icon

Ako zvládať nevoľnosti v tehotenstve?

Včera o 16:18

Ahojte, aktualne som 2x tehotna. V prvom tehotendtve som mala nevolnosti do cca 20-25 tt (uz si to presne nepamatam), bolo mi nevolno, zvracala som, jedlo mi pachlo. Na cas sa to ustalilo a potom cim bola dcera vacsie to zniva zacalo a opat sa pridruzili nevolnosti.
Teraz som v 12tt, doobeda mi je este relativne dobre, nevolnosti zacinaju ked si dam obed a pokracuje to do vecera. Ked zvraciam, tak len zaludocne kyseliny alebo vodu, najma v noci. Uz mam vytipovane potraviny, ktore mi neprekazaju, ale je to strasne jednotvarna strava ako suche pecivo, maslo, syr. Vadi mi zelenina, ovocie, maso, jogurty, sacharidove jedla ako cestoviny, ryza, zemiaky.
Co vsm prosim pomahalo? Ked si predstavim, ze to bude zas 9 mesiacov utrpenia a poriadne sa nenajem, len z povinnosti.
Rozmyslam ci si nemam pytat xonveu na najblizsej navsteve gynekologa, ake su vase skusenosti s tymto liekom? Pripadne co z volne predajnych liekov fungovalo vam? Zatial som skusila len rennie a aj po nom som zvracala.
Dakujem za tipy a skusenosti.

mamulienka0
Včera o 16:22

Xonvea nech ti gynekolog predpiše mne pomohla

autor
Včera o 16:23
@mamulienka0

Xonvea nech ti gynekolog predpiše mne pomohla

@mamulienka0 mne to v prvom tehotenstve ani nespomenul a dal mi degan. Ani som netusila, ze bola taka moznost. Nadavkoval ti to postupne aj si to potom vysadzala postupne? Dokedy si cca brala? Po vyssdeni sa nevolnosti vratili ci nie?

anonym_c3c83a
Autor odpoveď zmazal
mamulienka0
Včera o 16:32
@anonym_autor

@mamulienka0 mne to v prvom tehotenstve ani nespomenul a dal mi degan. Ani som netusila, ze bola taka moznost. Nadavkoval ti to postupne aj si to potom vysadzala postupne? Dokedy si cca brala? Po vyssdeni sa nevolnosti vratili ci nie?

@anonym_autor brala som to od cca 9tt do 14tt po jednej tabletke potom som ppstupne vysadzala.. 🙂 pol tabletky, stvrť tabletky ale velmi mi to pomohlo ..

sticker
miskakyblik
Včera o 16:49

Ja ti môžem povedať môj ,,recept,, ale je to veľmi indivindi. Mne napríklad nikdy nezaberali tyčinky alebo tak.. mne pomohlo keď som pila hneď ráno studenú vodu s elektrolytmi. Ak mi potom počas dňa prišlo nevoľno, pomáhalo mi inhalovat tyčinku hapci ( viem je to určené na upchatý nos ale eucalyptus mäta je osviezujuce a keď som napríklad nemala možnosť hneď vyjsť von otvoriť okno tak toto ma zachránilo - v MHD, obchode a podobne) a pomahalo mi vždy niečo studené, keď nič tak aj kocka ľadu a cmulat. Do mrazáku som si pripravila kocky ľadu z citronady napr. Alebo čo mäta citrón to som mala najradšej, ale pozor , vždy som si to precedila lebo ma napínalo ak mi ostali napr. Lístky na jazyku... Po jedle mi pri ťažšom pocite pomáhala fatra extra, nie veľa ale po dúškoch... Držím palce a nech všetko dobré dopadne ❤️

anonym_29bc44
Včera o 16:54

@anonym_autor pravidelné užívanie magnézia citrát, uvolní žalúdočné kŕče a zázvorový čaj.

euka210
Včera o 17:22

@anonym_autor zazvorove lizatka mi pomahali pri cestovani.

anonym_b57d9e
Včera o 17:35

Mne Xonvea veľmi pomohla. Vďaka tomu som dokázala normálne fungovať s dvoma malými deťmi. Inak som vracala, chudla, bola slabá, tiež mi všetko smrdelo a na nič som nemala chuť. Mala som jednu tabletu večer. Užívala som možno aj dva mesiace, skúsila som vysadiť dva razy, vrátilo sa mi to. Na tretí krát už úspešne.

katulienka160
Včera o 21:16

Som tretíkrát tehotná a brala som xonveu. A ďakujem za ňu, inak neviem ako by som toto tehotenstvo bez nrj zvládla bez infúzií. Počas prvých dvoch sa u nas ešte nepredpisovala. Ale teraz aj tie nevoľnosti boli najhoršie a najsilnejšie. Ja som chcela vydržať bez, čítala som, že je problém ju vysadiť potom a tomu som sa teda chcela vyhnúť. Ale už som bola v štádiu, že som vyzvracala všetko čo som zjedla a vypila..tak som ju začala brať a vrátila ma do života. Nevoľnosti boli, bývalo mi zle a aj som zvracala, ale už len napr dvakrát večer... čo bol teda rozdiel oproti tomu aké to bolo bez nej. S vysadenim som problem nemala, ja som ich nepolila ale keď už som nezvracala vôbec, skúsila som pár dní tak že obden. Potom uplne bez a v pohode. Prestala som nejako na konci piateho mesiaca.
Najviac som bola alergicka na rady typu: ráno po zobudení zjedz nejaku susienku, to ti pomôže..kup di zazvorove lizatka...akoze taketo veci boli na mňa krátke uz v prvých tyzdnoch a doslova sa mi nozik v kapse otvaral, ked ma niekto presviedčal ako mi to pomôže..a ešte sa na mna divali, že to ti je ozaj tak zle? kto si to nezazije, čo je to zvracat kazdy den niekoľkokrát denne a to v kuse niekoľko mesiacov,ten to nepochopi..
Ja by som bez xonvei urcite skoncila na infuziach.. a ked dom ju zacala brat, najedla som sa aspon doobeda tak som konecne potom prestala chudnut. Od obeda mi väčšinou uz byvalo zle a vecer zvracala,takze to som uz len tak zobkala suché z povinnosti. Ale doobeda som sa snazila aj zeleninu,ovocie, bielkoviny..aby som dohnala živiny. Držím palce nech ti pomôže, hyperemesis gravidarum je desný des 🙄