Absolvovali ste očkovanie v tehotenstve?
Ahojte, zacinam pomaly 3 trimester a stale nejak neviem dojst k zaveru s tym nestastnym COVID-19 ockovanim 🤷🏼♀️ niektori lekari za, niektori proti, SUKL myslim odporuuca.. My sme prekonali v decembri, cize uz nam pomaly konci ta akoze imunita polrocna... Zvazujem urcite skusit protilatky ci nahodou nemam a ak nie, tak neviem sa veru rozhodnut 😅 Asi by ma len zaujimali vase skusenosti, ak ste sa davali teraz v tehotenstve, ci ste mali nejake komplikacie a tak a prip. ak mate nejake zdroje info, tak budem rada, ked zozdielate ☺️ Dikickoo 🙏
@fineta dakujem
@majamat a este nepoznam vyjadrenie , ci zistuju koncetrancie virusu a kedy je vlastne virus infekcny a sitielny dalej, to by museli skumat kazdeho ockovanca
Za mna je dost divne,ze sa tehotna vobec zamysla nad ockovanim,ale kolko ludi,tolko chuti…mne to zas moja gynda neodporucala,ze ma skor vypise na PN,aby som nebola v takom kontakte s ludmi…odmietla som aj to…ale ked si vezmem,ze na zaciatku tehotenstva som bola mega chora,crevna viroza atd a na pohotovosti sa mi bali dat cokolvek,napokon mi pichli nejaku injekciu aspon proti vracaniu,lebo aj voda zo mna vysla a aj to najprv 15min lekarka zvazovala kontraindikacie atd pred pichnutim…pride mi potom divne,ze tehotna ma zakazane v podstate lieky,injekcie atd,ale nezname a klinicky poriadne neotestovane ockovanie by malo byt zrazu v poriadku a bezpecne…🤔 este raz,nie je to “hejt” ani odhovaranie,iba cisto subjektivny nazor…presne aj to sa mi nepaci,ze ani lekari sa nevedia zhodnut…a pozor,po mnohych ockovaniach sa ukazuju priznaky aj po mesiacoch/rokoch…podotykam,ze u nas v rodine je pripad,kedy zena po ockovani proti HPV virusu trpi SM,a uz jej to jeden lekar bez obav rovno povedal,ze to je casty jav,ale nikto to ludom nepovie. Dnes ma 33 a ledva chodi,prislo to ako blesk z jasneho neba…tiez sa ockovala v case,ked to bola “novinka” na trhu a ockovali sa “panny”…ale zase kazdy je za svoje telo zodpovedny sam a ak ma potrebu ockovat,tak nech tak robi,kazdy by sa mal vzajomne respektovat…
Tiež som rozmýšľala nad očkovaním som 32tt a lekárka mi to neodporúča radsej počkať. Ani ja to nwchcem pokiaľ sa krpec nenarodí.
@zuvelyn to akú máš výšku protilátok v krvi nič nedokazuje. Každý máme pamäťové bunky B-lymfocyty, ktoré si pamätajú s čím prišli do styku a keď sa znova vyskytne ten istý vírus, nastane rýchla obranná akcia. Ja som očkovaná proti žltačke B, dcéra proti kliešťarom. V krvi protilátky malé ale ochorenie nedostaneme. Samozrejme, sú aj výnimky nie každé očkovanie je 100%. TAkže ak si raz ochorenie prekonala a máš nízke protilátky neznamená že si v ohrození
@ibajaanikiny u nás teiž očkovanie ale na iné ochorenie spustilo SM.
@lucjja tu nejde o nedôveru vede ale nedôveru v systém, ktorý tu momentálne je. O dôležitých veciach veľakrát nerozhodujú vedci ale ľudia - politici, ktorí neboli schopní ani poriadne -VŠ ukončiť, nie sú odborníkmi v tejto oblasti a rozhodujú o nás a našom zdraví. Oni sa riadia svojimi pravidlami a nie tým čo radia odborníci. S akými odborníkmi sa radia? Neviem o žiadnom ktorého by rešpektovali a riadili sa ním
@bublinka1426 chce počuť presne to čo napísala, reálnu skúsenosť zaočkovanej ženy
@lucjja ja sa chcem dať očkovať ale chcem byť aspoň 20 tt, nech už cítim pohyby a tak, ale v blízkom okolí mám zaočkované dve tehotné, reakcia bola len bolesť ramena, dlhodobé následky samozrejme nevieme či budú, za to ale mám známu čo prišla o bábo kvôli covidu.
tema o tom, ze ked sa dala tehotna mamicka zaockovat nech napise svoju skusenost (ako jej bolo po ockovani atd) .. a milion komentarov ako by sa henten a ten urcite nedal ockovat lebo - dopln si milion dovodov. na to sa nikto ale nepytal ci by ste sa vy dali a preco nie 🤷🏽♀️ nechapem ze antivaxeri maju stale potrebu sa vyjadrovat aj ked ich nazor nikoho nezaujima.
@zuzadielko4 aké ti doktorka dala dôvody, že prečo počkať?
@ibajaanikiny ono jasné že tá vakcina nie je "mňamka" ale je to oveľa lepšie ako covid.
@kvetinka75 jj, suhlasim, nedovera voci vlade je velmi vysoka a ani sa necudujem.. to nemeni nic na fakte, ze kazdy si vie najst relevantne zdroje 😉