icon

Anembryomola

19. feb 2025

Ahojte, chcem sa opýtať , bola som u lekára na sono už 2 krát a teda ide o anembryomolu, proste gestačný vak je prázdny , HCG síce stúplo , a je teda dosť vysoké a plod nikde, ešte čakáme s lekárom týždeň a po týždni teda kyretaz. Povedal doktor že môžem sa začať čistiť aj sama ak by to začalo treba ísť do nemocnice ak to bude neúnosné. No a tu nastáva moja otázka vlastne hlavne zienky ktoré ste si zažili tento prípad : začali ste krvacat samé ? Kedy to telo pochopí že tam nemám plod ? Alebo teda fakt bude nutná podľa vás kyretaz ? Ja sa strašne bojím toho zákroku, jednak to že ma musia uspať a potom po zákroku sa bojím následkov.
Na druhu stranu sa bojím aj samocistenia keďže som čítala kade čo a ne to vraj bolestivejšie ako menzes a teda aj krv je intenzívnejšia..
prosím vás upokojte ma dievčatá , ďakujem za vaše skúsenosti

Strana
z2
gaba029
19. feb 2025

Ahoj, v koľkom si týždni? 🙂 aj u mňa sa predpokladala anembryomola na konci 4 týždňa len preto že som mala veľmi vysoké hcg a plod nikde. Na zákrok som neprišla a o dva týždne už bol plod. Teraz som v 10 tt🙂

zojanka
19. feb 2025

Ja mám za sebou kyretáž 2x. Čo sa týka fyzickej stránky, to sa nemusíš bát. Nebolí to, narkóza je úplne v pohode, ani sa nenazdáš a je po tom. Ráno prídeš, poobede ideš domov. Horšia je tá psychická bolesť a tá je myslím rovnaká pri oboch spôsoboch :/

bolarazjedna
19. feb 2025

No moje telo to nepochopilo, a ku krvácaniu nedošlo ani 10 dní po vysadení progesteronu (a to som mala kyret 11.tyzden)...pre mňa ale kyretaz bola úľava, konečne som celé peripetie mohla uzavrieť, lebo kým som čakala, tak to bola riadna psychická záťaž....
Nemala som žiadne následky.... Cela kyretaz trvá kratko (videla som to aj na odbornej praxi), takže si uspata 15-30minut. Možno som užila 1 tbl paralen následne.
Držím palce, nech to máš rýchlo za sebou a nech čím skôr máš vytúžené bábätko.

autor
19. feb 2025

@gaba029 som v 8 týždni , HCG mám vyše 60 tisíc a plod nikde , lekár povedal že pri tak vysokom HCG musí byť vidieť plod. Po pravde som zmierena že to nevyšlo, teraz sa bojím čakania čo ďalej a hlavne toho kyretu to je nočná mora .. tieto zásahy nemusím

autor
19. feb 2025

@bolarazjedna o to mi ide tiež, že síce mám strach ale najradšej by som to na druhu stranu podstúpila hneď aby som to mala za sebou lebo ten taký zvláštny pocit v tele že niečo tam mám ale vlastne nič z toho nebude , a nehovorím o nevoľnostiach .. tie mám denne pretože hcg mám vysoké a telo je vlastne tehotné

gaba029
19. feb 2025

A má tvoj gynekológ dobre sono? 🙂 možno sa skús objednať aj k inému na nejaké lepšie... U mňa bol aj to problém na jednom sone nič a na druhom videli žĺtkovy vak...
Ale chápem ťa, držím palce nech je to celé čo najskôr za tebou a bez následkov 🙂 ❤️

zojanka
19. feb 2025

@gaba029 Ak by šla na kyret tak tam jej spravia určite komtrolné sono. Mne ho robili keď som sa bola objednávať a ešte aj na sále tesne pred zákrokom.

autor
19. feb 2025

@gaba029 no sono ma určite dobre ma moderne nové vybavenie čiže myslím že týmto to nebude. No idem na kontrolu ešte ďalší týždeň ale teda lekár je presvedčený o tom že to by už bolo pri tak vysokom hcg vidieť. Takže musím ešte čakať , no a potom ďalšia psychická záťaž ten kyret teda … ale ďakujem pekne za odpoved 🙂

dudika11
19. feb 2025

Ja som začala krvácať v práci pár dní pred termínom kyretáže. a aj napriek tomu, že “všetko” zo mňa vyšlo na wc, tak mi urobili aj tú kyretáž. Bola som v 11 týždni. Dlho som sa z toho spamätávala psychicky, nevedela som sa s tým stotožniť, ale to bolo asi skôr tým, že som bola mladá a nikdy som o anembryomole nepočula. Pripadala som si ako vadný kus. no a teraz máme už 3 deti 😉

summer138
19. feb 2025

Moja anembryomolla v 8tyzdni má dnes 4roky.

dobryden
19. feb 2025

Mne zistili Anembryomolu v 8tt,sla som na kyretaz.Mam 3 deti po Anembryomole a dokonca dvojicky po porode,kde mi ostal kusok placenty, po šestonedelí som zacala viacej krvácať,tak bola kyretaz pri ktorej mi este prepichol Dr maternicu a znova dospali a zasili maternicu.A po takomto čistení po porode, este aj dvojicky boli.Cize ta kyretaz nie je taka nebezpečná ak sa bojis zeby si uz neotehotnela alebo nedonosila.

rachel36a
19. feb 2025

Mne to dg v 8tt, čakali sme 2 týždne ci sa to nespustí samo...uz som si aj vybavila predoperacne, v pondelok som mala ist na kyret, ale v nedeľu ráno to začalo...bolesti. krvacanie...bolesť sa stupnovala, a bolo to ozaj riadne bolestive....po niekoľkých hodinách telo vypudilo plodovy vak...este som počkala hodinu kým odkrvacam a Išla do nemocnice na sono, cj je všetko ôk..

ewula192
19. feb 2025

Cakali dva tyzdne davali 3 x vyvolavacku nepomohlp nakoniec kyret. Ako pisu kocky vyssie je to v pohode zakrok ale skor po.mentalnej stranke tazsie.. hlavne ak islo o prve "tehotenstvo"

henka123123
19. feb 2025

Mala som to.menstruaciu aom dostala o nejake 4 tyzdne

ikonica
19. feb 2025

Ja som mala kyretaz 2x.. prvy po spontannom potrate v 12tt.. silno som krvacala, sla na pohotovost a uz ma brali na salu... A druhy po potvrdeni anembryomoly v 10tt... Sla som si po second opinion do porodnice, tam skonstatovali to co moj gyn a objednali ma na kyretaz... Vraj to je v tomto pripade lepsie takto, ako to nechat na prirodu, ze sa tam mozu nejake bunky zvrhnut ci co.. uz nepamatam .. a potratila som este raz, resp sa to rata ako biochemicke tehotenstvo, velmi skory potrat v 5tt... No a po par mesiacoch som otehotnela znovu a uz som donosila zdravu dceru a po 2,5 roku aj druhu...

autor
20. feb 2025

Ďakujem vám všetkým za odpovede, v každom prípade mám rešpekt aj pred jedným aj druhým uvidíme čo bude ešte do ďalšieho týždňa. Hlava to znáša trošku ťažšie, hlavne vstávať s pocitom ráno že nič tam vlastne nieje ale vlastne stále ako keby je proste už sa necítim dobre takto už chcem radšej to mať čím skôr za sebou 🙂 ešte raz ďakujem vám všetkým 🙂

kiki68
20. feb 2025

Ja zial nie, HCG stupalo, musela som na kyret. To bola velka ulava, nakolko mne bolo z toho HCG zle a dostala som teplotu, zacali sa tam tvorit molarne bunky a nejaky maly plod, ale nebolo to proste v poriadku. Ten plod videli az v 11tt pred kyretom tesne. Iba bodka bez srdiecka. Po tom kyrete uz bolo o dost lepsie. Tiez sme cakali a sledovali stav a neslo to prirodzene samo

autor
20. feb 2025

@kiki68 no ja to mám tak isto, hcg stúplo mne je samozrejme zle , nevoľnosti mávam takmer celý deň lekár povedal že ako toto je v poriadku to proste moje telo je tehotné cize je to na mieste že mi je zle, tak ale asi teda len vydrzat a verím že po zákroku bude už lepšie 🙂 po akom čase po zákroku ti kleslo hcg ? Ja nemám predstavu ako to funguje

zuza265
20. feb 2025

Anembryomola casto rastie dalej a stava sa, ze neodkrvaca sama. Ja som sla na kyretaz cca v “11tt”. Uvodzovky preto, ze ti len chcem ukazat casovo orientacne. Realita bol prostw prazdny vak. No zacala som krvacat asi 3 dni pred zakrokom. Ale malo. V den zakroku uz sli zo mna aj kusy, ale proste stale tam toho vela bolo. Bolo to aj psychicky dost narocne uz a za kyretaz som bola rada. Dokonca mi pomohla a mavala som potom lepsiu menstruaciu🙂

ikonica
20. feb 2025

@zuza265 ano tak to hovorili aj mne... Brali mi 2 dni po sebe hcg a uz klesalo ale pomaly a casom by sa to spustilo, no mohlo by to trvat dlho a tie bunky v maternici by sa vraj mohli zacat menit neziaducim sposobom.. uz neviem ake presne slova pouzili, ale v podstate by to nemuselo byt bezpecne...

kiki68
20. feb 2025

Hned zacalo klesat, na dalsi den mi uz nebolo zle a potom uz stale lepsie, do par dni som bola fit. Hlavne tie teploty prestali. Za mna to daj kyretom vycistit a necakat dalej.

autor
20. feb 2025

@kiki68 vieš čo keby som mohla asi idem aj hneď 🙂 podľa toho čo píšeš to bolo aj pre teba asi vykúpenie … zbytočne sa potom len trápime my ženy 🙂 a hlavne naša hlava teda … určite pôjdem smerom kyretu teda a už aby to bolo

kiki68
20. feb 2025

No bolo aj psychicky, ja uz som nevladala. Ja som volala na kliniku s tym, ze mne je fyzicky zle a nech nieco zacnu robit, hned ma brali na predoperacne a dalsi den kyret. Rano som dosla na 8:00 a o 12:00 Uz som mohla ist domov.

maartiinaa11
20. feb 2025

Ahoj tiež som mala anembryomolu..na prvej kontrole bol vak bez ničoho dokonca ani žĺtkovy takže sme počkali týždeň a hneď po tej kontrole o deň som išla na kyret. Ako píšu baby je to skôr ťažšie po psychickej stránke inak ten zákrok je úplne v pohode a teraz ho vedia doktori urobiť aj "šetrnejšie", že ten vak len "odsaju". Ja som mala následne biochemické a to mne prišlo horšie ako kyret lebo ma všeličo po MS bolelo pichalo a po kyrete nič o 2-3 dní som fungovala ako nič 😊 teraz som tehotná (a celkom skoro po) takže aj po tejto stránke je to ok. Veľmi ti držím palce 🤞😊

zuza265
20. feb 2025

@ikonica suhlasim. Toto povedali aj mne. A kyretom sa mi extremne ulavilo. Mohla som sa konecne zacat zotavovat - fyzicky aj psychicky❤️

autor
26. feb 2025

Ahojte tak čaká ma kyret. Už aby som to mala za sebou je to strašne psychicky náročné.

zuza265
26. feb 2025

.. ono to do nejakej doby zena zvlada bravurne. Ale ten cas to dalej a dalej zhorsuje. Zelam skore a dobre zotavenie. Aj po fyzickej aj po psychickej stranke🙏🏼❤️

maartiinaa11
26. feb 2025

Držím palce.. neboj sa bude to v pohode.. časom ❤️‍🩹🫂

krasneleto
3. mar 2025

A čoho konkrétne sa bojíš pri kyretazi? Akých následkov? Je to rutinný zakrok

zuza265
3. mar 2025

@krasneleto podla mna napr toho, ze mozu zjazvit maternicu opakovanymi zakrokmi alebo ju nejak poskodit. Co sa proste kde tu niekomu stane. Nie kazdy ma nabeh na normalny cyklus po kyretazi v pohode alebo neskor aj tehotenstvo/oplodnenie. Mne napr praveze polepsila. Ale nie je to automatika. To je ako napr rutinny zakrok je aj trhanie zubu a moze to zubar pototo

Strana
z2