icon

Ako požiadať gynekológa o odporučenie na interrupciu?

20. mar 2025

Ahojte prosím nesudit. Dieťatko sme počali aj napriek ochrane. Priateľ ma opustil hneď ako sa dozvedel o tehotenstve. Ja už 2 deti mám a finančne by som to nezvládla. Premýšľam nad tým cele dni už 2 týždne. Zajtra idem ku gyn. Neskutočne sa hanbím, ako žena som zlyhala. Nemyslela som ze dakedy toto budem riesit. Ako jej to mam povedať? Ako ju popýtať o papier? Mám hrozný stres je to niečo otrasné veľmi sa za to neznášam. Nie som s tým stotoznena ale prešla som si všetky možnosti niekoľkokrát a proste to nedám. Nepresviedcajte ma prosím. Ďakujem

any_soj
21. mar 2025

@saraxyz v Čechách teraz riešia navrh, aby na tehotenských testoch boli kontakty na sieť pomoci (krízové centrá, formy finančnej pomoci,...) pre prípady, kedy by to ženy mohli po zistení výsledku potrebovať. Niečo ako napríklad možnosť psychológa priamo v škole - kde sa nikto nerúti z toho, že prítomnosť psychológa a info o ňom by obmedzovala niekoho slobodu a podobne. Je z toho obrovské haló, kopa ľudí sa ozýva proti, ako to manipuluje a obmedzuje slobodu. Naopak sú ľudia, ako napríklad túto žena, ktorí uznávajú veľký význam takejto drobnej vety či QR kódu na balení.
K tvojej otázke - manipulovať znamená snažiť sa zbaviť slobody. Ja sa naopak snažím ponúkať možnosti, aby jej rozhodnutie mohlo byť čo najviac slobodné, teda napríklad nie ovplyvnené strachom.

fineta
21. mar 2025

@any_soj klobúk dolu pred Tebou a manželom. Ste dôkazom, že ľudia s pevne ukotvenými hodnotami ešte nevymreli. Žiaľ, tu len sotva pochopenie nájdeš. Ponúkaš reálnu pomoc a už máš nálepku manipulátorky. Tie, ktoré potrat odporúčajú bez mihnutia oka a ospravedlňujú si ho, sú veľké frajerky. To teda.

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
veronika1754
21. mar 2025

Ak sa na to necítiš tak vôbec nepozeraj na to čo povie doktor, ja som sama s piatimi deťmi, dve deti tehotenstvo cez antikoncepciu, posledné tehotenstvo po zákroku, no poviem ti mala som čo robiť, manželstvo sa mi rozpadalo už počas tehotenstva, ostala som sama s 2 mesačným dieťaťom plus 4 staršie, piviem ti ako dala som to ako tak ale bolo to najťažšie obdobie môjho života, a to že ti dakto pomôže to je taká blbosť lebo aj keď sú organizácie tak pomôžu len jednorazovo a to je ako fajn ale v tvojom živote to je ako kvapka, lebo ty musíš žiť denne a denne nikto pomáhať nebude, je to strašne ťažký boj, a to ešte môžem byť rada že deti sú zdravé

kremlicka250
21. mar 2025

@fineta nie velke frajerstvo sa tvarit ako je kazdy za zivot a po narodeni dietata nikoho ten zivot nezaujima. Tu pani je asi prva, co realne ponukla pomoc a rozhodla sa prispiet zo svojho( co je naozaj obdivuhodne).
Keby sa takto zaviazete vsetky, ktore jej potrat vyvraciate, vsetky jej deti by zili krasny zivot.
Tak ktore z vas ste ochotne urobit taky isty krok, ako tuto pani, co ponukla "realnu pomoc". Aby sa teda nehovorilo len o "frajerstve" za klavesnicou.
Napriklad ty osobne fineta, kolko si ochotna prispievat mesacne?
Nebudem tvrdit ci ma ,ci nema ist na potrat, s tym rozhodnutim a dosledkami bude zit ona sama. A nevsimla som si, ze jej tu potrat niekto odporuca, ale vsimla som si,ze financnu pomoc jej tu ponukla jedna ,jedina osoba.

martul
21. mar 2025

@any_soj áno, vo všetkom máš pravdu...za ideálnych podmienok, len potom tá realita je väčšinou úplne inde.
Ale myslím si, že autorka sa na toto nepýta, že?

any_soj
21. mar 2025

@martul nie nepýta, máš pravdu. Pravda je ale aj to, že ak by sem prišla pýtať to, čo ja ponúkam, tak by tu dostala kvantum hejtu. To, že jej ponúkam niečo, čo nepýta, predsa nemusí byť zlé.

beronsche
21. mar 2025

@kremlicka250 presne tak. takto to v drvivej väčšine pro life bojovníci majú (česť výnimkám..)
Že stačí zabrániť interrupcií a tým to pre nich hasne..
A úplne najradšej ich celoplošne zakázať.
Čo bude so ženami, pre ktoré to nebýva ľahké rozhodnutie, to ich nezaujíma. To je na tom najsmutnejšie..

Chcela by som vidieť, ako konkrétne pomahaju ženám v núdzi tie, čo tu vykrikujú o vražde...

any_soj
21. mar 2025

@beronsche nemáš pravdu. Pro life bojovníci nie sú tí, ktorí len vykrikujú. To sú vykrikovači. Pro life bojovníci sú tí, ktorí venujú čas, námahu, a vlastné prostriedky pomoci ženám a deťom od počatia po prirodzenú smrť. A je ich na Slovensku veľké množstvo. Organizácie združené pod Fórom života napríklad vo veľkom pomáhajú mamám. Len o tom médiá nehovoria.

beronsche
21. mar 2025

@any_soj je naozaj šľachetné, čo ponúkas. Klobúk dole!

Ale nie je prekvapujúce, že zatiaľ tvoju ponuku na fóre nik nevyužil.. ono, ťažko je uveriť, že existujú ľudia,ktorí nezištne pomáhajú. Najmä , ak sa zámer dlhodobo pomáhať, môže zo dňa na deň zmeniť (aj kvôli vonkajším faktorom).
A tiež prijať pomoc v takomto obrovskom rozsahu tiež nemusí byť ľahké...

beronsche
21. mar 2025

@any_soj ok, tak oprava - bojovníci proti potratom operujúci na sociálnych sieťach.
Ti, čo vedia svojimi rečami zdeptat už aj tak dosť zúfalú ženu.
Možno o tom médiá nehovoria, možno hovoria, neviem. Ale musíš uznať, že žien v núdzi je omnoho, omnoho viac, ako prostriedkov na pomoc.
Mne je veľmi sympatické podať pomocnú ruku. Ale nesuhlasim so zákazom , či obmedzovaním prístupu k interupciám.

saraxyz
21. mar 2025

@any_soj akokoľvek dobre to myslíš, manipulujes ju. Ona sa nepýtala na možnosti ak si to dieťa nechá. Opýtam sa, či už si niekedy ostala na deti sama? Bez muža? Už si zažila v praxi starostlivosť o deti, keď si sama? (Píšem o komplet starostlivosti - žena sa musí zamestnať, deti v škole, škôlke, nebodaj ochorejú, ochorie ona....). To nie jej ponúknuť teraz 200,-(o pár mesiacov bude hodnota 0), ale aj to za tým...

ysseba
21. mar 2025

Gynekologičke je to úplne jedno. Pre ňu si pacientka, ty odídeš, príde druhá a na tvoje problémy zabúda. Nechápem prečo riešiš čo si o tebe pomyslí. Keď budeš mať po interrupcii, tak toto bude tvoj najmenší problém. Už keď teraz vravíš, že nie si s tým stotožnená a neznášaš sa za to, tak potom sa tie pocity vystupňujú, názor gynekologičky bude úplne niekde na chvoste tvojho trápenia. No, ale keď si si zvážila pre a proti a vychádza ti z toho iba UPT, tak čo už no... treba sa pripraviť na psychicky náročné časy.

margotka17
23. mar 2025

Určite je to pre teba ťažké rozhodnutie, ale nebudeš prvá ani posledná. Ja som síce za každé bábo, ale ak sú také okolností, správ podľa seba. Normálne povedz doktorovi, ako to je, že tvoje rozhodnutie bolo ťažké, ale tak si sa rozhodla.

janage
23. mar 2025

@any_soj mňa zaujala tvoja istota o dlhodobej podpore zo strany dobrovoľníkov, čo sa týka stráženia detí.
Lebo teda ja keď som zháňala svojho času bol problém nájsť aj platenú pomoc párkrát do týždňa na cca 2h
Zohnala som, ale nebolo to rýchlo a ľahko.
Tu autorka bude potrebovať dlhodobú pomoc.
Nevieme aký príjem má autorka teraz, či pracovala, akú má výšku platu, do akej výšky si môže uplatniť DB. Ak má malý príjem a malú daň, tak si možno ani nebude môcť uplatniť tu ďalšiu 100, s ktorou pocitaš
A hoci Košice, poznám viac ludi, co si boli istí, že prácu zloženú raz dva ak niečo (mali plno kontaktov) a veru trvalo to aj pol roka a viac.
Je super, ze ponúkaš pomoc, ale keďže reálne ju nik nevyužil, nevieš či by realita bola ako si ju teraz predstavuješ. Dokázala by si sa zaviazať aj k tomu, že keby autorka prácu nenasla budeš jej vyplácať náhradu mzdy?
A bez rypania by ma zaujímali konkrétne čísla, z ktorých si dospela k súčtu 19tis.eur.
Ďalšia vec nevieme ci už teraz autorka nežije na hrane, prípadne pod ňou. Od výplaty k výplate, možno jej posledné dni ani nevychádza. A všetko samozrejme ide a pôjde hore.
Možno už teraz ledva skrabe na výlet deťom do školy. Možno sú v mínuse a ona ma popri práci aj brigádu.

janage
23. mar 2025

@any_soj a ešte by ma úprimne zaujímalo ci si takúto pomoc ponúkla aj nejakému jednorodicovi co už dieťa má a nevychádza finančné a ci tiež odmietol.
Lebo v KE nedávno spustili projekt, kde zrekonštruovali byty v spolupráci s úsmev ako dar a práve pre rodiny, kde ten rodič aj pracuje ak môže, ale nevychádza mu na komerčný nájom a hrozí odobratie detí.
https://kosice.korzar.sme.sk/c/23346936/ludia-a...

lauricka
23. mar 2025

Niektoré ženy sa s tým potom nevyrovnajú celý život. Normálne by som to lekárovi povedala, ako si to tu napísala a poradila sa s ním. Človek väčšinou veci zvládne, keď už prídu, aj to dieťa navyše. Zváž, či by ti nevedela pomôcť rodina, rodičia, blízki. Portrat je fakt, že úplne najkrajnejšie riešenie. Porozprávaj sa o tom s lekárom, blízkymi alebo rodičmi.

sisska96
23. mar 2025

Normálne povedz narovinu. Nie si ani prvá ani posledná. 2 deti stačí, v takomto stave 3 dieťa noooo načo

any_soj
23. mar 2025

@janage začnem od konca 🙂 hore pôjdu, síce samozrejme pomalšie, ale aspoň trošku, aj štátne dávky.
Tých 19 000 - ako som písala - tehotenský príspevok, príspevok pri narodení, rodičák, prídavok na dieťa - toľko to vychádza do 3 rokov dieťaťa.
V Košiciach je veľmi veľká a autentická pro life komunita, mnohé celoslovenské aktivity odtiaľ vychádzajú. Som si istá, že ak by som predostrela túto otázku života a smrti s tým, že to visí na tom, že ako samoživiteľka s 3 detmi to bude mať časovo veľmi náročné - že by sa tam prihlásili mnohí dobrovoľníci. Dlhodobo rozumej nie do 18tky, už čojaviem 8 ročné dieťa môže byť doma aj samo, ak napríklad je len kus choré, že nemôže do školy.
Aký má príjem a podobne - to netuším, keďže žiaľ sa už autorka neozvala.

Ad byty a jednorodičia - áno, to je šialené. Celý náš bytový systém na Slovensku je šialený.
Mám v Bratislave, 5 minút od Hlavného námestia, byt. Vyše 15 rokov v ňom bývala samoživiteľka, profesionálna matka - starala sa za ten čas o viacero detí, vždy 3 naraz. Za plat, ktorý dostávala, bolo možné prenajať tak garsónky v Bratislave, nie byt, kde by mohla byť ona a 3 deti (z toho opakovane boli niektoré aj staršie, že 10, 14 a podobne rokov, čiže fakt nemysliteľné v garzónke). Neplatila ani cent navyše, hoci aktuálne by som dostala kľudne aj 600 € mesačne nad náklady, a aj pred rokmi to už boli slušné ceny, čo bolo možné si v BA pýtať ). Najprv to bolo len moje rozhodnutie, neskôr keď som sa vydala, tak už naše spoločné, a vydržalo to tak, kým sme mali tretie dieťa. Vtedy odišla (celkovo z Bratislavy). Teraz je to prenajaté už s malým ziskom druhý rok, lebo sme aj my potrebovali peniaze (manžel je údržbár, ja učiteľka, plus som 6. rok doma s deťmi, čiže mať nejaké úspory nám nikdy nehrozilo :D ). Chcem tým povedať, že moju pomoc myslím vážne, a nielen nenarodeným deťom. (A poznám mnoho ľudí, čo tak v rámci svojich možností, aj na úkor svojej rodiny, robia).
Momentálne sme na tom finančne tak, že zaviazať sa na pravidelnú dlhodobú pomoc si šetríme na práve takýto prípad, kde by táto pomoc mohla rozhodnúť v otázke život/smrť. Snažíme sa dávať mesačne desiatok (desatinu príjmu) na rôzne dobročinné účely, ale nie vždy to teraz úplne vyjde. V prípade, že sa zaviažem, sme ochotní ísť aj do zvýšenej hypotéky, alebo predaja bytu v prípade potreby. Máme takúto rezervnú možnosť dodržať záväzok za každú cenu.

janage
23. mar 2025

@any_soj myslela som konkrétne čísla nie všeobecne, že tehotenský, rodičovský atď. Lebo ty vlastne nevieš či na to spĺňa podmienky. Plus ako sa dávky napr. DB zvýšili a následne znížili môžu sa zminimalizovat, nie rásť. Zároveň autorke narastu výdavky. A zrejme j prevysia, tie príjmy.
Myslíš to úprimne, ale reálne si nikomu prácu nezohnal a ani opatrovanie k deťom.
Ponúkla si volny byt v čase keď si si to mohla dovoliť.

Aké silné je hnutie v KE netuším, Registrujem skôr iné čo pomáhajú.
Ja som teda ich aktivity na ochranu už žijúcich deti akosi nezaznamenala. Ja verím, že to toto hnutie myslí dobre. Ale o dieťa sa treba potom starať pokiaľ nedostuduje a nie je schopné sa postarať samo o seba. A nie, ani 8 ročne co sa doliecuje nemá čo byť pol dna doma samé.
Ale vidíš kopec jednorodicov prežíva zivori doslova, neodmietli by žiadnu pomoc a kvôli nim hypo nik neberie. Mne to príde akoby kvalita života už narodených nebola zaujímavá. Dieťa sa narodilo, život zachránený, tak sa matka staraj ako vieš.
Ďalšia vec, kde dočerta sú tie profile hnutia, keď cigancata mrznu vonku a ich rodicia ich zneužívajú na žobranie?. A tam som ja teda všetkými 10 za antikoncepciu u matky, ktora nema kapacitu tak mentalnu ako materialnu sa postarať. Iba rodí od 16 každý rok a štát staraj sa. A z tých detí je len ďalšia generacia ploditelov. Keby si každá profile rodina brala také dieťa 5x do týždňa a venovala sa mu, potom uverim, že im ide o záchranu každého života a jeho kvalitu ako hlásajú.

Ďalšia veľká skupina rodicia chorých detí. Tiež na pokraji sil fyzickych, dusevnych, financnycj. Keby ich profile tak aktívne vyhľadávalo a angazovalo sa, mnohým by sa uľavilo. Ale to už akosi nefunguje. Už sú na pokraji záujmu. A tiež tam ide o život. Len už narodený.
Vidím to denne v okolí. Vyčerpaní rodicia či jeden rodič úplne sám na všetko. Len pár nedávnych prípadov, keď tí rodicia aj s dieťaťom zvolili smrť.

Ale v podstate som dostala odpoveď na svoju otázku. Jednorodic, ktorému si pomoc ponúkla ju neodmietol.
Reálne si nikomu prácu nehladala a ani neriešila dlhodobú opateru deti. Sami nemáte nazvyš.
A teda neviem ako máte vyriešené vašu situáciu v prípade úrazu či vážnej choroby manžela, ktorý vás ako rodinu zabezpečuje. Ale je dosť odvážne dlhodobo mesačne ponúkať pomoc, keď nevieš či sama ju nebudeš potrebovať. A či na ňu skutočne budeš mať. Na taky prísľub by som sa ja nedokázala spoľahnúť. Nemá žiadnu pravnu váhu ak by k niečomu došlo je nevymozitelný.

Aj deťom, ktorým hrozí odobratie z rodiny ide o život. A deje sa tak určite denne. Krízové centra praskajú vo švíkoch.

Mame jedno blízko. Sú tam aj deti odobraté rodičom, ktorí sa nedokážu o ne postarať, kým ich umiestnia ďalej

Ono vlastne narodením sa boj o život mnohým iba začína. Len tie čísla nikto nevylepuje na transparenty, ani fotky tých detí nikde nevystavujú. Nik za nich neprotestuje. Ten svoj boj o život po narodení už bojujú sami. Dupľom, ak nepatria k žiadnej cirkvi.

janage
23. mar 2025

A keď sa stane pohroma v takej rodine, ako teraz keď uhoreli deti. Matka je 20rocna. Deti 4.3.2r a 3m. Otcovia nevedno kde. Prababicka 60rocna. Ta matka za ďalších 5 rokov bude mať ďalších 5 deti. Len vychovávať ich nebude.
Kde bolo profile s pomocou? Keď každý život od počatia po smrť treba chrániť? Prečo neprotestuju teraz, že treba zmenu zákona a deti takýmto nerodičom odobrať? Dat im šancu na iný život? Pestunov, profi rodicov primerane zaplatit?
A stále sa tocime v tom, že za život narodených a jeho kvalitu už bojovať akosi netreba...
A v prípade osád teda antikoncepcia, proti ktorej profile tiež silno bojujú, je u mňa úplne na mieste.

matkahelka
23. mar 2025

@janage matka je 28 rocna, 4 deti uz mala odobrate a su v ustavnej starostlivosti, tie 4, ktore uhoreli jej odobrat nestihli. mimochodom, s detmi nebola, v krvi jej namerali cez 1 promile alkoholu. je to sice tragedia, ale pre taku matku ani nie. ona bude mat o 4 roky dalsie 4 deti.

janage
23. mar 2025

@matkahelka tak mam ešte staré info. Podstata ostáva. Bude rodiť, nie sa starať. Ale stavím sa, že to telky slzy jak hrachy, trhanie vlasov a iné herecké výkony.
Prečo takych ľudí podporovať v plodeni? Prečo neodporucit antikoncepciu dlhodobú? Však len blázon si môže myslieť, že ona bude zdrzanliva a deti plánovať.

any_soj
23. mar 2025

@janage zareagujem len na to, že som ponúkla voľný byt v čase, keď som si to mohla dovoliť. Bývame s 3 detmi vo väčšom dvojizbaku, na ktorý sme si brali hypotéku. Aby tam ona mohla bývať ďalšie roky, aby aj teraz tam mohli byť ďalší ľudia za smiešne peniaze, lebo nemajú na viac. To nie je o tom, že si to môžeme dovoliť. To je o rozhodnutí. Byť tu pre druhých aj na úkor vlastnej pohodlnosti. Ale to je úplne jedno. Ja hľadám spôsoby, aj moja ponuka tu je o hľadaní spôsobov, ktoré sa dajú samozrejme dolaďovať, nemám patent na dokonalosť. Ty hľadáš dôvody. Žiaľ.

janage
23. mar 2025

@any_soj ja mam len reálny pohľad na základe životných skúseností. Že život sa môže zvrhnúť v minúte. A áno na úkor pohodlnosti, ale keby vám tie peniaze reálne chýbali a teda by ste si to dovoliť nemohli, nerobili by ste to.
Keby vám samým tých 200e chýbalo na bežný život. Nie dovolenky, drahé handry. Napr. na zubný strojček, okuliare, diétne potraviny,lieky čo nepreplati poisťovňa. Na plavecký, na lyžiarsky, na krúžok po ktorom tvoje dieťa túži a má naň talent.
Tak som to myslela. Ty nepracuješ, rodinu taha manzel.
Mas zrejme mensie deti, ver ze so SŠ pridu omnoho vyssie naklady na dieťa.
Ja ti veľmi držím palce a obdivujem vašu ochotu sa uskromniť, ale utorke si ponúkla dlhodobo niečo čo reálne nemusíš vôbec vedieť splniť.
A ukazujem na to, že aj tu na fóre je sú zeny, ktoré by okamžitú pomoc uvítali či finančnú či so strazenim, ci s hladanim prace, ženy, ktoré sa už rozhodli dať šancu životu a teraz sú na to samé.
A im akosi nikto pomoc neponukol. Tam to ide skôr štýlom si matka, tak sa straj. Vnímam to ako nespravodlivé.

any_soj
24. mar 2025

@janage lenže ty máš ku mne postoj, ako keby som bola naivný blbeček, ktorý netuší, o čom je život. Vôbec nepripúšťaš, že si uvedomujem, čo ponúkam, a že napriek diskomfortu som ochotná do toho ísť.
V čase, keď sme mohli zarábať za ničnerobenie 600€ mesačne, sme presne kvôli okuliarom (manželovým), súkromná škôlka pre syna v pestúnskej starostlivosti, lebo ju vzhľadom na svoju diagnózu potreboval, a podobne - išli naopak do mínusu aj pár stoviek mesačne, kde skončili komplet všetky naše malé úspory a začala pôžička.
Keby nám samým chýbalo tých 200€ na život, ako píšeš, tak predáme ten byt, aby sme mali z čoho splniť záväzok. Tak, ako som už písala.
Ale to je zbytočné riešiť. Autorke som ponúkla, že pre začiatok sa jej za moju spoľahlivosť zaručia desiatky ľudí na mojom FB, ak chce. Lebo to je najrýchlejší spôsob. Následne môžeme hľadať cesty, ako to ošetriť právne do budúcnosti. A som si istá, že také cesty sú. Nechce, ok. Napriek tomu pri ďalšej takejto téme to ponúknem znovu. Nie je to dokonalý spôsob. A nevyrieši všetky problémy sveta. Ale je to ten, ktorý máme ako rodina k dispozícii, aby niekomu pomohol vybrať v otázke života a smrti - život.

Stále spomínaš ľudí, ktorým nikto pomoc neponúkol. Nemám kapacitu pomôcť všetkým. Aktuálne dávame desiatok (cca 250€) mesačne pre rôznych ľudí, podľa situácie. Áno, už narodeným deťom. A predstav si, že napríklad aj taká dôchodkyňa, ktorá nemá z čoho platiť lieky a kúrenie, a tak žije v maličkom mrazivom domčeku - aj ona je niekto, kto sa už narodil a potrebuje pomoc. Ale sú to aj ďalší, aj malé deti a podobne.
A nechávame si otvorenú túto možnosť, ktorú ponúkam aj autorke. Ja nehovorím "rozhodni sa mať ďalšie dieťa, aj keď naň nemáš". Ja hovorím "ty už to dieťa máš, nechaj ho žiť, pomôžeme ti".
Ty stále hovoríš o deťoch, ktoré "už sú". Aj toto dieťa už je.
Rozhodli sme sa s manželom pomáhať takto. Toto je naša cesta, ty si môžeš kľudne vybrať inú.

any_soj
24. mar 2025

@janage inak, je to vlastne vtipné, ako to funguje...
Ak niekto neponúkne pomoc - budeš jej pomáhať, vychováš a nakŕmiš jej dieťa za ňu? Nie? Tak buď ticho.
Ak niekto ponúkne pomoc - prečo nepomáhaš niekomu inému?
😏🤷🏻‍♀️🙈

kremlicka250
24. mar 2025

@any_soj mne sa paci,ze chces pomoct a naozaj vidim,ze to robis uprimne. Na druhej strane, spoliehat sa na niekoho slub je tiez dost naivne.
Pokial to nie je pravne osetrene, nikto tvoju pomoc asi neprijme...vies , ono sa moze stat ( samozrejme aj nemusi) vela veci, co zmenia celu situaciu behom sekundy...
Ale drzim palce, nech sa ti podati pomoct co najviac ludom🙂

any_soj
24. mar 2025

@kremlicka250 ja moc právu nerozumiem, ale tak myslím, že sa to musí nejako dať. Čojaviem podpísali by sme jej pred notárom, že jej dlhujeme 24 000, ktoré sa zaväzujeme vrátiť po 200€ mesačne do 10 rokov... Neviem, to len na prvý šup mi napadlo, isto sa to dá aj lepšie.

kremlicka250
24. mar 2025

@any_soj ano urcite, len to je to, ze tam uz treba vyhodnotit vsetky mozne co ak....co ak sa dieta narodi chore ( vyssie vydavky)...co ak sa nedajboze stane nieco vam a nebude mat kto,alebo z coho splacat....
No zivot prinasa vela veci, s ktorymi neratame..:(
Ako vravim, ja nejdem sudit ci niekto ide, ci nejde na potrat, mna do toho nic ( ja nezijem ich zivot) , ale fakt je mile vidiet, ze niekto naozaj v dnesnej dobe nezistne pomaha.....bez kamier, tik tokov a lajkov🙂