icon

Ako požiadať gynekológa o odporučenie na interrupciu?

20. mar 2025

Ahojte prosím nesudit. Dieťatko sme počali aj napriek ochrane. Priateľ ma opustil hneď ako sa dozvedel o tehotenstve. Ja už 2 deti mám a finančne by som to nezvládla. Premýšľam nad tým cele dni už 2 týždne. Zajtra idem ku gyn. Neskutočne sa hanbím, ako žena som zlyhala. Nemyslela som ze dakedy toto budem riesit. Ako jej to mam povedať? Ako ju popýtať o papier? Mám hrozný stres je to niečo otrasné veľmi sa za to neznášam. Nie som s tým stotoznena ale prešla som si všetky možnosti niekoľkokrát a proste to nedám. Nepresviedcajte ma prosím. Ďakujem

vorkola
24. mar 2025

@janage Ale tie deti z osad v nahradnych rodinach by sa aspon socializovali.Potom spominas ,ze ponúka byvanie a ostatne co,? Vsak najskor sa riesi byvanie a ostatne k tomu sa este predtym povybavuje. to je samozrejmost,ze z luftu zit nebudu..No dievcata horsie zatial nieje, ako pred vyse 100 rokmi,pokym nebolo na deti nic moja mama,ked este zila mi rozpravala ako zili oni,. Boli taki chudobni, ze chlieb aby usetrili si kupovali od zobrakov..pretoze nasej uz prabacicke pomahalo len sezonne prace u sedliakov..Prve rodinne pridavky na deti sa uplatnil zakon za slovenskeho prezidenta Tisu..Toho si chvalil v tom case cely slovensky narod...A nebola to pravda, ze on bol pricinou likvodacie zidov..naopak on ich chranil,,,neskatulkoval ludi podla vierovyznania..Toho nevinne obesila potom ako vznikla po likvidacii Slovenskeho statu
vtedajsia Ceskoslovenska republikavlada,,Ked zo slovenskeho statu vznikla Ceskoslovenska republika.. teda uz v Ceskoslovenskej republike ho nespravodlivo
obesili.. Vtedajsi si vymysleli ze on zlikvidoval zidovTakze v tejto abstraktne v modernej dobe,,,sa velmi obhajuje UPT,, co je na skodu kazdeho naroda..Takze ja to uzavriem tak ,ze ked nase praprababicky ,za prvej aj druhej svetovej dokazali si deti nechat,, nespekulovali nad pokutnymi potratmi,,.ano boli aj tajne baby ,co potraty vykonavali ,ale bolo ich malo. Vela manzelov muselo ist bojovat vo vojnach,,a deti vychovali ako to len bolo mozne,,nemali ziadnu zaruku,, ani co obliect ani ako zit,,a vzdy ta pomoc napr od sedliakov bola,,.aj ked sa urodilo malo,..Tak konecne nech sa nas slovensky narod,,spamäta co sa tyka UPT,, nech sa na nic nyvyhovara ..handry ,,teda oblecenie nie je problem Male babo ozaj malo spapa,,.Treba.,zodpovedne brat prichadzajuci zivot ,ze je to predsa zivot,,ved to je do neba volajuce,,zabit bezbranne dietatko,,..uz viem ze najradcej by ste nas zastankyne pocateho zivota ukamenovali...Ale pravda nas vyslobodi..Jedinym Panom zivota a smrti je BOH,,tak to bolo aj bude..

patta89
24. mar 2025

@vorkola zasa tie moralisticke reci...nech si kazda zena urobi podla seba...je to jej telo a jej rozhodnutie, ak nechce dieta, tak nech si ho da vziat....vy tu len "zastankyne zivotov" viete vykrikovat, len aby nesla na UPT...ale ked sa dieta narodi, tak to uz nikoho nezaujima, ze ta zena nevie uzivit deti...hlavne, ze ste si svoju funkciu, "vykrikovania a bojkotovania UPT " splnili...

takze po druhe, staraj sa o seba a ked jej das pracu, byt a financie na 3 deti, tak potom sa zacni ozyvat...

vorkola
24. mar 2025

@patta89 Prace je dost, napr v dravotnictve nan chyba mnozstvo pracovnych odborov od upratovacky po Mudr, a o nehovorim o ostanych rezovtoch

vorkola
24. mar 2025

@patta89 A co tak zastat sa aj nenarodeych,ktorym caka trest smrti, a su to nevinnne telicka, ktore este nikomu neublizili..a vlastna matka dokaze toto ?Naco sa ozyvas ,ked si zastankyna vrazd nevinnych bytosti ? Na sk nie je az tak zle, aby sa aj na adopciu nikto neozval.Vies kolke manzelske pary by od stastia z koze vyskocili ,keby boli na rade s adopciou,Pozri na nasu moderatorku Adelu Vinceovu, aka je s adoptovanym Maxikom stastna..

vorkola
24. mar 2025

Mila autorka,,nechaj to tvoje dietatko zit.Neboj sa, dobrych ludi sa vsade najde,,ved byvaly ti musi platit alimenty,pridavky, rodicovsky dostanes,,Ved 3 deticky nie je az tak vela aj na samu.Nas otec nasich 4 och deti, nas casto opustal, a vychovala som bez neho spolu s mojou mamou, a vsetci 4 ria su uz dospeli, a ukoncene vsetci VS,Preto ja ako svedkyna,,da sa....Pridavky rodicovsky ,alimenty.dostanes....Su aj vselijake organizacie osamelych matiek,ktore su napomocne. Urcite v kazdom meste su zriadene institucie ,ktore sa postaraju o nudznych,,

saraxyz
25. mar 2025

@vorkola čo tak nechať rozhodnutie na autorke? Koľko máš rokov? Aká bola doba , keď si bola dieťa? Taká neistá ako dnes? Prečo všetci riešite iba bábätko? To dieťa bude rásť a s tým aj výdavky.
Nechaj autorku, nech sa sama rozhodne. Je to slobodná bytosť.
@patta89 keď si to nechá a bude prosiť o pomoc, tak tu budú zase odpovede typu: načo si si robila dieťa...?

kremlicka250
25. mar 2025

@vorkola ked sa najde vela dobrych ludi, tak ratam s tym,ze si jedna z nich.
Budes jej strazit deti ty, platit ucty, uspavat a varit? Ked sa zastavas nenarodenych deti, tak sa ich zastan aj cinnmi, nie len recami...lebo ja tak isto mozem teraz povedat, ze vdaka tebe ( lebo jej nepomozes) bude dieta zavrazdene (podla tvojho slovnika). Mas krv na rukach vsetkych deti, ktorym si nerozdala svoj majetok, nestrazila ich a neobetovala si im svoj cas. Dobre sa to pocuva?
Prestante neustale vycitat nieco, co nie ste schopne a ani ochotne same napravit....( okrej jednej jedinej vynimky tu v celej konverzacii).
Sama si to zhodnotila, nerob to , ini ti pomozu. Svoju pomoc si tam ani raz nespomenula....

janage
25. mar 2025

@vorkola len k tomu Tisovi. Vezmi gooogle, hod do knižnice a pozri si prosím zákonnú normu (uz neviem či to bol dekret alebo vyhláška) kde je jeho vlastnoručne podpis a ktorou sa židom zakazuje vykonávať povolanie, vlastniť majetok atď. Teda zrazu prišli o všetko vrátane možnosti pracovať v odbore. Lekári, právnici, obchodnici...
A transporty židov do koncentrátov, bitie a týranie v gettach, zberných táboroch to bol výmysel, že?
Odporúčam v tej knižnici aj par knich s touto tematikou od tých čo prežili. Je ich dosť a rada poradím.
Aj s návštevou a prednáškou židovskej synagógy v KE, kde ťa bude sprevádzať pani, z rodiny ktorej prežil málokto. Slováci, Košičania len mali smolu, že boli židia. Co zažívali po návrate domov je ďalšia kapitola.
Ochrana jak sviňa od štátu.
Počet potratov napriek nesprisnenemu zákonu každý rok klesá. To je fakt.
Počet detí v osadách, kde žijú ako žijú a 90% z nich len plodí ďalšiu generáciu ktorá sa nevzdelava a nepracuje. Tam je pôrodnosť úžasná, populácia mladá a napriek tomu žijú horšie ako zvieratká. Teda čisto len zabezpečiť narodenie dieťaťa zďaleka nestačí.
A deti už narodených co pomoc potrebujú je aozaj neúrekom.

janage
25. mar 2025

@any_soj ja mi úprimne ľúto, ak som sa ta dotkla.
Cením a vážim si pomoc ľudí, ktorí sú ochotní nezištne pomôcť.
Ja napr.by som nebola ochotná predať svoj byt, kvôli inému cudziemu človeku.
Ubytovať v byte ktorý mam naviac niekoho len za energie už áno.
Píšeš, že by ste išli aj do mínusu, či že ten byt, v ktorom nebyvate by ste boli ochotní predať. Ale ja som písala o situácii ak by si do mínusu ísť nemohla, o byt by ste si nemohli dovoliť prísť, ani do toho mínusu.
Možno som pod vplyvom mojich životných skúseností príliš opatrná, a ty zas skalopevne presvedčená, že nech by sa udialo čokoľvek ustojite to. A dokážete ísť aj za cenu, že základné potreby vašej rodiny by neboli naplnené.

A s tou pomocou žijúcim som to myslela tak, že ak by si to isté čo ponúkaš autorke, ponúkla ktorému kolvek jednorodicovi (nie vsetkym) čo mu hrozí strata bývania a odobratie dieťaťa, čo nespi od stresu, čo s nimi bude, urcite by neodmietol.
Už spomínaný pan Drab hovorí o množstve rodín, ktorým pomáhajú o tzv.pracujucej chudobe, ktorým po zaplatení nákladov na bývanie ostane 5 až 7eur na deň
Hovorí o celodennej existencii.
Ti ľudia ani nemôžu ísť do mínusu v zmysle, že ho pokryje z rezervy. Žiadnu nemajú
A moja otázka znela, či by si bola ochotná tú konkrétnu pomoc miesto autorke ponúknuť niektorej z tých rodín. 200e mesačne dlhodobo, vybavenie práce, opateru detí, aby mohol rodič pracovať.
Neber to prosím ako útok na Teba, Neviem sa lepšie vyjadriť. Áno autorka sa ti neozvala a nemá záujem, ale sú tu iní, čo majú.
Ja neregistrujem či a akej viery či smeru či je p.Drab. Ale to čo ten človek robí pre už narodených- tak by podľa mňa mala vyzerať pomoc ak niekto chce zachraňovať životy a pomáhať. A tam aj ja prispievam, zapájam sa v rámci svojich možností.
A on sám hovorí,že pomáhať treba tam, kde o tu pomoc stoja. Nie tam, kde ju nechcú.

Držím ti palce nech sa ti darí v pomoci iným.

danielaromanova
25. mar 2025

viem že je to ťažké, ale stále je aj adopcia ako cesta

malary
25. mar 2025

Nečítala som diskusiu. Nesudim. Ale dieťa je v tomto ešte nevinnejsie. Daj mu šancu. Keď ho zabiješ, zabiješ aj seba. Sú baby boxy,resp adopcie. Prosiiiiim, daj šancu.

malary
25. mar 2025

Určite ho niekto bude chcieť. ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

malary
25. mar 2025

Napíš mi prosím ss

malary
25. mar 2025

@jajka257 si spojená. Viac ako si myslíš. A nikdy sa toho nezbavis. Toto sa nedá vrátiť späť

malary
25. mar 2025

A keď mu to povieš, že budeš pracovať ďalej, že dáš dieťa na adopciu, alebo že proste budeš k dispozícii?? Sama by som sa porozprávala so zamestnávateľom. Odpíš

malary
25. mar 2025

Je tu ešte možnosť, že pôjdeš na potrat a aj tak ostaneš bez zamestnania, nepredĺži ti zmluvu......

elzu
25. mar 2025

@malary nechceš vsechny své myšlenky, dojmy, emoce a fakta shrnout do jednoho příspěvku? Nebo kolik zprav ještě prijde?

malary
25. mar 2025

@elzu 🤪 ja za to nemôžem. Ale už nebudem. Budem čakať, či sa mi autorka ozve, keďže neviem písať ss, nie som skúsená na soc sieťach. 🌷👋

bonboniera
25. mar 2025

@vorkola ty sa len naďalej spoliehaj na toho tvojho boha lebo tak blbemu človeku nič iné nezostáva

sisska96
25. mar 2025

@malary Budeš adoptovať to decko????

malary
25. mar 2025

@sisska96 napríklad

sisska96
25. mar 2025

@malary na to som zvedavá.....

malary
25. mar 2025

@sisska96 ♥️

lenkasarka
25. mar 2025

@vorkola dúfam že mesačne posielaš aspoň štvrť výplaty nejakej žene s deckom co trie biedu.

malary
25. mar 2025

@lenkasarka prečo tak píšete. Čo keď posiela

lenkasarka
25. mar 2025

@malary lebo chcem!

katka35483
25. mar 2025

Určite by som kontaktovala poradňu Alexis, kde Ťa nebudú na nič nahovárať, ale prejdú si s Tebou kopu veci a bude to aj o Tebe,čo teraz určite potrebuješ!

kavasmliekom
25. mar 2025

@any_soj nerozumiem. Príspevky ktire dostane keď si dieťa nechá...a ostatne budú čakať 3 roky, kým budú môcť jest aj oni?
Ja som bola 6 mesiacov na MD a iný prihem som nemala. Z neho som musela živiť aj staršie 🤔 alebo nejak ináč to myslíš? Jedine, co dostali starsie, boli rodinné prídavky.

erika237
25. mar 2025

Diskusiu som len tak preletela, ale ja asi zijem v uplne inej dimenzii, ako niektore tu komentujuce.
Jedno dieta, praca celkom dobra ale na kupu bytu v hlavnom meste mi vyda akurat tak na garzonku v lokalite, kde pracujem a aj taknby som musela este dochadzat, takze bud by som mala mat sedemmilive topanky aby som sama dieta odviezla do institucie a vybrala, alebo by som mala mat bezodny mesiec, aby som platila este niekoho, kto by dieta vyberal. Aj keby som pocitala s tou garzonkou, tak proste, s energiami by asi polovica platu sla na hypo a energie, tretina na stravu a zvysok by mozno nejako vysiel s tym ze odlozila by som nula.
Fakt si neviem predstavit byt sama s dvoma detmi nieto s troma, ked tam nie je aj druhy prijem, ked tam nie je pomoc od rodiny povedzme a to si nepotrpim na kadeco.
Neorientujem sa v roznych formach pomoci, charity ani tak podobne, ale ako uz tu bolo napisane to proste nevyda pre dospeleho a tri deti. Tu fakt nejde o postielku, kocar, fusak, alebo o garderobu pre vsetkych z druhe ruky, ale ide o to mat aspon moznost kazdy mesiac odlozit par eur alebo aspin vychadzat kazdy mesiac s prijmami.
Fakt by ma zaujimalo, kto si vie predstavit zivot s tromi detmi v jednozibaku.

Autorka uz rady dostala, ja jej len drzim paste, len proste nechapem niektore komentare, akoby sme zili v karibiku a vsetci prezijeme cely rok s jednymi zabkami a jednymi teniskami.

jajka257
25. mar 2025

@malary nič sa nedá vrátiť späť. Ani zničený život a bieda žijúcich deti a ich traumy. Jedna možná trauma voči štyrom vysoko pravdepodobným. Matematika hovorí jasnou rečou. Ak trpí jeden, je to menej ako keď trpia štyria. A blbá otázka, čo ak maminka pôrod neprežije?