Ako zvládnuť hematóm v tehotenstve?
Ahoj.. prvé tehotenstvo som mala bezproblémove ani som o tom nevedela. Liečila som sa ale na štitnu žľazu a mala tehotenskú cukrovku. Teraz pri druhom je to katastrofa. Nedarilo sa to pol roka predokladam pre štitnu žľazu. Od začiatku som mala špinenie akokeby v obdobi menštruacie. V asi 6 týždni som začala krvacať silno červeno. Zistili mi hematom napisali progestanelle a ascorutin. Na ďalšej kontrole zasa už nič nebolo. Týžden nato som začala ráno krvacať úplne tmavo hnedo išla som zas na kontrolu zas sa mi objavil veľký hematon. 2 dni som mala špinenie.. o pár dni zasa a tak je to dookola mokentalne som v 11 týždni. Pár dni je to ok nič nemám a potom zas pri utretí špinenie. Je to hrozné žiť v takej neistote či to vôbec bude ok keď doktor povedal že je to neisté. Už s jednym dieťaťom dodržiavať kľudovy režim je nemožné. Moja rodina je 300km ďaleko aj keď mama bola na týždeň u nás, manžel a svokra su stale v práci, svokor tak isto. Nemám koho poprosiť o stráženie dcérky. Ako ste vy zvládali hematóm? Dopadlo to nakoniec dobre? Aké mate skúsenosti s dobou jeho vstrebania? Je to ok ked sa takto vyprazdňuje? Su aj katastrofalne scenare? Nechcem nato ani mysliet. Napíšte mi Vaše skúsenosti prosím
Ahoj, mala som hematom, ale maly a dieta uz bolo dost velke, vstrebal sa za 2 tyzdne. A nemala som ziadne spinenie ani krvacanie. Tehotenstvo potom malo ale iny problem, mimo hematomu, to uz je iny pribeh. Hematom nie je raritou, otazka je aky je velky, v akom stadiu, ake velke dieta atd. Ano, ak mas velky hematom a aj problemy suvisiace s tym, su aj katastroficke scenare, takze na Tvojom mieste by som obavy mala.
Manzel stale v praci? Nemas koho poprosit o strazenie malej? To je vtip? Aka je stara? Opatrovatelka? Skolka? Jasle? Ine zariadenie? Manzel doma? Vies, utriedte si priority, bud si priorita Ty a dieta, alebo je priorita manzelova praca a nikoho nezaujima ze si doma sama s dietatom a mas lezat a nie sa namahat, lebo defacto ide o zivot (minimalne o zivot Tvojho dietata a Tvoj tt uz je dost na to, aby to cloveka fakt mrzelo a potrat bol neprijemny...). Ak by sa nieco stalo Ta proste vezmu a lezis v nemocnici az do porodu. Az vtedy sa manzel spamata, ze sa treba zapojit?
Edit: vidim ze dcera ma takmer 2,5 roka, to vobec nie je take male dieta, aby sa nezvladol postarat aj niekto iny. Prehodnotte to doma, lebo to zle dopadne.
Áno sú aj katastrofálne scenáre
No dopredu nevieš...
@barbora533 ja som to mala takto so synom, do asi 25tt a aj potom boli taketo spinenia, raz mi v 25tt alebo aj skor vypadla cast hlienovej zatky. To bolo take tehu, ze som sa bala a ratala do 24tt, ze aby mohli zachranovat. Ale tahala som do 40tt cez termin 😂 Takze hlavu hore a neboj sa.

Ja som takto krvacala a špinila do 24 týždňa.. bolo to strašne pomohlo mi len zvýšené dávky progesteronu. Keď som mala krvácanie a spinenie tak som mala zvýšený kľudový režim.Potom bolo 6 týždňov dobre a prišlo skracovanie krčku a hrozil mi predčasný pôrod. Dcéru som donosila do 37 týždňa.. niekedy sa nejedna o bezproblémové tehotenstvo treba len vydržať a veriť že všetko dobre dopadne