Ako dôveryhodné sú výsledky NIFTY Pro testov?
Dobrý deň,
rada by som sa informovala, do akej miery brať vážne NIFTY Pro testy, ktoré mi predpoklad downa vyšli 1:20?
Screening od mojej obvodnej gynekologičky mi vyšiel 1:220, bola som cca v 12tt u Grochala v Martine, kde prejasnenie šije bolo 1,7. Nosova kosticka prítomná. Akurát zaznamenal regurgitáciau trikuspidárnej chlopne, čo ale nepovažoval hneď za marker downa, že môže ísť ešte o nedovyvinutu časť, alebo sa môže stať, že sa dieťa narodí s jemným selestom a pod.
Tiež som bola na sonogrsfii v Martine, kam ma poslali z genetiky (chystám sa na amnio, ale až v polovici mesiaca) a tam dr vyzdvihol hneď prejasnenie šije, že je úplne v poriadku, všetky hodnoty na pohľad vychádzajú v poriadku.
Som z toho už chorá! Už týždeň ss tým trápime, ďalšie 2 musím čakať na amnio a potom skoro týždeň na zrýchlené výsledky...
Este to moze byt iba v placente a nifty to vyhodnotilo
@majina1101 NIFTY ???
Áno, nifty testy som si dala robiť v cca 12tt.
A tie vyšli katastrofálne. Dnes som aj z genetiky aj z nemocnice odchádzala s hlavou smútku, pretože mi akoby nedávali už nádej, pretože síce sú nifty informačného charakteru, nie diagnostického, ale nenormálne upozorňovali na to, akú majú presnosť.
Áno, až amniocenteza ukončí toto trápenie a bude to "buď/alebo".
A v podstate viem, ze tu sa nedozviem nič o svojom zdravotnom stave, skôr hľadám možno niekoho s podobnými skúsenosťami... a ako sa to vyvinulo u tej baby q pod.
Áno, nifty testy som si dala robiť v cca 12tt.
A tie vyšli katastrofálne. Dnes som aj z genetiky aj z nemocnice odchádzala s hlavou smútku, pretože mi akoby nedávali už nádej, pretože síce sú nifty informačného charakteru, nie diagnostického, ale nenormálne upozorňovali na to, akú majú presnosť.
Áno, až amniocenteza ukončí toto trápenie a bude to "buď/alebo".
A v podstate viem, ze tu sa nedozviem nič o svojom zdravotnom stave, skôr hľadám možno niekoho s podobnými skúsenosťami... a ako sa to vyvinulo u tej baby q pod.
@majina1101 uvidis po amniocenteze, ta je najpresnejsia. Ja som mala nifty pro dva krat, vek 34 a 39 a mne vysli vyborne, obe deti su v poriadku a tiez pohlavie vyslo presne ako nifty udavalo. Ja poznam iba jednu pani, kde to nejak vyslo odlisne a amnio potvrdila, ze dieta je zdrave. Tak dufam, ze to bude aj tento pripad, ze sa v tom nejaka chybicka vloudila a budete mat zdrave babatko.
@majina1101 uvidis po amniocenteze, ta je najpresnejsia. Ja som mala nifty pro dva krat, vek 34 a 39 a mne vysli vyborne, obe deti su v poriadku a tiez pohlavie vyslo presne ako nifty udavalo. Ja poznam iba jednu pani, kde to nejak vyslo odlisne a amnio potvrdila, ze dieta je zdrave. Tak dufam, ze to bude aj tento pripad, ze sa v tom nejaka chybicka vloudila a budete mat zdrave babatko.
@kiki68 ďakujem <3
@majina1101 ahoj. My sme genetiku nedávali robiť ani v jednom tehotenstve, takže v tom neporadim. Len ma veľmi mrzí, ako vám to predostreli na genetike, teda že "Dnes som aj z genetiky aj z nemocnice odchádzala s hlavou smútku, pretože mi akoby nedávali už nádej." Genetici sú rôzni. Ten, ktorý objavil príčinu Downovho syndrómu, Jereume Lejeune, ľudí s DS miloval, celý život s nimi a pre nich pracoval, a nikdy sa nezmieril s tým, že niektorí iní genetici v tom videli tragédiu a zneužili jeho objav na to, aby ľudí s DS eliminovali. Mrzí ma, že ste nenarazili na veľkého genetika, akým bol Jereume, od ktorého by ste neodchádzali s hlavou v smútku, ale plní nádeje, a že ste narazili len na priemerného pracovníka.
Ľudia, ktorí majú deti s DS, odporúčajú "nečítajte všeobecné informácie, ale konkrétne príbehy". Tá istá matka hovorí "keby som sa mohla vrátiť späť do dňa, keď mi povedali, že syn má DS, plakala by som znovu, ale tentokrát od šťastia". Čo sa medzitým zmenilo? Skúsenosť vzťahu 🙂
Odporúčam platformu rodín, kde majú aj poradenstvo rodičia rodičom - môžeš si vybrať, kto ti je sympatický 🙂 https://www.platformarodin.sk/poradenstvo/peer-...
Prajem ti hlboký pokoj a lásku 🙂

@majina1101 nifty pro ale bezne vyjde nizke/ vysoke riziko, este pred 5 rokmi to bolo v cislach, nam to vyslo v milionoch, strasne vysoke cisla. Takze keby to mam 1:20 asi riesim dalej.