icon

Ako zvládnuť opakované potraty v druhom trimestri?

tinusik211
21. júl 2025

Ahojte , idem si pre radu a zároveň aj nejaké slová podpory . Potratila som už 2x raz v 15tt kvoli oslabenému krčku, druhý krát v 14tt taktiež kvoli krčku . Akurát že druhý krát som už bola viac monitorovaná dokonca mi naplánovali serklaž no deň pred zákrokom bez bolesti alebo akéhokoľvek krvácania som pri utretí na WC čosi zacítila že trčí a bola to nožička. Ja už prestávam veriť že sa mi podarí donosiť bábo do nejakého normálneho týždňa aby bolo životaschopné. 🥹Dievčatá máte s niečím takým podobné skúsenosti? Čo Vám pomohlo posilniť krčok? U mňa ani kľudový režim nepomohol. Ďakujem Vám za rady 🫶🏻

sandasan
21. júl 2025

@tinusik211 Skúsila by som abdominálnu serkláž, ktorá sa vykonáva pred tehotenstvom a samozrejme sledovanie , kľudový režim.

majamat
21. júl 2025
@sandasan

@tinusik211 Skúsila by som abdominálnu serkláž, ktorá sa vykonáva pred tehotenstvom a samozrejme sledovanie , kľudový režim.

@sandasan ani som nevedela, ze to exstiuej,a le co citam, je to vcelku ucinna metoda.

anjelicek26
21. júl 2025
@sandasan

@sandasan to je velmi dobry tip.

Autorka velmi ma tvoje straty mrzia, hlavne toto zazit viac krat.

kiki68
21. júl 2025

Jemine, takze to dobre neskoncilo, velmi mi je to luto.
Tiez by som isla do tej abdominalnej a riesit u naozaj odbornikov. Prinajhorsom si dat dieta v CZ vynosit, tam to nejak ide po legislativnej stranke. A tiez neviem ci davali do Teba vela magnezka od zaciatku, mne povedal gyn, ze mi da velku davku, nech sa ta maternica ani nepohne.

maminkadeticiek
21. júl 2025

Preboha.

sandasan
21. júl 2025
@kiki68

Tiez by som isla do tej abdominalnej a riesit u naozaj odbornikov. Prinajhorsom si dat dieta v CZ vynosit, tam to nejak ide po legislativnej stranke. A tiez neviem ci davali do Teba vela magnezka od zaciatku, mne povedal gyn, ze mi da velku davku, nech sa ta maternica ani nepohne.

@majamat
@anjelicek26
@kiki68
Ja ju mám spravenú potratila som v 21 a 22 týždni a zatiaľ krčok drží aktuálne som 32tt nieje to 100% záruka, že to vydrží , ale najlepšia varianta pri takomto probléme ak je to len krčok. A keby aj nevydržal celé tehotenstvo aspoň do nejakého vyššieho týždňa keby sa pomocou serkláže dostali tak je to úspech .

kiki68
21. júl 2025
@sandasan

@majamat
@anjelicek26
@kiki68
Ja ju mám spravenú potratila som v 21 a 22 týždni a zatiaľ krčok drží aktuálne som 32tt nieje to 100% záruka, že to vydrží , ale najlepšia varianta pri takomto probléme ak je to len krčok. A keby aj nevydržal celé tehotenstvo aspoň do nejakého vyššieho týždňa keby sa pomocou serkláže dostali tak je to úspech .

@sandasan ved o to ide dostat sa cez 24tt, idealne cez 28tt, to uz je taka safe hranica.

tinusik211
autor
21. júl 2025
@kiki68

@kiki68 neskončilo 🥲 nikto tomu nerozumie ,ani ja čo sa vlastne stalo ..len tak z ničoho nič …megnezko som mala aj tabletky aj infuzky ..pôjdeme teraz na párové genetické testy a zisťujem ako to je s tou abdominalnou serklažou a určite chcem podstúpiť aj tento zákrok

majamat
21. júl 2025
@sandasan

@majamat
@anjelicek26
@kiki68

@sandasan och, tak drzim palceky. uz si v tt, kedy veru uz sa da babatku pomoct, aj ked je to stale vleke riziko.

sandasan
21. júl 2025
@majamat

@sandasan och, tak drzim palceky. uz si v tt, kedy veru uz sa da babatku pomoct, aj ked je to stale vleke riziko.

@majamat ďakujem verím , že do tretice to dopadne dobre aj keby to išlo skôr ❤️

kiki68
21. júl 2025
@tinusik211

@kiki68 neskončilo 🥲 nikto tomu nerozumie ,ani ja čo sa vlastne stalo ..len tak z ničoho nič …megnezko som mala aj tabletky aj infuzky ..pôjdeme teraz na párové genetické testy a zisťujem ako to je s tou abdominalnou serklažou a určite chcem podstúpiť aj tento zákrok

@tinusik211 Ach toto sa tazko cita, ja som sa bala, mne sa robil lievik dost skoro, ale dali sme do do 38tt uplne v pohode. Urcite by som isla do vsetkeho, co sa da robit a dufala.