Kurzy počas tehotenstva

lenicka280
25. feb 2014

baby chodili ste daktore pocas tehotenstva na kurze?starostlivost o bebenko?co a ako?ci to v dacom pomohlo ale nie

eeffka
25. feb 2014

na kurze??? bebenko???
no kurzy by sa ti zisli, ale v Lovencinovi 😀 😀 😀

zara0201
25. feb 2014

Ani na pripravny na porod ani na nijaky iny. Priznam sa- nechcelo sa mi a uz vobec sa mi za to nechcelo platit. Hovorila som si, ze porod je fyziologicka zalezitost a materstvo prirodzene instinktivna zalezitost, a tak aj bolo. Najlepsie sa veci riesili "za pochodu".

linda20111
25. feb 2014

@lenicka280 nehodila sem na kurze, setko sem viguglila :D

siska53
25. feb 2014

@lenicka280 nie.len na tehotenske cvicenie.

jul11
25. feb 2014

@lenicka280 ja som chodila na cvicenie spojene s kurzom. cvicenie bolo super,nic ma nebolelo,nic neopuchalo a aj priprava bola fajn. mali sme babiky a aj videa a aj hodinu s oteckami. mne to pomohlo,ja zase nerada riesim veci za pochodu,ze ma nieco prekvapi. radsej nech viem,co sa moze stat,co mozem cakat,nemam problem,si aj koleno nechat vyvrtat,len musim byt na to pripravena,ze sa take nieco moze stat a k comu je to dobre. takze pre mna kurz bola super vec a hlavne to cvicenie.a aj otecko bol pri porode a aj sme vyuzili masaze,chrbtu,co sme sa ucili,aj ked uplne inak,ako sa doporucalo,ale tak mi to nerobilo dobre,ine pohyby mi robili dobre,ale to je individualne.napriklad ani sprcha mi nerobila dorbe,ine baby hovoria,ze to bolo super.ale clovek vie,ze co take zabera a si moze vyskusat,co mu vtedy najviac vyhovuje

emocia
25. feb 2014

@lenicka280 ahoj, pýtaš sa na skúsenosti mamičiek, to znamená, že si veľmi zodpovedná mamina 🙂 a už teraz rozmýšľaš ako budeš žiť s babenom, ako ti to pôjde. Je veľmi prezieravé zúčastniť sa na kurze, je to aj zodpovedné a praktické. Presne ako ti píše jul11. Vždy je obrovská výhoda, ak človek vie, čo ho môže čakať a je na to pripravený. Lebo, žiaľ, ani zďaleka nie je starostivosť o bábo a porozumenie jeho potrebám niečo ako intuitívna záležitosť... Tu sa vyše 100 rokov neodovzdávajú skúsenosti matiek dcéram... lebo vaše matky a ani staré matky nedojčili (alebo len krátko) a leteli do roboty od polročných alebo pármesačných bábeniek ☹ Aby si bola v obraze o všetkom, príď na náš kurz Uvedomelé rodičovstvo – všetko k pôrodu, aby bol prirodzený a aby si ho mamina mohla užiť 🙂 – k tomu hovorí dula, a v ešte viac o dôležitej časti – o dojčení (kojení) hovorím ja, laktačná poradkyňa o všetkom, čo môže pokaziť štart dojčenia a ako tomu predísť a ako potom úspešne dojčiť a žiť s bábom v symbióze. Dole nájdeš web, kde sa o kurze dozvieš všetko. Si vítaná, pozdravujem ťa, Alena K.

katrinka8
25. feb 2014

@lenicka280 - ja som nechodila, hoci som chcela, ale bolo to v takom case, ze mi to nevyhovovalo casovo kvoli praci (proste sa nedalo uvolnit v tom case), ale ak mam pravdu povedat, nelutujem to. Vyhodit 10€ / hodina za to, ze mi bude niekto rozpravat, ako mam kupat babatko a pod.... No neviem. Zavisi vsak od konkretneho kurzu - urcite by som si vopred zistila, ako to prebieha, co sa tam hovori, kto to prednasa a pod.
Urobila som si kurzy sama 😀 Ja som studijny typ, tak som hltala kopec veci na nete - a selektovala, selektovala, kym som to mnozstvo infosiek nejako pretriedila. Kamoska mi v tom case robila sestricku na novorodeneckom oddeleni (teraz je uz na novorodeneckej JIS-ke), tak ta mi porozpravala uplne vsetko, co a ako prebieha, co s babatkom sa deje, ako ho osetruju atd. Co sa tyka kupania a inej starostlivosti, to som nemala strach, zdalo sa mi to jednoduche (ze obliect a prebalit a tak), kupanie mi akurat raz na babike kamoska ukazovala a skusala som si to. Bola to pravda, instinkt - proste to slo 😉
Akurat neviem, co ma osvietilo, som si asi mesiac pred porodom zacala nejak tiez intuitivne pozerat informacie o dojceni, studovat si to a hladat informacie. Tie, si myslim, mi potom boli velmi uzitocne. Babatko sa prisalo hned, pekne sa dojcenie rozbehlo a dojcila som dcerku 26 mesiacov (a hlave som bola vyzbrojena podlozenymi argumentami pre "radychtivych" pribuznych a nepribuznych o potrebe tekutin pri dojceni, o dlhodobom dojceni a inych veciach okolo toho).
Pri druhom syncekovi som uz teraz "mudra" 😀 , co sa dojcenia tyka, ale ziskala som neocenitelne skusenosti v "jednej" veci - nosit babatko je super vec, nosit babatko tak casto, ako to potrebuje, dojcit je pohodlne (aj ked obcas unavne, ale predstava vyvarania flias a vstavania k zarabaniu mliecka x-krat za noc - tym sa utesujem, ked sa syncek viackrat zobudi 😀 ), nikdy by som nedokazala babatko nechat vyplakat, nikdy by som sa neodhodlala pouzit metody z knizky Kazde dieta sa vie naucit spat. Pred narodenim prveho babatka som si ju akcne stiahla z internetu, zdala sa mi velmi uzitocna. Ked sa dcerka narodila, zrazu som nedokazala pochopit, ako sa mi mohla zdat ta knizka uzitocna a dobra.
Proste, vela veci som zistila naozaj za pochodu - proste nejak som sa naladila na babatko a slo to - raz lepsie, inokedy aj horsie. Ale obvykle to slo dobre 😉 U mna zaklad bol - ak babatko place, treba to riesit hned, pripadne tomu predist, ak sa da. A budeme v pohode vsetci. Ak ma pomoct dojcenie, tak budem dojcit, ak ma pomoct nosenie, budem nosit, ak zaberie spanok, budem uspavat. Tymto sa snazim riadit aj pri syncekovi, pretoze sa mi to osvedcilo pri dcerke.
A na zaver, pri druhom babatku som si este pocas tehotenstva (najskor z cirej zvedavosti) kupila knizku od Lucie Groverovej - Suchej: Aby porod nebolel. Zatial som nemala v rukach knizku, ktora by mi pomohla viac ako tato. Pre mna skvela investicia - naucila som sa kopec veci o sebe, o svojom zivote a ako bonus som ziskala zazitok z bezbolestneho porodu 🙂 Pre mna bola tato knizka (a vlastne nou aj praca sama na sebe) najlepsou pripravou na porod, aku som mohla dostat.

emocia
26. feb 2014

@katrinka8 ahoj, nech sa ti darí aj naďalej. Veľmi dobre si si počínala, že si hľadala poučenie. Mala sa asi aj šťastie, že si prichádzala k zmysluplným knižkám, hoci ta Každé dieťa sa vie naučiť spať 😒 bola slepá ulička, ako píšeš, ale potom si mala šťastie na dobré, múdre knižky. Sme rozličné, my ženy, niekdedy matka potrebuje poučenie počuť. Obzvlášť cenné to môže byť pre niektoré veľmi zamestnané mamy alebo aj pre mamy, čo sa z IT a časopsiov dostali do chaosu. Kurz vedený poradkyňou pre dojčlenie a život s bábätkom a dulou, dá veľmi veľa praktických rád a najmä zručností a takisto podpory, ktorá na prírpavách v nemocniciach dosť absentuje 😢 Zmysluplne usmerní, kde ešte hľadať zdroje na doplnenie získaného a budúca mamina má aj istotu zdieľania, sprevádzania a aj osobného kontaktu s poradkyňou po pôrode, ak sa niečo nedarí. Zážitkový kurz môže mať pre budúcu matku neoceniteľný význam, tak pozývam vás, mamičky-čakteľky, na náš kurz 7.-8. marca v Bratislave na Kramároch, nie je to v nemocnici, ale v Rod. centre v krásnom prostredí 🙂 😎 🙂 kuk dole na náš web o kurze.

katrinka8
26. feb 2014

@emocia - to verim 😉 Preto je, podla mna, dolezite vediet, o aky kurz ide - to by si zakladatelka mala si vopred pozistovat. Lebo nie vsetky kurzy su prinosne. Bohuzial, v mensich mestach tych kurzov ale moc na vyber nie je ☹ Keby bol u nas kurz s dulou, sla by som veru velmi rada. Clovek sa vzdy potrebuje vzdelavat a nieco nove naucit. Momentalne by som potrebovala naucit synceka spinkat aj podvecer 😀
Veru, som rada, ze ona knizka mi doteraz lezi na spodku police (je mi luto papiera, ze na vyhodenie, ale nechcem ju ani nikomu darovat, pretoze si nemyslim, ze by mohla byt prospesna pre nejake babatko). To nebola dobra volba veru 😀 Ale ta druha si ma veru nasla, to som naozaj rada 🙂

barbishkamiracle
27. feb 2014

@lenicka280
Prvorodicke by som absolvovanie kurzov, ci uz ide o pravidelne a spravne cvicenia, resp. predporodne pripravne kurzy urcite odporucila. Dolezite je vsak, kto dane kurzy vedie. Musia to byt ludia, ktori maju naozaj skusenosti a su dostatocne fundovani, vedia trpezlivo odpovedat na zvedave otazky buducich rodicov, dokazu ta psychicky podporit tak, aby si sa nakoniec na porod tesila a mala dostatok sebavedomia k tomu, ze sa budes vediet o babatko postarat.
Je dolezite mat aspon zakladne informacie, ci uz po teoretickej, taktiez po praktickej stranke.
Ano, su mamicky, ktore si povedia, ze naco tam budem chodit, ved si to precitam z knizky....no mnohe z kniziek nie su publikovane na Slovensku, preto v nich mozu byt informacie skreslene.

Ja sa venujem tehulkam, maminam, babatkam uz viac ako 9 rokov. Hrdo si dovolim tvrdit, ze mame vyborne referencie a co je dolezite, mame odbornikov, ktori s nami pocas tychto dlhych rokov spolupracuju. Maju bohate skusenosti, na zaklade ktorych vedia podat prakticke a uzitocne informacie. Kedze su stale aktivni vo svojej praci, su info vzdy aktualne, nakolko predsa len nastali nejake zmeny napr. za poslednych 6rokov, co som rodila ja.

Na kurzy nam chodia tehulky, hovorim 3tej generiacie 🙂. Cize chodia k nam uz cvicit s 3tim babatkom a casto evidujeme, ze sa hlasia na nase workshopy, prednasky, ktore su nove, zauijmave a vedia, ze sa na nich opat nieco priucia.

Je na kazdej maminke, ci sa prihlasi na predporodnu pripravu, ci bude chodit cvicit a ako si svoj den D naplanuje. Je to kazdej sukromna vec a je to individualne. Aj co sa tyka financii.
Niekomu sa moze zdat dat 10-15eur za workshop smiesna suma, pretoze ked z neho odchadza vie, ze to stalo za to...a pre niekoho su to mozno vyhodene peniaze...lebo ma pocit, ze sa to nauci od sestry.

Ja osobne som za to, aby sa maminky vzdelavali, aby neboli ako ovecky a ked maju cas, aby ho venovali sebe a priprave na uplne nove obdobie. Aby vedeli, co maju robit, ked sa babatku zapali ocko, ma stale zaparenu ritku, ci neutisitelnu stikutku a tiez, ako ho mozem ukludnit a kde vyhladat pripadne pomoc, ked to bude nevyhnutne...
Momentalne cakam svoje 2 dieta a napriek tomu, ze sa v danej oblasti tak dlho pohybujem a mam vela vela skusenosti, budem danu pripravu absolvovat ;).

barbishkamiracle
16. mar 2014

Tehuľky,už tento víkend organizujeme pre vás tehotenský kongres. Pridajte sa. Získate skvelé informácie, oddýchnete si a po víkende sa budete tešiť na pôrod.
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/barbis...

barbishkamiracle
22. mar 2014

Maternitycare Saturday 2014 - tehotenský kongres, ktorý vás kompletne pripraví na obdobie III.trimestra,pôrodu a popôrodné obdobie.
Kongres obsahuje prednášky:
Pôrod - s Dr.Havaldom (z Antolskej), Ľahší pôrod s Dipl.pôr.asis. Jankou Bočovou, Epidurálka - s anesteziologičkou, Bonding s certif.lektorkou Monikou Baťkovou, Dojčenie s cert.laktač.poradkyňou oz Mamila a dulou Mgr.Jankou Funtaľovou, Baby Blues so skúsenou psychologičkou Mgr.Miškou Sabovou, Drobček - prišli sme z pôrodnice a čo teraz? s vrchnou sestrou z novorodeneckého odd. z Antolskej Mgr.Majka Hermanová, SIDS syndróm s pediatričkou s Mudr.Máriou Kubovčákovou a ďalšie ako je Partner pri pôrode, Baby masáže, Pitný režim, Zdravá výživa, Športovanie, Nosím nosíš nosíme...
Viac info budeme postupne dopĺňať sem:
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/barbis...
Tešíme sa na vašu účasť.
Pozrite foto z minulého:
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/barbis...

themazda
22. mar 2014

Ahojte, prepáčte, že nepíšem k tém ale chcela by som vám poproosiť o pomoc k Diplomovej práci. Prosím vyplnte mi dotazník a zieľajte tento link:

https://docs.google.com/forms/d/1A5WGNcwEvT_uWD...

barbishkamiracle
23. mar 2014

@barbishkamiracle
Na kongrese sa môžete tešiť na tieto prednášky, workshopy a semináre...
Pôrod - s Dr.Havaldom (z Antolskej)
Ľahší pôrod s Dipl.pôr.asis. Jankou Bočovou
Epidurálka - s anesteziologičkou
Bonding s certif.lektorkou Monikou Baťkovou
Dojčenie s cert.laktač.poradkyňou oz Mamila a dulou Mgr.Jankou Funtaľovou
Baby Blues so skúsenou psychologičkou Mgr.Miškou Sabovou
Drobček - prišli sme z pôrodnice a čo teraz? s vrchnou sestrou z novorodeneckého odd. z Antolskej s Mgr.Majkou Hermanovou
SIDS syndróm s pediatričkou s Mudr.Máriou Kubovčákovou
a ďalšie ako je Partner pri pôrode, Baby masáže, Pitný režim, Zdravá výživa, Športovanie v tehotenstve a p pôrode, Nosím nosíš nosíme...

barbishkamiracle
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbishkamiracle
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barboramiracle
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbishkamiracle
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
budaiko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre