icon

10 cm myóm v 36. týždni

libela
25. mar 2015

Ahoj ženičky, včera mi v 36 tt objavili (pravdepodobne) myóm ktorý je dosť veľký a k tomu mám ešte pridružené problémy ako prilepená placenta k maternici a aj malý má pravdepodobne zdravotný problém, o ktorom radšej nechcem hovoriť. Zajtra idem do Martina k Mudr. Grochalovi a budem múdrejšia. Len sa chcem opýtať či má s tým niektorá skúsenosti, či v takom prípade odoberajú maternicu alebo aký je postup. Som z toho neskutočne vystrašená a bojím sa aj o malého aj o seba, keďže mám doma ešte 2 malé deti....... ☹ Musím ešte povedať, že dosť dlho pociťujem bolesti v panve, krížovej oblasti a aj zo spodu, na ktoré som sa sťažovala, ale moja doktorka to pripisovala tehotenstvu...

libela
autor
29. mar 2015

@fiona1234 no dnes som telefonovala so svojim lekárom, ktorý môj stav prekonzultoval aj s detskou kardiologičkou u nás v okrese a potvrdila, že by bolo lepšie ak by som ešte išla do Blavy. Pýtam sa či na hospitalizáciu, veď v utorok budem 37/0tt , ale on len na potvrdenie toho, že kde budem rodiť.... 😒 , či ma odrodia tam alebo u nás v nemocnici. Zajtra si idem k nemu po správy a musím mu povedať či to už nie je trochu nebezpečné cestovať asi 400 km vysoko gravidnej žene........ No uvidíme, len by ma ešte zaujímalo, že ako trvá objednávka na detské kardio na Kramáre, kde by mi malého skontrolovali..... Samé problémy...už mám toho dosť...

libela
autor
30. mar 2015

@levice13 ponúkla si sa mi, že ak by som mala záujem, tak mi o Kramároch niečo povieš... zatiaľ som nečítala veľa dobrých recenzii na pôrodnicu. Je to tam ozaj také zlé? A ešte sa opýtam, ako je to tam s nočnými košieľkami... U nás v nemocke ti dajú erárne, čo mne vyhovovala... Tak neviem koľko si ich mám pripraviť. Nemám ich veľa, keďže ich nenosievam... Zatiaľ dík.... 😉

eli74
31. mar 2015

@libela nieco podobne riesila znama z DK, posielali ju do Martina, odtial do BA, v BA jej povedali, ze kludne moze rodit v Martine, tak nakoniec rodila v Ruzomberku. A na kontroly so srdieckom chodia do BA.
Tazko nieco radit, ale mne by sa nechcelo tolko cestovat. Co ked sa nieco stane cestou? Ak doteraz ti nic zavazne nezistili a nie si uz hospitalizovana, oddychuj. Budes rodit sekciou, nech sa na teba prichystaju v najblizsej nemocnici. 🙂

libela
autor
31. mar 2015

@eli74 ďakujem, najradšej by som rodila doma..., ale pre zdravie dieťaťa urobíme všetko.... a keď som mojmu mudr. povedala, že či je to v pohode cestovať takúto vzdialenosť, tak mi povedal, že nič iné mi neostáva..... tak to boli slová, ktoré som potrebovala počuť... podporil ma neskutočne. 😒

eli74
31. mar 2015

@libela A co cakas, ze ti povedia v Blave? Neda sa tam zatelefonovat? Budu ta vysetrovat? Je to na vas. Nepoznam diagnozy.

libela
autor
31. mar 2015

@eli74 som objednaná na vyšetrenie, kde mi povedia či budem rodiť tam alebo sa vrátim domov....a diagn=oza je napísaná vyššie

levice13
31. mar 2015

@libela prepac, ale az teraz som sa dostala ku pisaniu. Nocnu koselu Ti daju ich len na porod, potom som uz mala svoju. Ono ak by si nemala ziadnu inu, tak Ti ju asi daju, ale vsetci si nosia radsej svoje. Ja som 3 tyzdne pred porodom lezala ma oddeleni rizikovej gravidity, ktora je vlastne spojena s oddelenim sestonedelia. (Nadstandard sestonedelia je o podchodie vyssie). Na oddeleni mas cca 10 izieb, 2 toalety a 3 sprchy. Ked som tam lezala; tak na chodbe bol dost velky flak plesne, ale ako som odisla, tak to likvidovali. V prednej casti oddelenia davaju lezat baby po porode aj s babatkami, tam su tak 3-4 kocky na izbe. Na konci chodby lezia baby na rizikovom, tiez tak 3-4 na izbe (niektore su tam aj niekolko mesiacov). Niektore rizikove kocky mali stravu donasanu az na izbu, do bufetu ist vobec nemohli, aj navstevy ku nim chodili na izbu. Na tomto oddeleni su vyborne sestricky, poradia, pomozu, pokecaju, mozes si vybrat stravu. Aj izbovi doktori a doktori oddelenia su naozaj fajn. V utorok a v piatok byva velka vizita, vtedy tam je doktorov plna chodba, ale da sa to samozrejme vydrzat ;) po porode so isla na nadstandard, bola som sama na izbe co mi aj dobre padlo po tych 3 tyznoch v nemocke. Tie sestricky neboli zle, ale tie predtym boli fakt velmi zlate.
Rodila som u prednostu, plus na sale boli dalsi gynekologovia, anesteziologovia (mali pripravenej vela krvi a neviem este coho). Vlastne noc pred a den po som bola na reske, malu mi priniesli vecer na prilozenie. Kedze som bola po celkovej andstezii, nebola som v stave sa o nu postarat. A po porode cakal manzel na chodbe, malu si normalne popestoval, pofotil, potom prisiel za nim doktor a vysvetlil mu co sa na operacke dialo. Neviem co vsetko si o Kramaroch citala, ja na nich nemozem povedat nic zleho, naozaj sa o mna a malu vyborne postarali. Samozrejme to nie je ziadny 3 ci 4* hotel, ale na to co potrebujes, aby sa o Teba postarali co najlepsie z medicinskeho hladiska, tak je to super.

libela
autor
31. mar 2015

@levice13 Ďakujem, tu na MK som teda na kramáre žiadne chvály nečítala..., hľadala som niečo pozitívne, ale takých info bolo minimálne. A ak by som nešla na nadštandard? Je to tam podobné? Ešte sa opýtam, voľakde som čítala, že je potrebné si so sebou priniesť aj misku na polievku.. Tak teda neviem....

levice13
31. mar 2015

@libela ak by si nešla na nadštandard, tak vlastne ležíš na bežnom šestonedelí, to som už opísala vyššie. Treba rátať, že sú tam rôzne prípady 😉, ale napr. spoluobčianky sa snažia dávať spolu na izbu. Ja som dokonca uvažovala či si priplatiť ten nadštandard, keďže už som bola za ten čas zvyknutá na personál a ten bol fakt veľmi milí. Misku na polievku určite nie, ale príbor a pohár určite. Skúsim pohľadať zoznam do pôrodnice a pošlem Ti ho do správy.

libela
autor
1. apr 2015

@levice13 Ďakujem.. 🙂

fiona1234
2. apr 2015

@libela mne ten kardio problem videli uz v 22tt, tak vtedy som cakala na termin asi 3 tyzdne, ale vo vyssom tt ta budu isto riest inak . viem, ze baby s kardio problemami pocas hospitalizacie vozili do detskej nem na pravidelne kontroly....co sa tyka personalu, ja som chcela ist na nadstandard pred porodom, tj pooperacny nadstandard, ale prehovorili ma priamo v nemocnici, ze mam ostat kvoli personalu na odd sestonedelia a rizikovej gravidity, a to nielen kvoli ochote ale aj odbornosti danych sestriciek 🙂

libela
autor
2. apr 2015

@fiona1234 tak dnes som bola v Baa na kramároch, kde posúdili, že rodiť budem predsa v Baa a na hospitalizáciu mám prísť o týždeň, teda zas 400 km,,,, tak už nech všetko dobre dopadne
@eli74

levice13
2. apr 2015

@libela drzim palce, urcite vsetko dobre dopadne

libela
autor
4. apr 2015

@levice13 ahoj, ešte sa chcem opýtať ako je to s kúpaním detičiek po sekcii. niekde som čítala, že mamičky si deťúrence kúpu samé....????

levice13
4. apr 2015

@libela ano, kupes si ju sama, to je pravda. Ja som malu po sekcii kupala cca na 3.den, ale sestricka mi pomohla zobrat malu na oddelenie (je to cez chodbu), aby som sa s nou nemusela nadrapovat a rovnako mi ju potom zobrala spat na izbu. Samozrejme, ak potrebujes pomoc, tak Ti pomozu.

eli74
4. apr 2015

@libela Malinký je rodeny cestovatel. 🙂 A to kvoli tebe ci kvoli babätku ta tam prijimaju? Prajem vsetko dobré, prijemné sviatky, aj pocasie uz bude krajsie, tak prijemne cestovanie. A po spinalke lezat a nedvihat hlavu! Nastuduj si o tom nieco dopredu. 🙂

libela
autor
5. apr 2015

@levice13 No lebo som sa s tým ešte nikde nestretla, u nás kúpu len sestričky a ty máš voľný pohyb novorodeneckom a keď sa ideš osprchovať či si chceš jednoducho oddýchnuť, dáš bábo sestričkám... To bolo perfektné...

libela
autor
5. apr 2015

@eli74 🙂, príjmajú ma kvôli malému, kde je možnosť, že malý má problém so srdiečkom, dúfam ale, že to bude len planý poplach.... o tej spinálke viem, a bojím sa či sekcie, či popôrodných bolestí, či bolestí hlavy lebo mávam migrény a bolesti hlavy veľmi dobré poznám,,,,m ale už som čítala o tej spinálke, že ležať, piť a možno aj kávu, teda kofeín.....
Pekné sviatky aj vám a u nás je také počasie, že by som zapriala aj bohatého ježiška. 😀 😀 😀

levice13
5. apr 2015

@libela na Kramaroch preferuju, aby si mala babo pri sebe. Samozrejme, ak sa na to este necitis, tak sa so sestrickami mozes dohodnut a napr si babo nechaju na oddeleni o noc dlhsie alebo aj cez den. Prvu noc som bola po cisarskom na reske, ubolena, trcali zo mna hadicky, druhu noc som uz bola na oddeleni ale som poprosila sestricky, ci si ju este nemozu nechat na novorodenenckom, lebo som este nebola v stave sa o nu starat. Len z postele som vstavala asi 30 min (mam vertikalnu ranu cez cele brucho). Nosili mi ju na kojenie. A uz tretiu noc bola pri mne. Mna napr rodili v celkovej anesteze. Ku komu sk sa dostala na Kramaroch na poradnu?

libela
autor
5. apr 2015

@levice13 to rada počujem, lebo som sa bála, že mi malého strčia a koniec,,, staraj sa, ale som rada, že sa dá dohodnúť..... to už háda zvládnem... bojím sa sekcie neskutočne 🙂 a ako vravím, že mám dva prirodzené pôrody za sebou a už aj dve operácie...... tak trošku viem čo ma čaká..., ale iné východisko nie je.......

levice13
5. apr 2015

@libela ja tiez hovorim, ze radsej asi 3x prirodzene ako 1x cisarskym. Ale tak ak sa inak neda, tak sa jednoducho neda. Je to pre dobro drobca a aj Teba. Urcite to zvladnes. Nepytala si sa ako Ta budu robit; ci v ciastocnej alebo celkovej anestezii?

libela
autor
5. apr 2015

@levice13 Tak to ešte neviem, ale nechám ich rozhodnúť. Hádam budú lepšie vedieť čo bude lepšie pre mňa a malého... Okrem toho by mi mali zobrať vzorku " toho útvaru" čo mám na krčku tak teda fakt neviem. A aby toho nebolo málo, včera mi prvý krát vyšli hemeroidy.... Švagriná sa už až smiala, že čo ty ešte nemáš.. Tak na druhej strane som aj rada, že to nebude prirodzený pôrod..... 😉 Vo štvrtok po sviatkoch budem múdrejšia..

levice13
7. apr 2015

@libela drzim palce, zajtra si tusim na vysetreni.

duun
7. apr 2015

@libela Drzim palce.

libela
autor
8. apr 2015

@levice13 vo štvrtok ráno cestujem do Baa, potom sa ozvem a ďakujem 🙂

orchidea123
8. apr 2015

Nech Ti všetko dobre dopadne budete v poriadku sú tam určite dobrí odborníci Ty aj malé držte sa 🙂

libela
autor
8. apr 2015

@levice13
@duun
@libela
@orchidea123 Ďakujem dievčence... 🙂

martinazvo
8. apr 2015

@libela ahoj, zamiesam sa uplne nahodou ale ja som rodila na Kramaroch v 10/2013 a velikanska pochvala, mala som dobry pocit ze keby sa cokolvek dialo, o maleho sa postaraju a je to predsa nemocnica nie hotel, takze ked sa na to pripravis takto, nevahala by som v zaujme dietata ani minutku. A nadstandard sa da zaplatit vzdy a je to omnoho lepsie este ako na beznom odd. kde som bola aj ja

libela
autor
8. apr 2015

@martinazvo Ďakujem, lebo tu na MK sú fakt skoro samé odstrašujúce prípady....

duun
8. apr 2015

@libela su tu aj nestastia.. ale to je preto, ze tie, co to dopadlo dobre, tie nepisu. Ak je niekto stastny a spokojny tak napr nebude pisat do tem o rozvode.. a ak nahodou take temy citas, tak ti lahko napadne, ze je to cele nafigu, vsetci su nestastni, kazde manzelstvo skonci zle atd... a so zdravotnymi problemami je to to iste.
Je tazke mat nadhlad, ale ak je clovek uplne v krci a v strese, tak je ako paralyzovany a vidi cierno aj to, co nie je cierne.

Pozri sa na deti, pohladkaj to malicke a dychaj zhlboka. Drzim palce a prajem co najviac pokoja.