Absolvovali ste očkovanie v tehotenstve?
Ahojte, zacinam pomaly 3 trimester a stale nejak neviem dojst k zaveru s tym nestastnym COVID-19 ockovanim 🤷🏼♀️ niektori lekari za, niektori proti, SUKL myslim odporuuca.. My sme prekonali v decembri, cize uz nam pomaly konci ta akoze imunita polrocna... Zvazujem urcite skusit protilatky ci nahodou nemam a ak nie, tak neviem sa veru rozhodnut 😅 Asi by ma len zaujimali vase skusenosti, ak ste sa davali teraz v tehotenstve, ci ste mali nejake komplikacie a tak a prip. ak mate nejake zdroje info, tak budem rada, ked zozdielate ☺️ Dikickoo 🙏
@ayanamirei to naozaj? idem kuk
@ayanamirei ste si istá, že ju v tele mám?
@ayanamirei Léčivé látky:
Diphtheriae anatoxinum
Tetani anatoxinum
Antigeny Bordetelly pertussis: Pertussis anatoxinum, Haemagglutininum filamentosum, Pertactinum
Antigenum tegiminis hepatitidis B
Virus poliomyelitis (inaktivovaný) - typus 1 (kmen Mahoney), typus 2 (kmen MEF-1), typus 3 (kmen Saukett)
Haemophilus influenzae typus b polysaccharidum (polyribosylribitoli phosphas)
conjugata cum tetani anatoxinum jako nosným proteinem
Pomocné látky:
Prášek Hib: bezvodá laktóza
Suspenze DTPa-HBV-IPV: chlorid sodný (NaCl), kultivační médium 199 obsahující hlavně aminokyseliny, minerální soli, vitamíny a voda na injekci
Ja som mala "rozhodovanie" jednoduchšie. Druhú dávku som dostala stále ako dojčiaca a nič netušiaca, že práve tehotniem, neplánovali sme. Myslím, že možno aj vakcína mi posunula ovuláciu, tak sa stalo. Čítala som v odbornom americkom článku, že môže spôsobiť hormonálny výkyv. Ani rameno nejako nebolelo. Zatiaľ sa máme fajn.
@ayanamirei ja tam Mran nevidim okrem ineho Mrna vakciny su novodoba zalezistos pochybujem a podla toho co citam to neni Mrna. Mrna sa nevie vclenit do genomu pokial tam nie je reverzna transkriptaza tymapdom ...Mrna zacne produkovat v nasich bunckach spike protein a voci nemu sa tvoria protilatky. skor tie vektorove - su otazne. pytam sa preco na lieceni korony zrazu EU povolilo GMO organizmus lebo to adenovirus je, modifikovany ked davno genomovou teraiou vedeli liecit rakovinu ????
@lucjja pre mňa ako matku je neprípustné obetovať svoje nenarodené dieťa na tento experiment. Ale áno, súhlasím, pohľady sa rôznia. Úprimne, nech Vám tá vakcína zabezpečí plnohodnotný zdravý život a radosť z Vašich nových generácií. Chcela by som mať vieru a istotu v ich prínos pre svet. Žiaľ, nepresvedčili ma.
podavanie vakcin na covid 19 je vo faze klinickej studie, ktoru je zakazane robit na tehotnych a dojciacich zenach a detoch. a u nas sa veselo ockuju.
@lucjja ja som vedu studovala a viem o nej svoje..preto pisem o tom respekte.
@majamat nemali by.
@bublinka1426 samozrejme, rozumiem.. ja sa na celu situaciu ohladom korony a ockovania snazim pozerat komplexne.. mam take 3 urovne - 1. ja sama, moje vlastne zdravie (verim ze prip nasledky po ockovani su mensie riziko ako choroba samotna - tu sa samozrjeme nazory lisia) 2. moje najblizsie okolie a ich ochrana - napr. ludi, ktori sa nemozu dat zaockovat a je pre nich ochorenie rizikom...no a 3. spolocnost - ako inak ist z tejto situacie von? ine riesenie nepoznam ☺️ samozrejme, je mi jasne, ze kazdy ma to vnimanie nastavene inak, tato tema je nekonecna 😳
@lucjja nekonecna, presne ako pises. ved toto. tazke ci budes vobec z MK mudrejsia.
@bublinka1426 urcite nie, ani to neckaam 😅
@lucjja odbornik je ten co ma za sebou studium molekularnej biologie, virologie a imunologie. na FB postuju sa videa lekara co je diabetelog.asi tak
@bublinka1426 jooj no tieto internetove zdroje na FB, diabetolog je este vyssia trieda... to ma fascinuje ako ludia hromadne vedia zdielat status pani Anky z Hornej Dolnej ako ultimatnu pravdu 🤦🏻♀️
@fineta Caganova? tu poznam osobne 🙂 mate od nej dake vyjadrenie?
@mery333 vsetky sa tu teraz do teba pustia... pozor 🙈🙉
Staci pouzivat iba zdravy sedliacky rozum... ako tehotna nemozes vobec takmer 95%, ale nejaku experimentalnu vakcinu mozes v pohode. No toto ked mi niekto vysvetli ako je toto mozne, ok.
Ludia su uz zmagoreni, strach je najlepsi pohanac aby urobili aj to co nechcu.
A najma vakcina neznamena, ze kovid nedostanu a ani ze neumru!!! To im to nikto neslubuje. Taktiez mozu byt bezpriznakovi prenasaci a tym padom ze sa nemusia testovat su este nebezpecnejsi ako nezaovkovani ludia. Lebo je im davany pocit falosnosti ze vakcina je dloboda 🙉🙉🙉
Rozlezu sa po celom svete a v oktobri tu mame opat lockdown. A ano, kvoli nezaockovanym samozrejme... uz fakt no comment.👎👎👎
@bublinka1426 môžte si pozrieť web lzz.sk. Je predsedníčkou tohto združenia. K problematike vakcín sa vyjadrovala už viackrát.