Asi som tehotná - prosím informácie ohľadom potratu
Vopred dakujem kazdemu kto poradi, a podpori.
Takze zacnem asi takto, mam 18m dcerku, plne dojcim stale, no v tom nieje problem tomu sa tesim.
Moj problem a dilema spociva v tom ze prva mrcha mi dosla vlani 6decembra odvtedy pravidelna az do februara, v marci som uz nedostala a je maj, takze bud som tehotna co momentalne nemam ako zistit (nemam na tehu test peniazky), a k lekarke by som aj mohla ist no tu je zase hacik v tom ze mam (z nevedomosti o plateni do zdr. poistovne pocas zamestnania v roku 2012), cize mam nedoplatok ktory mesacne splacam a narok mam iba na zakladnu zdravotnu starostlivost, do ktorej neviem co spada. Cize ak pojdem k lekarke budem si musiet uhradzat pravdepodobne vsetko, a ak si babo necham i cely pobyt v nemocnici a vsetky vysetrenia s tym spojene,...
No zial tu spociva dalsi problem ze si babo nemozem nechat( teda ak som ozaj tehotna), pretoze priatelov dedo by to isto nepovolil a na vlastne byvanie zial nemame,...
Pokial mozte poradte mi co mam robit..
A ak viete niekto nieco aktualne ohladne potratu budem rada ked poradite.
Dakujem
Ahoj, ak správne počítam uz to asi na UPT nestihneš. Tak držím palce nech nie si tehotná. A s doktorkou sa porozprávaj o vhodnej forme ochrany, vzhľadom k zdr. stavu aj financiám.
Ak ti vyšli testy negatívne, tak tam bude iný problém. Buď máš cystu alebo myóm. Tehotenstvo by ti už dávno ukázalo, ale zas je pravda, že čím je žena dlhšie tehotná, tým sa hcg vytráca z moču takže už ho nemusí test zachytiť.
@mamina2388 joj tak dufajme že su to len tvoje pocity alebo iny problem ak testy nevysli,inak ak praskne je ,,tabletka po,,-taka istota...a porozpravaj sa s lekarom urcite ti niečo poradí co je pre vas vhodne...
@decode po case hcg prestane stupat, trochu klesne, ale stale je to nad par tisic, co zachyti kazdy test 😉
@mamina2388 Tak robila si si test alebo nie? naprv pises, ze nemas na test, nasledne si si kupila 5 testov a ani jeden nie je pozitivny...ako si potom tehotna?
@mamulienka30 to ja netuším, len viem, že mne už v 11tt test slabol pritom bábätko je v poriadku
@decode chybne farbivo v teste 🙂 Kukni tu dolu je tabulka podla tyzdnov - http://www.huggies.com.au/pregnancy/early-stage...
@mamina2388 Ak nemas na tehotensky test, nebudes mat ani na umele prerusenie tehotenstva. Stoji to na vlastnu ziadost okolo 300 eur.
Zajtra idem k doktorke potom vam napisem ze ako som dopadla, ale myslim ze ak som tak potrat vylucim urcite pretoze by som to aj tak nedokazala.
Za dalsie nepochopim preco si niekto musi stale robit z inych posmesky, hmmm ja neviem, stalo, skuste sa vzit do mojej koze, zdravotne problemy so srdcom, v minulosti epilepsia,...a za dalsie az teraz som si vsimla ze som sa v uvode pomylila, v marci konkretne 9teho som este mrchu dostala, v aprili uz neprisla a tych 5testov som robila v tedy, a ani jeden nevysiel pozitivne ???
Tento isty problem som mala i pri dcerke, a vtedy som spravila raz tolko testov ak nie aj viac, a ked som sla k dr uz som bola na zaciatku 3mesiaca.
Neviem ako vam by bolo keby ste na mojom mieste, muza mate bez prace(hlada si pracu no tu je tak zle zamestnat sa, a na tyzdnovky, pripadne do zahranicia ist nevie) kedze teraz som ja ta co nas zivi! a z 140eur ----to pisem sumu po odratani sumi ktoru uhradzam do zdr. poistovne
Ano momentalne som v tej situacii ze som total bez 1eura. A verim tomu ze by ste nemenili so mnou ani jedna, z mm som sa rozpravala a ak som tehotna, vynosim to babetko, porodim ale predtym si sama vyberiem rodinu ku ktorej pojde!
I ked mi to bude moc luto ale v tejto situacii si to prosto nedokazem predstavit.
K tym radam ako tabletka po zial nemozem koly srdcu
A to teliesko ak niesom tehotna prekonzultujem zajtra z dr., pretoze som si o tom precitala a to by mohlo byt.
Ale kazdopadne priznaky tehu mam a podla toho som usudila ze asi som tehu,
i ked som bola posledne dist v strese a aj z toho moze mrcha meskat, a problem zo stitnou zlazou co mam tiez robi svoje, kojim raz viac raz menej a vela inych veci.
Neviem ako by ste vy riesili na mojom mieste situaciu ja ju riesim len tak ako viem, ..a ako mozem.
Z tych 140e ned nam nakupim potraviny, maleb plienky atd. ak je 20-30e co mi zvysi do dalsieho RP som rada.
@mamina2388 nic v zlom ale ta veta ze nemozes ziadnu antikoncepciu a ze tvojemu praskla guma, ako nic v zlom ale to je take otrepane az to boli. Ja mam naozaj zdravotne problemy, moje telo doslovne akukolvek antikoncepciu odmieta, proste nie su ziadne tabletky ktore by som mohla brat, teliesko do ruky tiez nie, nuvaring tiez nie, 10mesiacov som bojovala kym si telo zvyklo na spiralu takze verim ze sa da. a ak mu guma praskla tak potom bud si ju nevie nasadit alebo ma zlu velkost sorry ale prispevok hodny 12rocnej pubertacky
@mamina2388 k poslednemu tvojmu prispevku asi tolko, ze zeny co tu komentovali by sa asi tazko dostali do takejto situcacie, pretoze kazdy normalny clovek, ak je v situacii ze nie su peniaze, domov, chlap bez prace tak urobia max aby neboli tehotne.
@mamina2388 akurat ,ze na SK si nevyberies rodinu sama, nie je to zial mozne tak ako to maju v zahranici. Neumoznuje to zakon. 😒
Chapem,ze nemate na dalsie dieta peniaze, pripadne ak Ty zivis rodinu,tak nech muz ostane doma a stara sa, nebudes kojit a okamzite nastupis po 2 tyzdnoch po porode do prace. Nie kazda zena ide na matersku, poznam muzov co sa staraju doma o 3 deti a zena je ta co taha financie. A ti chlapi sa pekne o deti postaraju, len ich v tom treba nechat plavat. Mozno by on potom prehodnotil aj to zahranicie po takomto navrhu.
pripadne skus poziadat vopred o pomoc v nudzi cez nejaku organizaciu,aby prispeli aspon dalsich 100eur do rozpoctu. Tiez by som skusila si cez fb, ci tu na fore zabezpecit pomoc s vecickami, plienkami, ci niekto nedaruje. Podla mna tehu nebudes, lebo stitna zlaza moze robit taketo priznaky, plus kojis, cize menzes ani mat nemusis a uz vobec nie pravidelny.
@mamina2388 Čo robiť v tom prípade? Niesť zodpovednosť za svoje činy, to by bolo ideálne, teda také dospelácke...
Nechcem ťa odcudzovať, na to nemám právo. A tiež si neviem predstaviť živiť rodinu zo 140 EUR mesačne, podľa profilu máš už dve deti...je mi z tej situácie smutno. Dúfam, že sa ti teda to tehotenstvo nepotvrdí, lebo ten človiečik v bruchu za to nemôže.
Neverím však tomu, že sa nedá zamestnať, aj keď v zahraničí. Že nemôže zostať muž doma, keď už tak a žena ísť do práce.
ja budem od veci/ nedavam radu skor ti zelam aby vsetko dopadlo tak ako si zelas ! ..vela si a pozitivnej energie
@mamina2388 na začiatku píšeš, že si to nemôžeš nechať, teraz napíšeš, že na potrat nepôjdeš, napísala si, že si si test nerobila, teraz píšeš, že si si urobila päť, pri takejto téme, si vždy poviem, že nebudem komentovať tieto výmysly, ty len chceš aby sme ťa ľutovali, ale prepáč mi za tieto slová, ale ja ťa vôbec neľutujem, si nezodpovedná výmyselníčka, ktorá možno čaká, že sa ti to vyzbierame na tvoj lepší život, že sme tu charita, klamať môžeš svojho priateľ, a nie nás,je to choré čo si tu písala a vôbec nebudem reagovať na tvoj stav, že si tehotná, jednoducho škoda slov......, nemyslím si, že by si priateľ nevedel nájsť okolo Komárna nejakú prácu, ale to by musel chcieť robiť,teda pracovať, lebo doma sa lepšie vyvaľuje, a keď máte net, tak určite nie ste na tom tak zle
@mamina2388 Pytas sa ako by mi bolo na tvojom mieste. Ja ti poviem ako by mi bolo. Bola by som najstastnejsia zena na svete, ze mam dve zdrave deti a tretie na ceste. Ja mam na rozdiel od teba len oci pre plac.
@amstelko tak neviem co ta doviedlo ku tomu nazoru ze tu zobrem, ze som vymyselnicka, ale neberiem ti ho to nie, nech sa lubi mysli si co chces, ....!!! Ineternet mam na kredit 6e na 12dni 15e na mesiac....
a za dalsie pytala som rady a nie aby mi tu niekto sral na hlavu, no to tu je skoro vsade tak aj koncim z celym konikom,
Co sa mojho muza tyka pracu mal lenze vyhodili ho, a ano praca v okoli kn je vsade ...len skoda ze ho nikam neprijali kde sa bol pytat osobne!
po tychto reakciach daktorych, so, sa rozhodla ze an som tehu si babo necham
Nezodpovedna vobec niesom, majte sa
kikuska_wedge to mi je luto.
Ale verim tomu ze by si nechcela byt na mojom mieste, a urcite by si nebola stastna. Kedze tu sutuaciu nepoznas, a je mi aj luto ze som tu vobec napisala.
@mamina2388 to sa potom ako správal v robote, keď ho vyhodili, mal myslieť na to, že má doma dve deti a ženu, nie vystrkovať rožky, kde je zodpovednosť chlapa, otca?
amstelko vyhodili ho koli tomu ze ich bolo vela a nielen jeho ale asi dalsich myslim 20 ludi, a rozky vobec nevystrkoval, chodil aj na nadcasy, ovladal pracu na 6masinach co tam neovladali taky co uz su tam roky, a nie raz dosiel z dorezanyma rukami od foriem, takze nieje lendva a uz vonkoncom nie povalac, teraz ked je sice bez prace, chodi po fuskach na stavby pomahat, robil 3 roky v zahranici, kde by aj siel znovu, lenze musi mat na byvanie, a zial ja mu nemam z coho dat 1500 na kauciu na byt pripadne na stravu aby mohol ist na tyzdnovky, 80e mi odide do poistovne, 20-30 na plienky cca 50 na lieky kedze si ich koly tej zdravotnej musim uhradzat, a zakl. potraviny a to tiez iba ak na ne vyde,...a este cosi, keby nebolo dedka skoncime na ulici, pretoze pokym robil bolo na najom, no ma svoje roky takze si myslim ze ak by som bola tehu isto by to tazko zvladal
Ja do prace nemozem ist, kludne ti vymenujem vsetky choroby ak chces, niekedy je tazko pochopit, ale sudi a odsudzuje sa lahko ☹
Jedine co mozno bolo nezodpovedne v tejto situacii ze som to napisala v skratke, a ze som sa pomylila a zabudla dopisat to s tymi testami a chcela som sa naozaj iba poradit pretoze je to velmi tazka situacia. Co som chcela som sa aj dozvedela,..a aj ,...
@mamina2388 V prvom rade zmen pristup k zivotu - usporiadajte si financnu situaciu, praca atd...zbavte sa dlhov
A ak skutocne nechces riesit inu antikoncepciu ako kondom, tak ziadny sex, vobec ziadny
Uznaj, ze vasa situacia je viac ako kriticka - nemate peniaze, nemate pracu
Je tragedia konat ako konas a potom riesit potrat. Osobne nechapem
@mamina2388 nehnevaj sa na mňa, pri takých zdravotných problémoch, ako opisuješ (srdce, epilepsia, štítna žľaza) MUSÍŠ mať rodičovstvo plánované !! neexist, aby si otehotnela len tak hala-bala podľa toho ako sa zadarí, to ti snáď aj lekári, u ktorých sa liečiš, vysvetlili... a nehovor, že nechodíš s epi a štítnou žľazou k lekárovi, to je od teba viac ako nezodpovedné... a chápem, že čo sa týka financií a práce, každý sa v dnešnej dobe môže dostať do ťažkej situácie, ale v kombinácii s tvojím zdravotným stavom potom ozaj treba ovládať svoje pudy...
p.s. nezdá sa ti veľa dať viac ako 10% mesačného príjmu za internet? lebo mne áno... trošku si upratať okrem iného aj vo financiách by asi nebolo na škodu...
vies co ak mas tak vazne zdravotne problemy, tak sa porozpravaj s lekarom uz priamo o sterilizacii zo zdravot. dovodov. Povedz,ze dieta uz mas a oni potom vacsinou ani nenamietaju. Velmi nechcu toto robit bezdetnym,co je pochopitelne. Ale mam kamosku,co ma podobne problemy ako Ty, aj stitna zlaza jej skace hore dole, ani lieky nezaberaju velmi. Zacali sa jej tvorit myomy, takze stale ma dojem akoby je tehotna. Pretoze myom sa dokaze spravat sem tam ako plod, ale zena tehotna nie je. Urcite chod k lekarovi a ries svoje zdravie. S epi, stitnou zlazou, neviem ako to mas podchytene lekarmi by som do dalsieho tehu ani nesla. A kludne si vybav hmotnu nudzu ak to pojde, aby Ti na lieky prispieval stat.
Takze tehotna nie som, prave som dosla od lekarky, mam myom. A dakujem vam za vypocutie i rady.

@mamina2388
Prosím ťa, nezabíjaj toho malého človiečika, už je podľa mňa aj tak neskoro na potrat...
Má právo na život, na milujúcich rodičov, ja by som volila adopciu...
Dopraješ mu krásny život, ak mu ho nemôžeš sama zabezpečiť...
Je veľa bezdetných manželov, bude mať krásny život, veď je to už nový človiečik a teba bude hriať pri srdci, že si ho nezabila, ale poskytla mu možnosť žiť a dať mu nových rodičov...