Ako riešiť zubný kaz v tehotenstve?
Ahojte, som 32 TT, k zubarovi chodim pravidelne (posledne roky len na prevenciu) dva krat rocne chodim na dentalnu hygienu. Dnes som mala dentalnu a druhu prevenciu v tehotenstve. No a nasli mi dva kazy - bez rtg samozrejme. Uz na minulej prehliadke mi dr hovorila, ze na jednom zube mam maly kaz tzv.bodku - neriesili sme a dnes, ze teda mam tam kaz a s dentalnou hygienickou zhodnotili, ze mam este jeden v medzizubnom priestore medzi spodnou 6 a 7 ( tam som to mala asi 3 x robene este u ineho zubara 🙈). Moja DH hned zhodnotila, ze hygienu mam super. Som z toho trochu smutna, lebo ozaj sa o zuby staram a snazim sa a nakoniec po rokoch mam kazy. Chcem sa vsak spytat - bezne pouzivam elmex gel preventivne raz do tyzdna alebo ked sa mi nieco nezda tak som si vzdy dala na to miesto trocha toho gelu ale neodporuca sa v tehotenstve. Mate skusenosti s podobným gélom, ktory je bez fluoridu GC Tooth Mousse napriklad? Alebo co by ste mi odporučili? A asi sa spytam blbost 🙈 ale je nejak mozne tie kazdy zvratit? Asi nie ze? Osobne si myslim, ze to mam zo sladkého, ktore nejem cely zivot skoro vobec, nechuti mi a nechyba mi. No a teraz v tehotenstve som sa nejak rozšupla so sladkým aj rozne džúsy a šťavy 😤. Spomínané kazy poriesime ked pôrodim si mam zavolat a objednat sa, teraz nemaju terminy a mna nic ani neboli.
@ikonica dík, pozriem.
Ja si vyplachujem ústnou vodou pusu len večer 😉
@nikaeli inac tou vodou som nemyslela ustnu vodu ale normalnu vodu na pitie... Neodporuca sa neustale ju pit po duskoch lebo to riedi sliny a tym aj tie mineraly z nich sa nemozu zucastnovat na "oprave" zubov, na re/mineralizacii.... A dalej sa odporuca pockat pol hodinky po jedle kym si ides umyt zuby, neumyvat hned po...
@nikaeli inac tou vodou som nemyslela ustnu vodu ale normalnu vodu na pitie... Neodporuca sa neustale ju pit po duskoch lebo to riedi sliny a tym aj tie mineraly z nich sa nemozu zucastnovat na "oprave" zubov, na re/mineralizacii.... A dalej sa odporuca pockat pol hodinky po jedle kym si ides umyt zuby, neumyvat hned po...
@ikonica áno, tieto veci poznám 😉 dík

Ja si kupujem v drogérii alebo v obchodoch so zdravou výživou. Na značke nezáleží.