Ako riešiť zlé výsledky tripple testov?
Ahojte, tak idem sa trocha posťažovať. Asi týždeň a pol dozadu, som mala ísť na krv,ale ochorela som, dokonca stále som chorá, mala som deň po odbere hneď aj teploty, sopel, kašel. No v ten deň ako som napísala pekne že neprídem lebo že mi nie je dobre, tak som bola napadnutá, že aké to je dôležité a že musím prísť. Prišla som teda asi 2 dni nato, ale zo už som bola zdrbkaná, že neskoro a bla bla bla. Nevadí. Zobrali mi krv ja som chorá odišla domov. V pondelok mi volá o 6 večer doktorka, vraj máme prísť, a máme si dohodnúť postup, lebo mi vyšlo 1:50 podozrenie na DS. Samozrejme mala pre mňa hneď aj riešenie, na druhý deň som mala ready trisomy test. Som psychiatrický pacient, mám epilepsiu, nebyť MK tak asi skolabujem. Preplakala som celú noc. Na druhý deň ráno som volala MUDr.Grochalovi , keďže mám uňho termín 13.3., sestrička mi povedala že tie testy sú nepresné, zvlášť ak je tam toľko faktorov ako že som bola chorá, robila mi to neskoro atď. Že sa mám upokojiť a nemám ísť zatiaľ na žiadne testy. V 1.trimestri uňho som mala super všetko. Tak som zavolala pani doktorke, že teda ja idem o týždeň do Martina a keď ma pán doktor niekam pošle, milerada pôjdem.
Dnes som bola na poradni. Dobre že nie 20 krát mi napísala s výkričníkmi do knižky že pozitívny skríning ds 1:50 , doslova asi na každú stranu. Vypísala mi výmenný lístok na genetiku. Oznámila som jej, že na amnio nepôjdem, pretože aj keby mi to pán doktor potvrdí, a následne trisomy, na potrat nepôjdem. A už mi začala dávať papieriky od konkrétnej pôrodnice že to je síce ok ale že deti s DS mávajú problémy so srdcom a že musím ísť automaticky do takej čo to tam vedia hneď riešiť. Ostala som že prosím? Vedela moju anamnézu,vedela aj že som fajčiarka (teraz nie) , vedela že som chorá keď mi to brala, vedela dokonca aj že nejem mäso 12 rokov (áno aj to to vie dosť ovplyvniť), no napriek tomu s mojím dieťaťom manipuluje už akoby malo rovno umrieť po pôrode. Akože to keď aj mi to potvrdí morfo sono, tak ona sa bude ďalej s môjmu dieťaťu chovať ako k chorému a tlačiť ma do amnio? Keby sa to dá narýchlo, zmením gynekológa, ostala som extrémne znechutená prístupom že diagnóza vybavená kým nepôjdeš na amnio. To mi teraz všade bude písať na každú správu že nejaké tripple testy vyšli zle a nebude vobec brat ohlad na ostatne vyšetrenia? Bodaj by som tripple testy odmietla. Akurat som tak nervozna, už som ako tak pozitívne myslela, ale po jej rečiach o tom aké bývajú choré deti s DS tak mi je fakt snáď rovnako zle ako keď mi to povedala.
Ahoj,ako ti to teda dopadlo?Uz si porodila?.Mne v tehotenstve vsetko bolo v poriadku,ziadne podozrenie.Vek 32 a mma syna s DS.Teraz bude mat 13 rokov.
@susitko Mozno neni uz aktivna.
@prettywoman1212 gratulujem, krásne správy 💓 hlavne veľa zdravia, držte sa 🙏😊
@prettywoman1212 Gratulujem,nech ste stastny
@prettywoman1212 gratulujem! 😊 budes to nejak sudne riesit tie testy?
@prettywoman1212 gratulujem, krásne správy 💓 hlavne veľa zdravia, držte sa 🙏😊
@prettywoman1212 supeeeer teším sa, užívajte si
@prettywoman1212 to su vyborne spravy.gratulujem.prajem vela zdravia.uprimne ma mrzi,ze si musela zazit zbytocny stres.

@jvasenka ahoj, ja som tiez testy odmietla, na krv som sla kvoli kontrolnemu odberu na zrazanlivost, a o tyzden na to mi vola lekarka, ze ma moje vysledky z triple testov... ja ze prosim? Tie ktore som odmietla? Otrasne.. stres ktoremu som chcela predist som nakoniec mala a stale mam aj tak...
@sonia_ tak jednoznačne by som menila dr to je vážne narušenie dôvery …a mozes zvážiť aj nahlásenie úradu nech sa k tomu vyjadria.. moja ma tiež takto chcela obabrat že to by pre ňu boli výsledky že by sa nebrali do úvahy-pre mňa bola každá poradňa ako za trest