Chodili ste počas tehotenstva na cintorín?
Sk ste boli tehotne chodili ste na cintorin?
A ak sa vam narodilo babatko do akeho veku ste s nim nechodili na cintorin ?
Dokonca som sa tam na základe pomníkov rozhodla aké meno bude mať dcéra, ktorú som vtedy mala v bruchu 😁
A prečo som tam nemala ísť? Stretla som tam aj tehotnú kolegyňu a s deťmi chodím od malička polievať kvety. Prečo? Nemala som? 😱
@luga_luga úplne súhlasím.Svokra dokonca začala.skoro plakať,že tam nemôžem lebo tam sú duše mŕtvych...Tak jej hovorím,že dobre že tam sú,veď ja idem za mojimi blízkymi... Ona má z toho paniku...Keď som bola po pôrode,vedela,že na dušičky nepôjdem,tak mi volala,že nech jeho syna nepúšťam samého páliť sviečky na cintorín,že sám tam ísť nemôže...😂že to sa v žiadnom prípade nemôže. Že tam nikto nemôže chodiť sám...
Normálne bežne chodím so synom na cintorín. Aj keď bol bábätko som s nim chodila .. prečo nie ? Je to súčasť života
Áno chodila, aj mi tam odtiekla plodová voda 🙈. A následne sme chodili aj s bábätkom.
No tiež som počula aj to, že by sa nemalo, že deti “vidia” veci. (??????)
ja sa chodim prechadzat na Ondrejsky cintorin v BA, je to taky prijemny parko-cintorin a chodi tam aj dost matiek kocikovat, lebo je tam ticho
Mŕtvi mi ešte nikdy neublížili tak neviem prečo by som sa mala vyhýbať práve cintorínu. Ak veríš na duchov, entity a podobné zázraky radšej nechoď, budeš sa len zbytočne stresovať a to nepôsobí dobre na dieťa.
@tamtumdo ale za mna, ked aj veri, ze tam tie duse su a negativne ju ovplyvnia, tak nech tam nejde ONA
Ked som pocula nazor, ze tehotne by nemali chodit na cintorin, chcela som vediet PRECO a bolo mi vysvetlene v jednej skupine prave toto, ze si mozes nieco z toho cintorina priniest - entity, privtelencov, ale "mozes" je stale relativne a keby sa to dialo neustale, nemohli by sme na ten cintorin chodit vobec nikto, nie? tak ja davam na svoj pocit a chodim tam v pohode, tam si spominame na svojich blizkych, je tam ticho, cas na zamyslenie...
Samozrejme ze som chodila aj ako tehotna a ked sa mi mala narodila a mala cca 2 mesiace tak sme v nosici sli na prechadzku ukazat pradedkovi pravnuca 😂
@januska12323 toto aj mama hovori ze na cintorine mrtvi neublizia uz ... ja chodievam tiez za babkou a dedom porozpravat co je nove 😉
@lavender94 neter mala obdobie ze sa pytala kto je kto a skoro kazdy den chodili so sestrou zapalit sviecku a raz mi hovori ze Nana vies, tu je moja prababka ale ona zomrela ked som este nebola na svete. A chcela sa o tom rozpravat
Inac, ked spominate moznych duchov. Tak ti nie su len na cintorine. 2 rocny syn videl ducha v cakarni mojho praktickeho lekara. 🙂 Pozrel hore do kuta a spytal sa ma, preco je tam ten ujo. Rec mal super. Potom mi ho aj popisal (vlasy …). Prisli sme tam znovu o 2 tyzdne a som sa ho spytala, ci je tam ujo. Pozrel presne na rovnake miesto hore a povedal, ze nie. Nikdy inokedy uz taketo veci nespominal.
Zatiaľ chodím vsade, kde chcem a nemám zákaz vstupu 😉
... aké krasne gaštany sme nazbierali,
Ja som bola aj na pohrebe, este nikto nevedel, ze cakame babo, babicke sme oznamili na kare, ze cakame babatko, v tom ziali sa aj velmi potesila a potom sme mu dali meno po dedkovi.
Ja som chodila na cintorín kočíkovať, lebo jedine tam bolo božské ticho. A dcéra mala presne pri tom cintoríne škôlku a predstav si, že niektorí pri cintoríne bývajú a kukajú naň z terasy pri grilovaní.
@janulik2008 každé dieťa príde do obdobia, kedy je smrťou fascinovane a myslím, že tento prístup je super
Vam tu dobre slniečko peče na hlavy :D Že nemože chodiť tehotna na cintorin :D Jedine, že by sa nadychala splodin z tlejucich nebožtíkov hahahaha :D
Manželka chodila aj tehotna, a ja som bol prvykrat s dieťaťom, keď malo 10 dni. A čudujsasvete, už ma 6 rokov a stále žije
@thirstymonk Tiež som si myslela, že tieto primitívne povery na duchov a cintoríny vymizli niekedy pred 200 rokmi, ale očividne ešte sú zapadnuté dediny, kde tomu veria. A bohužiaľ, že ešte aj mnohé mladé mamičky porodili spolu s dieťaťom aj kus mozgu. Ešte aj v tomto storočí mnohí ľudia veria na duchov a podobné stupidity. Preto sme ako národ tam, kde sme. Momentálne sme predbehli balkánske štáty vo vierev dezinformácie a sme na chvoste rebríčka. Možno v tom má prsty aj zakorenená viera, hlavne na dedinách.
nevedela som, ze na to treba brat nejak ohlady v tehotenstve :D teraz ma maly 5 rokov a ked chceme ist na cintorin, tak proste ideme, vobec neriesim, ze by som ho niekam zatial mala zaniest.
@stanulienkat Žil som časť života v meste a teraz žijem na dedine. Viera je jedna vec a neschopnosť rozmýšľať a pochopiť základy prírodných vied, je vec druhá. V meste boli ľudia veriaci "papierovo", na dedine sú veriaci síce skutočne, ale o to viac mágie a povier tu prekvitá...
Bola som aj na cintorine aj na pohrebe. Ja uz ked tieto reci pocujem tak ma napina
@lavender94 ona so mnou bola aj minuly rok na cintorine, kedze chodievam zapalovat sviecku kazdy rok riaditelovi zo zš tak ze ide so mnou 😀 mna cintoriny fascinuju hlavne je tam super ticho 😀

@tamtumdo presne aj ja si myslim, ze taketo bu-bu vznika na zaklade nejakych nepodlozenych vyrokov nasich rodicov, svokier, starych babiciek. Kto veri, ze na cintorine sa nachadzaju duse mrtvych, mozno sa boji, dalsi s nimi komunikuje, vela ludi neveri v "nadpozemsko", ale keby sme si ich vsetci nasili na sebe domov, bol by neporiadok aj medzi dvoma svetmi, tak to nemoze fungovat, su pravidla aj tu, teda ja v to verim 🙂 a verim aj v duse zosnulych, ale na ten cintorin som chodila aj tehotna, aj teraz, aj na Dusicky a som v pohode, nikto ma nestrasi :D