Ako u vás riešili preeklampsiu?

5. feb 2023

Som v 31tt, vysoký tlak, bielkoviny v moči a gyn sa nezdajú prietoky. Som hospitalizovaná.. Ako to prebiehalo u vás?

autor
6. feb 2023

Nikto nič????

veronika_sk000
6. feb 2023

aky mas tlak? u mna to zanedbali, ale znama bola tiez hospitalizovana, zalezi na tom aky je nalez, ak budu prietoky moc zle, dieta musi von, teraz asi budes len sledovana a mal by sa zbierat moc,u mna to nestihli ale, najlepsie bude, ak sa spytas lekara, aky je dalsi postup a nenechaj sa, prosim, odbit

panizima
6. feb 2023

Bola som hospitalizovana

angelous1991
6. feb 2023

No ja som mala bola som v nemocnici porobili mi aj predoperacne že keby to bolo zle tak cisársky . Chodila som už pred pôrodom denne na oxitocin na sály … nezabralo porodila som nakoniec prirodzene dalo sa to ešte vydržať ale teda spuchnuta som bola poriadne . Musela som si merať moc a príjem tekutín. Merali mi vkuse tlak . A dostávala som magnezium .

autor
6. feb 2023

Ja som hospitalizovaná od včera, mala som 170/110 ale potom trošku klesol aj keď na 150/ 90 a stále mi chodia merať tlak, stále je vyšší, mám zavedený kateter a včera mi pustili infúziu s magneziom.. Na tie prietoky mi dávajú tiež nejaké lieky.. Som 31+3 tak sa bojím veľmi, lebo ešte skoro na pôrod :(

jana_eyre_2
6. feb 2023

Mala som pri treťom - bola som hospitalizovana az do pôrodu, ráno, na obed a večer mi merali tlak, podávali lieky, mala som oddychovať, nenamahat sa.. dieťa sledovali niekoľko krát dodna, mal občas zle ozvy, vtedy sledovali ešte častejšie.. pichali mi fraxiparin.. rozhodovali či pôjdem sekciou alebo vyvolavackou, nakoniec v prvý deň 38tt mi dali vyvolávacku a maly sa narodil do 7dmich hodín.. bol už dosť veľký, bol vporiadku ale mne vysoký tlak nezmizol porodom..

veronika_sk000
6. feb 2023

znama bola hospitalizovana tiez v takom skorom tyzdni a nakoniec porodila tyzden pred porodom, ja viem, ze to je tazke, ale skus sa nestresovat, aj keby si musela porodit, dietatko je v tyzdni, kedy sa vedia dobre postarat a nemusia byt ziadne nasledky, dychaj a mysli na to male, ze musis byt pokojna 🙂 drzim vam velmi palce

jana_eyre_2
6. feb 2023

A ešte som si spomenula, že som zbierala moc 24h jeden krát.. mala som opuchy nôh..

Treba myslieť pozitívne, ooddychovat, veľa spí, pi a čítaj knižky.. neboj to vydržíte a potom už bude dobre.. mňa najviac mrzelo že moje dve staršie deti som dlho nevidela, boli ešte maličkí a brali to ťažko.. ale zvladli sme to..

Si v nemocnici len krátko, keď ti nastavia dobre dávky dopegytu a magnézia, aj tlak sa ustáli.. keďže bábo sledujú, určite bude všetko ok neboj sa.. držím palce..

autor
6. feb 2023

@jana_eyre_2 dopegyt práveže neberiem. Ten mi nedávajú

lusyc
6. feb 2023

Bola som hospitalizovaná s vysokym tlakom, bielkoviniy v moči a opuchmi od 31+0, napichali kortikoidy, urobili predoperačné, pre cisársky sa rozhodli 32+0, začiatky boli ťažké, ale všetko sme zvládli obidve.
Mala som dopegyt, agen, ebrantil, konské dávky magnezia, vyčerpanú antihypertenzivnu liečbu, už jedine pôrod to mohol vyriešiť a zachrániť.
Bolo by dobré, aby si bola hospitalizovaná v nemocnici, kde majú oddelenie pre predčasne narodené deti.

jana_eyre_2
6. feb 2023

Keď si od včera, najprv chcú skúsiť či ti pomôže iba magnézium.. keď nebude, tak potom pridajú k magnéziu aj dopegyt - to tak býva.. najskôr skúšajú čo najmiernejsiu liečbu a potom pridajú silnejšiu ak to nebude zaberať..

nicole003
6. feb 2023

Ja som bola tesne pred porodom takze som lezala tyzden pred terminom a porod vyvolavali 3 dni po termine. Dovtedy caste meranie tlaku, magnezko, dopegyt, fraxiparin, pozreli ma 2 internisti, sono obliciek, moč som zbierala az do prepustenia. Cize takto ma sledovali 2 tyzdne. Na tie bielkoviny v moči ti odporucim jest vela mliecnych produktov aby sa ti nahradili. Lebo ja uz som pri vysokych hodnotach puchla cela, nie len nohy.

autor
6. feb 2023

Mne nohy tiež dakedy riadne opuchnú a keď im poviem tak povedia že to prejde len po pôrode. Bojím sa aby niečo nezanedbali, mala som infúzie s magneziom a dnes už dopegyt ale tlak stále rovnaký :(

kikushaa
6. feb 2023

V 29tt a v32tt sekcia, lieky nepomohli

autor
6. feb 2023

@kikushaa a bábätko?

kikushaa
6. feb 2023

Dve ;) jedno ma 9 druhe 3,5 ❤️ tiesia sa dobremu zdraviu

autor
6. feb 2023

@kikushaa tak to je super, môžem vedieť koľko malo váhu keď sa narodilo to v 32tt?

kikushaa
6. feb 2023

1450g taka drobnejsua bola, stale je, ale to je dane geneticky, aj ked sa narodi drobnejsie vacsinou to vahovo a vyskovo dobehnu do roka, psychomotoricky vyvin cca do 3r, vsetko bude dobre, treba verit babu su to bojovnici

autor
6. feb 2023

Baby a vás sledovali napriek tomu že tlak neklesal? To by sa už nemalo robiť niečo s tým?

astonka
7. feb 2023

Si v nemocnici pod dohľadom lekárov onivedia clo a ako maju podávať tu ti nijako nepomozeme že budeme písať ako to riešili u nás lebo kadý stav je iný aj inak dr.vyhodnocujú ja som mala akútnu sekciu v 34tt nebudem písať podrobnosti prežili sme aj ja aj dieťa bez následkov.

nika501
7. feb 2023

Mala som preeklampsiu a skončila akútnym cisárskym rezom (41cm, 1820g) 🧑

miskakyblik
7. feb 2023

Ahoj ja som bola celý čas sledovaná na vyšší tlak , brala som dopegyt od internistu aj s pólu s magnezkom, a celý čas som musela niekoľko krát denne merať tlak. Darilo sa mi ho aj dlho držať v norme, 140/80 čiže hraničné. Potom jedného dňa mi vyskočil na 190/100 a už sa mi nedarilo ho zraziť, ani len na chvíľku tak som išla na poradňu a rovno ma nechali na rizikovom oddelení hospitalizovanu. Tam mi nasadili agen, dopegyt zvýšili, každú chvíľu som bola na monitoroch a aj mi merali tlak niekoľkokrát do dňa...trochu tlak klesal ale vždy ostal vyšší , keď uz som mala maximálne dávky dopegytu a zas jeden deň už tlak neklesol, bola som v 38tt takže už som išla na akútny cisársky. S doktormi som bola dohodnutá že chcem skúsiť prirodzený a keď nie tak cisársky...ale snažili sa mi 3 dní vyvolávať pôrod a krpec sa ani nepohol jedinú kontrakciu som nemala takže sme pristúpili k sekcii...bola som celý čas v nemocnici sledovaná, chodila som na rôzne vyšetrenia a neustále sledovaní či sa nevyvynie hellp syndróm.... Našťastie všetko ok, doktori ukážkovi...ale opuchnutá som bola tak, že mi praskala koža na nohách, na rukach doslova som sa nevmestila do kože...vramci vyšetrení som absolvovala sono brušnej dutiny, kardiológiu a to je myslím všetko...ako hovorím veľa času zo dňa som bola buď na pásoch alebo na tlakomeroch popr. Som ocikavala papieriky na bielkovinu....viac menej o Tom bola hlavne hospitalizácia plus doktori pár krát za deň prišli skontrolovať ten prípadný help syndróm...tak to prebiehalo u mňa...

kvietocek87
7. feb 2023

Ta dali lieky na tlak a to bolo tak všetko,bielkovinu v moči som nemala.A pri druhom tiež preeklampsia a tiež zase len lieky na tlak,pichala som si fraxiparine.A obe deti som rodila normálne, druhé už mi začali vyvolávať Lebo som dva týždne prenasala.Ale ako dali oxitocin ráno,v noci som už dostala kontrakcie.

kamajka
7. feb 2023

ahoj..v prvom rade sa neboj.. si v bezpeci a pod dohladom, ja som bola 6tyzdnov v nemocncici s preeklampsiou pred porodom, v kuse meranie tlaku, kontrola moču, ozvy.. syn sa narodil v 40t cisarskym rezom, v juli bude mat 17r. V triede je najsikovnejsi, chodi po svete- erasmus, cvici..
bude to fajn drzim palce posielam ❤

kamajka
7. feb 2023

aha, neposielam, bo anonymna diskusia. 😁

trinityf
7. feb 2023

Bola som hospitalizovana. Brala som lieky, asi 3 druhy. Tlak neklesal. Po piatich dnoch mi spravili hamiltonov hmat a na treti den rano mi zacala odtekat voda a vecer som porodila... 4 dni pred terminom.

ketrinka21
7. feb 2023

Mne sice tlak po 3 dnoch klesol,ale prietoky boli zle. 28+6 akutna sekcia

bella617
7. feb 2023

Mala som preeklampsiu pri oboch tehotenstvach,našťastie ju zistili v 38 tyzdni,prvýkrát nečakali,rovno z poradne som musela ísť do nemocnice,dali vyvolavacku,,,do večera som porodila,druhýkrát som bola hospitalizovana(tiež 38 tyzden),rodila som sekciu,všetko je v poriadku,detičky mali cez 4kg🙂asi pol roka po porodoch som užívala dopegyt,pichala fraxiparine...teraz po roku mám tlak v norme🙂neboj všetko bude v poriadku💜

autor
7. feb 2023

Bojím lebo som len 32tt a vyšli mi veľmi zvýšené bielkoviny noo a dnes mi pichli injekciu na dozretie pľúcok :(

bella617
7. feb 2023

Veľmi držím palce🙏💜v takomto tyzdni sa narodilo dietatko známej a je úplne v poriadku bez akýchkoľvek nasledkov😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre