Absolvovali ste očkovanie v tehotenstve?
Ahojte, zacinam pomaly 3 trimester a stale nejak neviem dojst k zaveru s tym nestastnym COVID-19 ockovanim 🤷🏼♀️ niektori lekari za, niektori proti, SUKL myslim odporuuca.. My sme prekonali v decembri, cize uz nam pomaly konci ta akoze imunita polrocna... Zvazujem urcite skusit protilatky ci nahodou nemam a ak nie, tak neviem sa veru rozhodnut 😅 Asi by ma len zaujimali vase skusenosti, ak ste sa davali teraz v tehotenstve, ci ste mali nejake komplikacie a tak a prip. ak mate nejake zdroje info, tak budem rada, ked zozdielate ☺️ Dikickoo 🙏
@zuzadielko4 u nás ockuju všetkých rad zaradom. Ani kvapka naskladnenej vakcíny nazmar.
@lucjja ahoj. Ja som sa dala očkovať po porade s gynekológom v 30 TT. Všetko OK. Ešte ma za chvíľku čaká druhá dávka tak snáď to bude tiež OK. To ze na slovensku je malo tehu zaočkovanych neznamená ze aj v iných krajinách. Vakcíny sice majú neziaduce účinky ale to aj každý jeden liek a príbalové letáky k nim už asi nikto nečíta. Treba si zvážiť co je pre teba väčšie riziko.
Necitala som celu diskusiu, ale predpokladam ze ty sa chces dat zaockovat. Ja som v 3.trimestri a vobec to neplanujem. Rozpravala som sa o tom aj s doktorkou a tiet to neodporuca. Ja len tolko, ze tehotna zena nemoze ani kvapky detske do nosa, ale ockovacia latka ktora tu je necely rok je ok…kratkodobe neziaduce ucinky uz pozname, ale co tie dlhodobe? A aky to ma vplyv na to babatko v brusku? Hlavne dlhodoby, lebo vela veci sa ukaze neskor… tak ja len tolko. Ale ak sa bojis, tak sa daj zaockovat 😉 ja nikoho neodhovaram
Tiež mi pri tomto napadá... ako tehotná nemôžeš ani dlhými rokmi overene niektoré druhy antibiotík,liekov od bolesti,iné ockovania atď ale veselo ockuju niečím,čo vlastne nikto netuší aké to bude mať o pár rokov následky a čo nieje dostatočne vyskusane 🤔🤔 ako tehotná by som sa určite očkovať nedala..prekonali sme covid pred pár mesiacmi aj s 3mesacnym synčekom a veru,je to strašná pliaga..žiadna chripkocka..ale neohrozila by som dieťa v brušku niečim čo nie je dostatočne otestovane a niekto by mi nezarucil že sa môjmu dieťaťu naozaj nič nestane a nebude to mať žiadne nasledky..kdezto pri tejto vakcíne je toľko nežiadúcich účinkov že dospelý má čo robit..nech mi nikto nevraví,že na bábo ktoré je žije v tebe to nema žiadny vplyv...mala som výčitky aj pri paralene keď som mala migrénu a nie toto ..pri vakcinach často
vznikajú zrazeniny a najmä v tehotenstve sú veľmi nebezpečné..A to že sa narodili zdravé detičky ok..majú koľko? Pár mesiacov? Kto vie čo bude o pár rokov?! Tam už nebudú autizmus pripisovať očkovaniu? Dúfam že každý bude ok,ale dobrovoľne podstúpiť to riziko čo ak nie?
Ešte by som sa nad tým zamyslela takto...dala by si si proti covidu zaočkovať novorodenca? Proste v pôrodnici sa ta spýtajú či ho môžu zaočkovať vakcínou pri ktorej nikto za nič neručí,podpisujes papier s plnou zodpovednosťou a nikto netuší aky to bude mať vplyv a vedľajšie účinky na tvoje dieťa..ale niekoľko tisíc detí bolo ok(asi taká bilancia že niekto má alergiu na arašidy,ale čo ak práve to tvoje dieťa je na tie arašidy alergické? Náhoda...)a sú to len niekoľkomesačné data,nikto netuší či a aké následky môžu byť neskôr..(Podotýkam 1.ockovanie vakcinami ktoré fungujú dlhé roky ockuju az v 3.mesiacoch)...ja ťa nechcem odhovarat..je to čisto len tvoje rozhodnutie..len skús sa na to pozrieť aj inak..pretože ak chces chrániť seba,nieje dôvod ohroziť aj dieťa..osobne by som počkala tých pár mesiacov kým porodis,a ty si daj pichnúť čo len chces..ale je to na tebe
@dollyzv ja sa divim reciam typu ze viac sa boja kovidu (ktory nemali) ako pripadnych neziaducich ucinkov (ktore nie su zname). U mna je toto porovnatelne riziko!!!
Reci typu ze radsej ozeliem 3 dni horucok ako by som mala dostat kovid su pre mna vrcholom zmagorenosti, lebo nikto za nic neruci. Neruci za to ze nedostanete kovid, ani za to ze nezomriete.
mimochodom, to co 3 dni horucok moze urobit s ich dietatkom ich uz nezaujima?
Preco ine ockovania tehotna nemoze, ale prave toto moze? Ci prave tato vakcina obsahuje presne iba tie zlozky, ktore jej neskodia?
Ok, ktora toto riziko chce dobrovolne podstupit, nech sa da ockovat. Ale nech neodsudzuju tie, ktore maju strach (uplne opravnene) a ockovat sa dat jednoducho nechcu.
@zuzadielko4 toto je na tom celom rozhodovaní nafigu, že nie je jednotne usmernenie aspoň zo strany odbornej obce, mne zas môj lekár povedal že či chcem zabiť dieťa covidom, keď som stále neockovana, tak si potom vyber.
@fineta ja som sa chcela očkovať so Sputnikom ale keďže som v zahraničí a tehotná tak ma to minulo.
@ajka0207 mne zase lekar povedal ked som sa pytala na poradni (je za ockovanie), ze ked chcem, odhovarat ma nebude. V 1. a 2. trimestri vsak rozhodne nie. Ked tak, tak na konci 3. Mam si vsak zvazit aj pripadne neziaduce ucinky ako horucky a pod. Cize ani lekari nie su jednotni. A preco? Lebo nie su vyskumy. Pri prvom tehu som koronu nemala, aj teraz sme zodpovedni. Nechodime na terasy medzi masy ludi, nemam potrebu sa trepat silou mocou k moru, len preto ze minuly rok sme neboli. Nosim rusko, kde su ludia, umyvam si ruky. Je to iba na zodpovednosti kazdeho jedneho z nas. Covid v ziadnom pripade nezlahcujem, ale vacsina ludi umrela preto, lebo ich jednoducho neliecili a do nemocnice sa dostali naozaj iba na umretie. Toho, kto sa chce dat ockovat, respektujem, ale zase nech aj on respektuje fakt, ze ja sa zaockovat nedam, lebo neohrozim svoje babatko. Pokial bude vsetko ok, uvidim po porode.
@lienka.7 my sme tiež toto všetko dodržiavali a aj tak sa muž nakazil :/ ale tak našťastie nezomrel, ani nemá žiadne viditeľné následky, ale chcela som tým povedať, že môžem byť zodpovedná koľko chces a stačí jeden nákazlivý a máš to.
Ale so zvyškom súhlasím, hlavne s tým neliecenim máme skúsenosti v blízkom okolí.

@ajka0207 nedala mi dovody len povedala ze neodporúča. Ja s ňou súhlasím nechcem ohroziť drobca. Manžel sa pýtal na info linke či aj mňa zaockuju a ta pani povedala že tehotné neockuju. (Zijeme v zahraničí)