Antibiotiká v tehotenstve - vaše skúsenosti

katka2505
5. máj 2018

Ahojte baby,

od minulého štvrtku mi tiekol z nosa sopeľ, len taká voda. Cez víkend mi to však stieklo na priedušky a bola som zachrípnutá a celá zahlienená. V pondelok som šla k doktorke a dala mi Stodal, Sinupret a Nasal Duo na odhlienenie. Celkom fajn sa mi to pustilo, no začala som smrkať hustý žlto-zelený sopeľ, myslela som, že mi to skončí. Stále som však taká "nafufňaná". Od včera poobedia ma však začala bolieť celá pravá strana hlavy. Strašne čelo, spánok, lícna kosť a do rána už aj ako keby zuby a ucho. Ďasná na pravej strane hore mám celé opuchnuté. Celú no som nespala a ráno šla na pohotovosť. Doktor mi automaticky predpísal antibiotiká Axetine (na 5 dní)a Pamycon do nosa a ucha. Keď som ti vyberala antibiotiká v lekárni, dávala mi ich taká mladá lekárnička a povedala, že ona by ich na mojom mieste nebrala. Že nech si dávam len ten Pamycon a Paralen od bolesti. Máte s užívaním antibiotík v tehotenstve skúsenosti? Prípadne aj negatívne? Brala ste niektorá liek Axetine? Ja som už v 28. týždni. Ďakujem za odpovede

meandbaby
5. máj 2018

Je tu skup Zdravotnici na MK.urcite antib sa uzivat v tehot mozu.urcite ti lekar dobre predpisal.

dominika7990
5. máj 2018

Tento liek som nebrala ale iné lieky počas tehu áno.a stretla som sa v lekárni s tým s čím ty. A never lekarnickam ale doktorom. Vedia čo robia. Poznajú tvoj zdravotný stav. Ak lekárnička chce meniť a spochybňovať liečbu tak nech doštuduje a ide za lekára....

pininka
5. máj 2018

Ja som brala ant v tehu, musela som dokonca vybrat dve balenia lebo som dostala streptokoka a po nom tazky zapal sliah. Nic sa malej nestalo, ale bolo to v druhom trimestry. Osobne si myslim,ze preliecit sa treba aj v tehu, lebo ten zapal moze sposobit vysoke horucky a to je este horsie pre dieta. Moja doktorka sa vsak radika aj s orl doktorom co mi moze dat ako tehotnej.

meandbaby
5. máj 2018

V lekarnach mnohokrat, najma v sietach, nepracuju magistre farmacie vystudovane, ale nekvalif pracovnicky, takze na to si treba dat pozor. Tam je jedna magistra a ostatne nemusia byt.

katka2505
autor
5. máj 2018

@meandbaby
Toto bola mlada baba po 20-ke.No zlakla som sa

evittam
5. máj 2018

@katka2505 Brala som atb.cca mesiac pred porodom. Zapal priedusiek. Dcerka je v uplnom poriadku. Btw.viac veris slecne s mozno maturitou ako lekárovi? Ved si to s nim mala odkonzultovat

katka2505
autor
5. máj 2018

@evittam
Ja uplne verim lekarovi.Podrobne sa ma pytal na vsetko ohladom tehotenstva.Len ma ta mlada lekarnicka zaskocila.Pripadala som si ako keby som sla uzivat neviem co zle.

evittam
5. máj 2018

@katka2505 Tak si jej mala s usmevom poďakovať za "kvalifikované" rady a ze si sa radila s lekarom.😉 Si asi slečna mysli,ze keď pracuje v lekárni tak je odbornicka na vsetko.

lieskovyoriesok
5. máj 2018

Ahoj, presne tieto som brala v prvom trimestri ešte len... asi šiesty týždeň... asi najhoršie možné obdobie pre tehu a predpísali mi to v ružinovskej nemocnici... konkrétne primárka po dohode s gynekologmi. V tvojom týždni by som nemala take obavy. Záleží ako ti je. Ja som tiež sa liečila sama... a skončila v nemocnici, takze bacha aj na to.

dlucy
5. máj 2018

Ja som brala v tehu antibiotika na zapal priedusiek radila som sa aj s gynekologickou ked musis urcite ich ber.

katka2505
autor
5. máj 2018

@lieskovyoriesok
Tak po tomto co si mi napisala uz obavy nemam a v klude ich vyuzivam. 🙂 Dakujem

dominika7990
5. máj 2018

Lekárničky si nevšímaj. Niektoré sú strašne Ach.... nechcem nadávať... v 27tt som mala falošnú pôrodnú činnosť dosť silnú tak dr pichol injekciu na udržanie tehu zvýšil magnezium a nasadil mi guaracujan. Je to na ukľudnenie no zároveň ti aj uvoľňuje hladké svalstvo o čo išlo môjmu dr. A ta p. V lekárni mi to nechcela predať a začala mi vyčítať že či som normálna do seba to pchať či sa neviem inak ukľudniť a že pochybuje že mi to kázal dr brat 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️Keďže je to voľno predajne dr mi recept nedával... Hlavná vec že dr uznávaný z kochu ktorému ako jedinému som vždy plne doverovala a nejaká Ach čo sa do mojho tehotenstva a zdravotného stavu ide starať a niečo mi vyčítať? 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Od vtedy som si povedala že v lekárni má ich už názor nezaujíma. Zaujíma má názor dr a keď som si neni niečim istá ( ako napr. co malú ošetrovala iná dr ako jej) tak sa pre istotu spýtam iného dr ale určite nie v lekárni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre