icon

Cvičenie s pomôckou Aniball

janca029
2. jan 2015

Ahojte, tak a mam to za sebou. Narodila sa nam krasna Sofinka 3270g - 50cm.
Porod bol bezproblemovy a celkom rychly. Pravidelne som cvicila s aniballom a myslim, ze mi naozaj pomohol.
Porod prebehol bez nastrihu a natrhnutia. Kupila som ten aniball tu www.aniball-sk.sk inak promtne vybavenie objednavky. Mozem len doporucit. No ale aby som sa vratila k teme. Tak malu som vytlacila naozaj bez komplikacii. Vsetkym Vam to doporucujem. Moc som tomu neverila ale naozaj to asi pomaha 🙂).

druzicka17
Odpoveď bola odstránená
martinkamm
6. aug 2017

@druzicka17 uz ho nemas?;)

druzicka17
6. aug 2017

@martinkamm veru nie

martinkamm
6. aug 2017

@druzicka17 skoda ale dakujem

tina19121
24. aug 2017

Ahojte babulky mam doma aniball som v 32 tyzdni a chcem pomaly zacat cvicit,viem ze tam je pisane az od 36tyzdna ale chcem skusit skor,dnes som to skusala a mam problem ho tam dostat,raz sa mi to podarilo po pol hodinovom trapeni ale nevytlacila som ho.chcem sa poradit ak ste mali podobnu skusenost ako ste si pomohli?a hned odzaciatku ste skusali vytlacat ci zo zaciatku iba nafukovat?dakujem za kazdu radu.

6katka10
24. aug 2017

@tina19121 určite najprv ukončí 36 TT až potom cvic alebo.chces predčasný pôrod a babo v inkubátore?
A potom si kúp lubrikant na vodnej báze

chrissie_kf
24. aug 2017

@tina19121 nie je dobre s tym cvicit skor ako v tom 36 tyzdni. Mozes si viac uskodit ako pomoct. Uplne staci zacat tak ako to odporucuju a pomaly cvicit do porodu. Kolko nacvicis tolko nacvicis, je to len a len pomocka.
Ja ked som zacala v tom 36 tt som si to len nafukovaˇa ani som neskusala vytlacit prve razy.( neslo mi to ani neskor - ale uz len to ze som troska cvicilo pomohlo pri porode) . Je to vcelku dobra vec ale je to len pomocka. Nespravnym pouzivanim si viac ublizis ako pomozes. A hoavje nic nasilu a ziadne pol hodinove trapenia.

tina19121
24. aug 2017

@chrissie_kf oki dakujem za radu dam tomu cas

tina19121
24. aug 2017

@6katka10 dakujem za tvoj nazor,lubrikant mam a nechystam si privolat predcasny porod tym ze budem nieco silit iba ma zaujimal nazor ako baby postupovali ked im to tam neslo. Su tu aj baby ktore zacali skor cvicit nez v 36 tyzdni a neznamenalo to hned ze deti rodili predcasne.a mimochodom dnes som to chcela iba vyskusat ako to funguje az sa viem aj na nacvik pripravit popripade poradit ked zacnem normalne cvicit.

veroni91
24. aug 2017

@tina19121 mne to lekarka odobrila ked som mala 35+0 a od vtedy som cvicila. Teraz som 39+2. Od 32+0 som si ale robila masaz hradze, a podla mna to mi pomohlo lebo hned na prve cvicenie s aniballom som dala 22cm. Tak vyskusaj zacat s tym a potom zacni s aniballom. Pred tym ako zacnes s aniballom to potvrd s lekarom, kazda zena je ina a predsa su tam nejake kontraindikacie.

Zacala som tym ze som ho nafukla len tak aby sa mi nevysmikol takze okolo 4 stacenia, a cvicim tak 2-3x do tyzdna, a postupne pridavam, ale len tak aby to nebolelo, nesilim to. Niekedy dam viac, niekedy menej. Zatial moj maximum bol minuly Utorok, 29cm.
Mas strasne vela casu, tak chod na to pomalicky 🙂 drzim palce

tina19121
24. aug 2017

@veroni91 super dakujem za tvoju skusenost vyskusala som to a videla som ze to nejde a urcite to nebudem silit a pockam pokial na to bude aj telo pripravene.S doktorkou som sa radila ohladne pouzivania a velmi to vychvalila ze to odporuca svojim pacientkam nakolko vidi perfektne vysledky,preto som to aj objednala.ked pojdem najblizsie na poradnu sa jej spytam kedy to mne odporuca zacat pouzivat.wau tak to uz mas super 29cm.;)drzim palce aby porod isiel co najjednoduchsie potom napis ako to prebehlo;)a mozem sa spytat potom si ho aj skusala vytlacit?

martinuska
24. aug 2017

@tina19121 urcite az v 36.tt. ja som sa dala do polohy ako sa tlaci pri porode, dala som si uterak pod seba (keby nieco), najlepsie byt po velkej potrebe. Ja som ho davala dnu trocha nafuknuty, na 1 stlacenie, aby nol pevnejsi ked ide dnu. A vzdy po neprijemny pocit a niekedy o jedno stlacenie viac aby sa to trenovalo. A vyfuknut a vytlacit vyfuknute. A asi po 2 dnoch som skusala aj vytlacit, normalne ako na stolicu musis tlacit. Ale ked nejde tak nejde.

tina19121
24. aug 2017

@martinuska takze si aj vyfuknuty najskor skusala vytlacit?dobre skusim to potom od toho 36.tyzdna tak.a kolko cm si do porodu nacvicila?

luccki
Odpoveď bola odstránená
veroni91
24. aug 2017

@tina19121 ano, ja som ho aj vytlacila. Pre mna ani nebol najvacsi problem vytlacenie. Akoze, aj to bolelo, ale ked som to robila postupne tak to bolo ok, ale najhorsie bolo ked bol nafuknuty na tych 29 vo vnutri, strasne ma to vnutri tlacilo, a strasne ma boleli krize. Ale aspon viem ake to bude ked budem rodit. A pamatam si ked som prvy krat cvicila, to vytlacenie bolelo (ale primerane, nesilila som to aby som sa neporanila, ked uz som citila ze to je privela tak som sfukla a vytlacila sfuknute), a hovorila som si ze 30 nikdy nedam... a teraz som na 29. To telo sa fakt prisposobi, je to neskutocne coho sme schopne. 🙂

martinuska
24. aug 2017

@tina19121 no nepamatam sa kolko. Ale 30 to nebolo. A dcerka mala 4 kg a mala som 3 stehy vnutorne, lebo ma poskrabala a rovno dajaku cievku trafila. A tlacenie vobec nebolelo, asi mala dost priestoru 😀

tina19121
24. aug 2017

@veroni91 super si mi to popisala tak aspon budem potom vediet ako na to a urcite pockam do toho 36tyzdna.predsa len vtedy uz bude asi aj telo na to lepsie pripravene.ale inak neviem este aky budem mat porod ale aj tak si myslim ze je to dobra pomocka,urcite to ma nieco do seba.

tina19121
24. aug 2017

@martinuska fuha riadna gulka tak to mozes byt pysna.tak ale hlavne ze ti to pomohlo to cvicenie😉

monika2525
9. sep 2017

Dobrý deň, chcela som sa spýtať či niektorá pri používaní aniball (38tt) krvácala....totiž v poslednej dobe sa mi stáva že keď cvičím tak na baloniku sa objaví trochu krvy...po cvicení nekrvácam len ked cvicím tak na baloniku sa zjaví krv...myslíte že by som mala prestať cvičiť?...v návode bolo že sa môže objaviť slabé krvácanie len chcem vedieť či má s tým niektorá skúsenosť

veroni91
9. sep 2017

@monika2525 mne sa to stalo a povedala som lekarke a ona povedala ze to je OK. To je kvoli tomu ze krcok sa otvara a je precitliveny. Ja som vzdy cvicila kym som nezacala krvacat, niekedy to bolo do menej cm, ale radsej som to nechala a potom pokracovala o 1-2dni.

sasesoe
9. sep 2017

@monika2525 pridaj sa do skupinky Cvicime s epinom anibalom. Je tam o tom kazdy druhy prispevok 😉

tina19121
13. sep 2017

Holky dnes mi doktorka odsuhlasila cvicenie s aniballom tak som dnes trosku pocvicila a cvicim takym sposobom ze to vo vnutri skusam nafukovat pokial vydrzim cca 7-9 stlaceni dnes som vydrzala a sfukovat.Potom som skusila aj vytlacit vyslo 19cm na viac som si netrufla az si neublizim,ak dam raz 30cm tak budem stastna.dufam ze to cvicim spravne ak mate ine skusenosti podelte sa somnou budem rada.

moosh
14. sep 2017

Predam aniball pouzivany cca 2,5 tyzdna + kondomy,vhodne na balonik

tina19121
2. okt 2017

Ahojte,chcem sa spytat ci ste niekedy po cviceni s aniballom mali take slabe pobolievanie v podbrusku?

papi30
5. okt 2017

@tina19121 ahoj. ano, nejaku hodku dve to citim v podbrusku, mam ho napnute. Potom prejde. Ja som zacala pred 3dnami. mna skor boli, ani neviem ako opisat, ako keby v hrubom creve 😂

tina19121
5. okt 2017

@zuzka38 diky;)

papi30
5. okt 2017

Baby, taka odveci otazka. Zacala som cvicit s Aniballom a zrazu kukam, ked som prvy krat vytlacila, ze na povrchu take biele kusky... Pripomina mi to mykozu... ale nemam ziadne priznaky typicke na mykozu, ani ked som bola u gyn. a kontrolovala krcok, si nic nevsimla, asi by videla na rukavici... Mohol mi zreagovat lubr. gel?

tina19121
5. okt 2017

@papi30 ahoj,aj ja to mavam pri cviceni,je pravda ze som mala aj mykozu ktoru som preliecila ale mavam to stale aj tak aj ked som cipky dobrala tak som to mala,taky biely vytok na baloniku.

papi30
5. okt 2017

@tina19121 no musim zaklopat, ja sim mykozu mala pred 5r, ale to malo aj svoje priznaky, ako vytok, svrbenie... preliecilo sa to a odvtedy nic. Preto som ostala teraz zaskocena, ze ziadne priznaky a predsa take male biele zrazeniny na baloniku.