icon

Ako požiadať gynekológa o odporučenie na interrupciu?

20. mar 2025

Ahojte prosím nesudit. Dieťatko sme počali aj napriek ochrane. Priateľ ma opustil hneď ako sa dozvedel o tehotenstve. Ja už 2 deti mám a finančne by som to nezvládla. Premýšľam nad tým cele dni už 2 týždne. Zajtra idem ku gyn. Neskutočne sa hanbím, ako žena som zlyhala. Nemyslela som ze dakedy toto budem riesit. Ako jej to mam povedať? Ako ju popýtať o papier? Mám hrozný stres je to niečo otrasné veľmi sa za to neznášam. Nie som s tým stotoznena ale prešla som si všetky možnosti niekoľkokrát a proste to nedám. Nepresviedcajte ma prosím. Ďakujem

malary
25. mar 2025

@jajka257 smrť dieťaťa je riešenie? Mama má z toho doživotnú traumu a deti budú trpieť týmto ešte viac

malary
25. mar 2025

@jajka257 a keď by sme tak rozmýšľali, či sa pôrod prežije, tak tu nie sme. A to niekedy umierali pri pôrode ešte viac

sisska96
25. mar 2025

@malary to ešte.nie je decko , ale plod

malary
25. mar 2025

@sisska96 je to dieťa

lenkasarka
25. mar 2025

@malary si psychológ či psychiater? Robila si nejaký výskum ? Ako vieš,že bude mat doživotnú traumu? Z vás bude mat traumu čo jej tu vypisujete srdcervúce komenty

malary
25. mar 2025

@lenkasarka pretože tie čo boli na potrat , niektoré z nich sa nebáli prehovoriť. Napríklad 80rocna babka žije celý život v utrpení, nevie si to odpustiť. A mala som 2x spontánny potrat a viem čo to urobí. Dupľom umelý potrat

malary
25. mar 2025

@lenkasarka alebo, veď stačí na yt si dať ako prebieha potrat. A taký najmä, ktorý sa zameriava na " plod"

lenkasarka
25. mar 2025

@malary nemám záujem pozerať videa na yt ty si kľudne pozeraj aj každý vecer. Píšeš správne,niektoré z nich. Tie čo nemaju traumu,tak nemajú ani záujem vyplakávať. Mne je úplne jedno čo kto robí so svojou maternicou a ty sa staraj tiež do tej svojej a nepridavaj tu žene už beztak v ťažkej situácii.

any_soj
25. mar 2025

@kavasmliekom materskú som do toho nerátala, to je cca ako má teraz čistý príjem. Čiže tým by normálne živila seba a 2 deti - rovnako, ako keby ďalšie dieťa nemala. Rátala som tie príjmy, čo som tam spomenula, s tým, že to je navyše. Keď sa spočítajú všetky tie navyše príjmy, čo dostane za tehotenstvo a čas do 3 rokov (nie materská, to má namiesto platu), tak keď si to rozdelí, v tehotenstve ušetrí, lebo veď to je navyše, tak to vyjde toľko mesačne navyše k materskej 6 mesačnej a následne navyše k platu, keď pôjde do práce.

malary
25. mar 2025

@lenkasarka maternica a dieťa sú dva rozdielne pojmy

malary
25. mar 2025

je v ťažkej situácii. No bolo by dobré zabrániť ešte ťažšej.

sisska96
25. mar 2025

@malary Neni

ailiba
25. mar 2025

Su kliniky, kde to robia... Jednoducho sa objednas cez telefon, rano tam prides a oni vsetko zariadia. Nepotrebujes na to nic. Pozri sa na internete. Potom len staci tvojej gynekologicke odniest papier.

lenkasarka
25. mar 2025

@malary Plod! Bolo by dobre keby si sa starala o seba. Keď máš potrebu mudrovať poslielaj jej mesačne pól výplaty, aby zvládla uživiť deti ktoré má.

vorkola
25. mar 2025

@saraxyz Ano riesime babetko, lebo jemu ide o zivot, a nema sa ako branit,
@sisska96 A ten plod bude opica, nebude to clovek? Primitivny pohlad na plod cloveka

sisska96
25. mar 2025

@vorkola je to plod. Decko je narodené

vorkola
25. mar 2025

a to nenarodene je co ,opica,,stale trepes o plode,,ty nenarodena ako plod si bola co? opica

@sisska96 A ked sa nhodou narodi mrtve, tak ako sa to popise ? Ved uz ma pohlavne organy.

any_soj
25. mar 2025

@sisska96 môžem sa ťa spýtať, v čom je ten prechod pošvou tak zázračný, že sa z "nie dieťa" stane "dieťa"?

vorkola
25. mar 2025

@lenkasarka Nemusi @malary posielat. pol vyplatyVed ma narok na rodicovsky, pridavky, aj alimenty, ved ked ma mamu, ma aj otca.

vorkola
25. mar 2025

@malary Ano presne tak maternica a dieta .Dieta bez maternice sa nenarodi,,ale spolu to musi suvisiet,

lenkasarka
25. mar 2025

@vorkola myslíš toho otca ktorý ušiel hneď ako sa dozvedel o tehotenstve? 😂 si ma pobavila. Končím tu,lebo vy máte len jeden smer aj keby mala jest hlinu a žiť pod mostom. Proste jeden smer a nič iné. Ani mi neodpisuj nemám na teba energiu.

malary
25. mar 2025

Dnes chodí veľa plodov po svete. Ľudí zrejme nie je až toľko.
Môj plod sa narodil v 32tt. Prognózy - škoda hovoriť. A takmer všetko ok. A to sme ušli obaja hrobárovi z lopaty. Potom máme ďalšie 3 deti. Pri všetkých bolo čosi zlé. Medzi nimi ešte 2 spontánne potraty. Jedno sme normálne pochovali.
Že je v živote ťažko, mi nikto nemusí hovoriť.
Autorku nesudim, chápem jej rozpoloženie. Chcem iba pomôcť ešte väčšej tragédii. Môžte si aj preskúmať postabortivny syndróm.

sisska96
25. mar 2025

@malary Radšej sa už chráň, lebo máš toľko deti že až až

malary
25. mar 2025

@lenkasarka veď to. Niekto ide aj cez mŕtvoly. Je to skôr smutné. Človek človeku je prekážkou, preto sa ho zbavíme.

saraxyz
25. mar 2025

@vorkola po RD dostane 60eur prídavky, nejaký DB ak ešte bude a od otca tak možno 35€(minimálne)..ty vole. To nebude vedieť ani minúť..
Ako som už písala.autorka sa rozhodla a nikto nemá právo zasahovať do jej rozhodnutia. Je to jej slobodná vôľa

malary
25. mar 2025

@sisska96 v pohode. Ide to. Až až je koľko.
Pri 4 aj piate vychoves

sisska96
25. mar 2025

@malary no určite... rovno aj 10

kremlicka250
26. mar 2025

@vorkola takze to dieta ( plod) sa ta osobne tyka, pokial sa ta osobne netyka...z tvojich prispevkov vyplyva len to, ze nerespektujes rozhodnutie autorky ( neviem ci si pochopila poslednu vetu v jej prispevku), tvaris sa ako ti zalezi na zivote dietata a zaroven pomoct nemienis, lebo sak ma prispevky od statu a otca.
Horsie ako nepriatel,je falosny priatel....

katty123456
26. mar 2025

Úplne normálne..neboj nie si prvá ani posledná..pre nich je to rutina...ideš na zákrok ktorý si sama platíš tak no stress...vždy sú na odd takéto baby,nie každý si moze dovoliť dnes mat8deti...

katty123456
26. mar 2025

@malary ale nestresuj prosím ťa..každá druhá ma interupciu za sebou a žije...