nepodlozenych vyrokov nasich rodicov, svokier, starych babiciek. Kto veri, ze na cintorine sa nachadzaju duse mrtvych, mozno sa boji, dalsi s nimi komunikuje, vela ludi neveri v "nadpozemsko", ale keby sme si ich vsetci nasili na sebe domov, bol by neporiadok aj medzi dvoma svetmi, tak to nemoze fungovat, su pravidla aj tu, teda ja v to verim 🙂 a verim aj v duse zosnulych, ale na ten cintorin som chodila aj tehotna, aj teraz, aj na Dusicky a som v pohode, nikto ma nestrasi :D

scila
15. máj 2024

Dokonca som sa tam na základe pomníkov rozhodla aké meno bude mať dcéra, ktorú som vtedy mala v bruchu 😁
A prečo som tam nemala ísť? Stretla som tam aj tehotnú kolegyňu a s deťmi chodím od malička polievať kvety. Prečo? Nemala som? 😱

tamtumdo
15. máj 2024

@luga_luga úplne súhlasím.Svokra dokonca začala.skoro plakať,že tam nemôžem lebo tam sú duše mŕtvych...Tak jej hovorím,že dobre že tam sú,veď ja idem za mojimi blízkymi... Ona má z toho paniku...Keď som bola po pôrode,vedela,že na dušičky nepôjdem,tak mi volala,že nech jeho syna nepúšťam samého páliť sviečky na cintorín,že sám tam ísť nemôže...😂že to sa v žiadnom prípade nemôže. Že tam nikto nemôže chodiť sám...

viky_21
15. máj 2024

Normálne bežne chodím so synom na cintorín. Aj keď bol bábätko som s nim chodila .. prečo nie ? Je to súčasť života

dudos
15. máj 2024

Áno chodila, aj mi tam odtiekla plodová voda 🙈. A následne sme chodili aj s bábätkom.
No tiež som počula aj to, že by sa nemalo, že deti “vidia” veci. (??????)

jomarch
15. máj 2024

ja sa chodim prechadzat na Ondrejsky cintorin v BA, je to taky prijemny parko-cintorin a chodi tam aj dost matiek kocikovat, lebo je tam ticho

januska12323
15. máj 2024

Mŕtvi mi ešte nikdy neublížili tak neviem prečo by som sa mala vyhýbať práve cintorínu. Ak veríš na duchov, entity a podobné zázraky radšej nechoď, budeš sa len zbytočne stresovať a to nepôsobí dobre na dieťa.

luga_luga
15. máj 2024

@tamtumdo ale za mna, ked aj veri, ze tam tie duse su a negativne ju ovplyvnia, tak nech tam nejde ONA
Ked som pocula nazor, ze tehotne by nemali chodit na cintorin, chcela som vediet PRECO a bolo mi vysvetlene v jednej skupine prave toto, ze si mozes nieco z toho cintorina priniest - entity, privtelencov, ale "mozes" je stale relativne a keby sa to dialo neustale, nemohli by sme na ten cintorin chodit vobec nikto, nie? tak ja davam na svoj pocit a chodim tam v pohode, tam si spominame na svojich blizkych, je tam ticho, cas na zamyslenie...

haraburdova
15. máj 2024

Samozrejme ze som chodila aj ako tehotna a ked sa mi mala narodila a mala cca 2 mesiace tak sme v nosici sli na prechadzku ukazat pradedkovi pravnuca 😂

zuzanaete
15. máj 2024

@luga_luga A netehotna si od tial nemozem nieco/niekoho priniest? To iba tehotne maju tu moc?

janulik2008
15. máj 2024

@januska12323 toto aj mama hovori ze na cintorine mrtvi neublizia uz ... ja chodievam tiez za babkou a dedom porozpravat co je nove 😉
@lavender94 neter mala obdobie ze sa pytala kto je kto a skoro kazdy den chodili so sestrou zapalit sviecku a raz mi hovori ze Nana vies, tu je moja prababka ale ona zomrela ked som este nebola na svete. A chcela sa o tom rozpravat

zuzanaete
15. máj 2024

Inac, ked spominate moznych duchov. Tak ti nie su len na cintorine. 2 rocny syn videl ducha v cakarni mojho praktickeho lekara. 🙂 Pozrel hore do kuta a spytal sa ma, preco je tam ten ujo. Rec mal super. Potom mi ho aj popisal (vlasy …). Prisli sme tam znovu o 2 tyzdne a som sa ho spytala, ci je tam ujo. Pozrel presne na rovnake miesto hore a povedal, ze nie. Nikdy inokedy uz taketo veci nespominal.

luga_luga
15. máj 2024

@zuzanaete ja sa v tom az tak nevyznam, ale vraj ano, mozes, ak si senzibilnejsia a mozno, ak tomu veris, ale napis skor do skupiny Medzi nebom a zemou

luga_luga
15. máj 2024

@zuzanaete to je pravda, entity mozu byt vsade okolo nas a deti su vnimavejsie, tiez som to s dcerou zazila, ale nevedela este rozpravat a dvakrat sme museli odist z jedneho miesta a vzdy pozerala takto hore do rohu a strasne plakala

zuzanaete
15. máj 2024

@luga_luga Konzultovala som to s knazom. Ja verim, ze si syn nevymyslal.

mirkam3
15. máj 2024

Zatiaľ chodím vsade, kde chcem a nemám zákaz vstupu 😉

cacianka
15. máj 2024

... aké krasne gaštany sme nazbierali,

nevenka
15. máj 2024

Ja som bola aj na pohrebe, este nikto nevedel, ze cakame babo, babicke sme oznamili na kare, ze cakame babatko, v tom ziali sa aj velmi potesila a potom sme mu dali meno po dedkovi.

mandzula
15. máj 2024

Ja som chodila na cintorín kočíkovať, lebo jedine tam bolo božské ticho. A dcéra mala presne pri tom cintoríne škôlku a predstav si, že niektorí pri cintoríne bývajú a kukajú naň z terasy pri grilovaní.

lavender94
15. máj 2024

@janulik2008 každé dieťa príde do obdobia, kedy je smrťou fascinovane a myslím, že tento prístup je super

thirstymonk
15. máj 2024

Vam tu dobre slniečko peče na hlavy :D Že nemože chodiť tehotna na cintorin :D Jedine, že by sa nadychala splodin z tlejucich nebožtíkov hahahaha :D

Manželka chodila aj tehotna, a ja som bol prvykrat s dieťaťom, keď malo 10 dni. A čudujsasvete, už ma 6 rokov a stále žije

stanulienkat
15. máj 2024

@thirstymonk Tiež som si myslela, že tieto primitívne povery na duchov a cintoríny vymizli niekedy pred 200 rokmi, ale očividne ešte sú zapadnuté dediny, kde tomu veria. A bohužiaľ, že ešte aj mnohé mladé mamičky porodili spolu s dieťaťom aj kus mozgu. Ešte aj v tomto storočí mnohí ľudia veria na duchov a podobné stupidity. Preto sme ako národ tam, kde sme. Momentálne sme predbehli balkánske štáty vo vierev dezinformácie a sme na chvoste rebríčka. Možno v tom má prsty aj zakorenená viera, hlavne na dedinách.

hildicapupu
15. máj 2024

nevedela som, ze na to treba brat nejak ohlady v tehotenstve :D teraz ma maly 5 rokov a ked chceme ist na cintorin, tak proste ideme, vobec neriesim, ze by som ho niekam zatial mala zaniest.

thirstymonk
15. máj 2024

@stanulienkat Žil som časť života v meste a teraz žijem na dedine. Viera je jedna vec a neschopnosť rozmýšľať a pochopiť základy prírodných vied, je vec druhá. V meste boli ľudia veriaci "papierovo", na dedine sú veriaci síce skutočne, ale o to viac mágie a povier tu prekvitá...

juliacenc
15. máj 2024

Bola som aj na cintorine aj na pohrebe. Ja uz ked tieto reci pocujem tak ma napina

janulik2008
15. máj 2024

@lavender94 ona so mnou bola aj minuly rok na cintorine, kedze chodievam zapalovat sviecku kazdy rok riaditelovi zo zš tak ze ide so mnou 😀 mna cintoriny fascinuju hlavne je tam super ticho 😀

Strana
z2