Ako sa dá zabrániť striám?
Ahojte)A da sa nijak zabraniť strijam???
Bohužial,som od začatku použivala"elasti-Q",a teraz son v 27 tyž a už sa mi objavyli(
čo si hotentot? Vyjadrovanie, formulácia problému 0 bodov...no ale k veci. Ak máš mat strie nie ,,strije,, tak ich mat budeš. Elasticita kože je individuálna záležitost podmienená aj geneticky, niekto má lepšiu elasticitu kože, lepšie sa adaptuje na zmeny a niekto nie. Pozor na váhu - extremne priberanie prináša so sebou aj strije, koža sa nestíha prispôsobovať tejto zmene. Je to viac menej bežná vec. Krémy to možu zmiernit, ale nezastavia to uplne. Niektorý chvália aj ten Bi oil...
Ahoj, nie je to geneticky dane a vsetky olejceky a chujovinky na strije su len reklamny tah. Ide o pruznost pokozky, ktoru bud mas alebo nie. Ja mam tiez strije oni ak sa ti spravia pocase vyblednu.. ale budu stale .. cely zivot
@sardinka335 Píše sa "strie", nie "strije" ako si napísala v štvrtej vete od konca. A spisovnejšie by bolo "Niektoré chvália..." a nie "Niektorý chvália..." - pretože ide o ženy. Ak by tam malo zostať "niektorý", tak rozhodne s "í" na konci - nominatív množného čísla. Okrem toho ti v príspevku chýbajú mäkčene a dĺžne.
@maksimets mám za sebou dva pôrody a zatiaľ som bez strií, používala som rôzne krémy, aj ten, čo si ty spomínala a striedala som ich. Jeden som minula, kúpila iný atď. Netuším, či to pomáha alebo nie. Mojej mame sa spravili až pri štvrtom pôrode a používala max. Niveu.
@huahua normalne ma dviha zo stolicky ked vidim ako tu niektore zeny sa hraju na velmi "mudre" a ohanaju sa gramatikou. Je to trapas ..
@kvietocek92 @tobnuf @candii ospravedlňujem sa, že som vás pobúrila, toto bolo prvý raz čo som takto zareagovala, ale mňa až dvíha zo stoličky, keď čítam také príspevky. Ona bude niekomu nadávať do hotentotov a sama tam spraví takú istú chybu, ktorú jej vyčíta.
Ja neviem, či pisateľka nie je cudzinka, ktorá sa slovenčinu len učí, alebo či fakt neovláda len gramatiku, ale prišla si tu po radu, nie po odsúdenie, nadávky a urážky. Koniec môjho citového výlevu.
Nie som hlúpa sardinka335,momentaľne učim slovenčinu)Za tvoju skúsenosť s strijami ďakujem☺
uplne suhlasim ze sme tu neni koli gramatyke 😀 ale pre mna to bola ,,hotentotska,, štylystyka 😀 ako u retarovaných, ja osobne aj ked píšem z ,,ajfonu,, ,tak ako človek a nie ako retard, ale tak ok mozno je to cudzinka to jej mozem verit a nemusim, kto ju pozna, ze? vymyslieť si tu môže kto chce čo chce.
Tu kto povie pravdu, tak hned sudi a nadava..no moje milé utlocitné kvetinky aby ste sa nepototo.
@maksimets ja som strie nemala, tak ti neporadim.... Ale je mi luto, ako niektore reaguju na tvoj pravopis. Tiez som zila ako cudzinka v Taliansku a moja taliancina nebola perfektna. Aj teraz prispievam na talianske fora a doteraz sa mi nestalo, aby ma niekto zvozil za to, ze nepisem spravne. Skor sa mi dostalo obdivu, ze ako cudzinka viem vyjadrit, co potrebujem. A to si dokazala aj ty. Ak sa smiem spytat, odkial si?
@tobnuf ja som ucitelka slovenciny. Tiez som smutna z toho, ako Slovaci ovladaju, teda neovladaju pravopis. Ale z uvodneho prispevku bolo jasne, ze dotycna je cudzinka. A prislo mi jej luto, ako hrubo na nu niektore zautocili kvoli pravopisu. Uz je ten prispevok zredukovany a upraveny.
@sardinka335 myslim si že autorka prispevku je cudzinka a som presvedčena že ma aj prizvuk ,ak by sme ju počuli rozpravať a prišla si sem po radu tak ako každa ina žena ktora sem chodi.Neprihlasila sa tu za učelom aby ju niekto uražal,ale to teraz nie je doležite...povedať o niekom že je hotentot a pritom sa vystatovať aku ma zlu gramatiku je dosť divne od niekoho kto sam v prispevkoch ma gramaticke chyby 😉 miesto uražania by si si mala naštudovať gramatiku a pravopis aby si mala aj ty spravnu štylistiku.... 😝 s pozdravom: utlocitna kvetinka🙂- ako si nas všetky titulovala vo svojom prispevku plnom gramatickyh chyb 😀 😀
@maksimets s tymi striami ti poradiť neviem,nemam s tym osobnu skusenosť,chcem ta však povzbudiť aby si sa nenechala odradiť a nebola smutna z prispevkov v ktorych ťa uražaju za tvoj pravopis....si cudzinka a verim že časom sa ešte viac zlepšiš,treba len trenovať....a je celkom v pohode že napriek tomu,že si cudzinka,vieš vyjadriť aj pisomne čo potrebuješ.....neboj sa,kto che ti porozumie.🙂 Je pekne že si sa ospravedlnila za svoj pravopis a hned aj uviedla že si cudzinka a kto s tym ma nejaky problem,toho si nevšimaj.Ak ťa niektora z nas opravi v dobrom a nie formou vysmechu,tak to prijmi,ale ak s posmechom,tak take si nepripušťaj.Uživaj si svoje tehotenstvo a hlavu hore🙂
tiez som v Nemecku cudzinka, ale nikdy sa mi nestalo, aby mi niekto nadaval do hotentotov kvoli jazyku alebo sa mi nejak vysmieval. Niektorym ludom fakt chyba kultura. Som zvedava, ako hatlaju na dovolenkach v cudzom jazyku, lebo nie vsade sa da dohovorit slovensky.
@huahua Asi tak nejak - ja sa tiež málokedy vyjadrím ku gramatickým chybám na tomto fóre, ktoré sú tu viac než bežné, ale podľa mňa patrí k všeobecnej a priemernej inteligencii ovládať svoj materinský jazyk a gramatiku. Fakt keď niekedy čítam niektoré príspevky s "do očí bijúcimi" chybami tak mňa vtedy dvíha zo stoličky. Osobne by som sa hanbila za taký prejav a to tiež sa mi samozrejme niekedy podarí "prešľap".
@kvietocek92 Trapas je to keď neovládaš svoj materinský jazyk a gramatiku. Ale to je len môj názor. 😉
@maksimets Žiadny zaručený prípravok proti striám neexistuje - bohužiaľ. A ako ti tu už bolo napísané, tak všetko je len reklama na predaj týchto predražených výrobkov. Ja som sa natierala konopnou masťou z kozmetickej vazelíny - super vec - brucho mi vôbec nepopraskalo-žiadna stria nič, ale tiež ti nemôžem zaručiť, že to bolo kvôli tomu, že som sa natierala. 😉 Ale kašli na strie - hlavne si užívaj tehu a nech je bábo zdravé a v poriadku..... 😉

nie. alebo ich budes mat alebo nie, kremy tam nezohraju velku ulohu