Bábätko posledný mesiac tehotenstva nepriberá
Ahojte, má niekto podobnú skúsenosť?
Posledný mesiac tehotenstva, bábätko pravidelne merané a kontrolované kvoli rizikovému tehotenstvu, no posledné 2-3 týždne stojí na váhe. Viacerí lekári nezávisle od seba namerali v priebehu týchto týždňov stále rovnakú váhu.
Placenta vyzera byt ok, aj prietoky a je aj dostatok plodovej vody. Geneticky s manželom nie sme malí, bábo doteraz priberalo tabuľkovo.
Mal to niekto podobne, že bábätko posledný mesiac uz nepriberalo ako malo? Dakujem za skúsenosti.
@vanilkovazmrzka keďže vsetko ostatne je v poriadku zatial to len sledujú
Vraví sa ze posledný mesiac by malo pribrať najviac, ale mne sa tiež stalo, že váha od 34 do 38tt kedy sa narodil ostala stať, nakoniec bol nejaký problém s placentov, pôrod začal skôr, zelená voda, ktorú ešte aj malý vdychol.
Mne pribralo najviac v poslednom mesiaci
Mne tiež mala nepribrala v poslednom mesiaci, tiež som mala zelenu plodovu vodu ale rodila som spontánne v termíne. Len keď som mala tesne pred pôrodom, tak si ma nechali v spitali, dodnes neviem prečo, nikto mi nič nepovedal a asi sa k tomu už ani nedopatram. V každom prípade má tam odsledovali a dcéra je v poriadku. 8 ročný ciperko
Ked to sleduju je dobre, prinajhorsom babo pojde von, ked by nieco dalej nesedelo. Oni cakaju takticky a snazia sa pockat
Ked Ta sleduju, je to fajn. Ak teda mozem otazku - v akom si tt a o aku vahu sa jedna?
Asi vies, ze ono je to naozaj len priblizne meranie, pol kila hore aj dole...
Všetkým dalujem za skúsenosti..
@colsami Som v 38tt a ma 2,5 kg
Tak to ste na tom dobre a moze ihned von. Tam uz to dieta je pripravene, nasa pojde asi v 39tt max, ta je zas prerastena nejaka.
Ano kamoska to mala rovnako. Dieta sa jej narodilo malinke a podla testov zistili, ze mala geneticky problem s placentou. Vyvolavali jej aj trosku skor porod, lebo dieta stradalo a nepriberalo dlhsie. Prietoky boli dobre, ale placenta nenarastla dostatocne aby vyzivovala uz vacsi plod. V dalsich tehotenstvach jej na to dali nejake lieky.
Ja sa čudujem, že viacerým sa podarilo určite rovnakú váhu. Mne deň pred porodom povedali 2,9 kg, tesila som sa ako mala, ze nebude babo pritazke koli pôrodu. Na druhý deň sa narodil s 3740g ... Teda toľko k téme presnosti merania. Minulý týždeň mi tiez dr povedala 2900g a teda porod zajtra nemám. Tak netuším ci mam chytať záchvat paniky alebo sa trafila a ostane to tak.
Ale vaše babo ma dobru váhu aj keby to bolo 2 kg. Jedna pani so mnou na izbe rodila v 38, preto že sa im nezdala váha. Takže myslím mala vyvolavacku. Dieta top fit, ziadny problém okrem bežnej žltačky. Aj prvy ich syn mal rovnakú váhu, s muzom obaja sú skôr nizsi, maju asi 165 cm.
Tak sa netráp, si pod dozorom a všetko dobre dopadne, neboj 🙂
Vidím, že píšem už asi neskoro, už to máš asi vyriešené.. Bábätko sa ti už narodilo, však? Ale mala som presne rovnakú skúsenosť. Ja som porodila teraz v januári zdravé dievčatko a mala 52 cm a 2,6 kg. Celé tehotenstvo bolo všetko tip top, pribrala tabuľkovo. Ale v poslednom mesiaci pri kontrolách v nemocnici kde som mala rodiť traja lekári za posledné 4 týždne namerali rovnaké hodnoty ( 2,7 - 2,8 kg) a malé nepriberalo. Ani ja, ani brucho už nerástlo. Tiež bolo všetko ok, aj plodová voda, prietoky. Aj som sa cítila normálne.
Dosť na to vystrašilo a nikto to neriešil, ubezpečovali má, že sú to asi len zle odhady.
Porodila som.v 40tt prirodzene, ani plodová voda nebola zelená.
Dieťa je v poriadku, zdravé, ale mne to stále vŕta hlavou, prečo to tak bolo a rada by som vedela čo sa tam dialo. Ako píšu baby vyššie a ako mi aj povedala moja gynekologicka, že pravdepodobne už placenta nefungovala na 100 percent, ale že keďže som už nebola v jej starostlivosti, nemôže sa mi na isto vyjadriť. A že to nemám riešiť, keď je dieťatko v poriadku a 2,6 je predsa normálna hmotnosť.
Ako to tebe dopadlo? Vysvetlil to niekto?
Chcem ďalšie dieťa a trochu sa bojím, aby sa nestalo to isté len s tým rozdielom, že bude ešte menšie. I keď už by som tlačila na tých lekárov aby to riešili.
Vidím, že píšem už asi neskoro, už to máš asi vyriešené.. Bábätko sa ti už narodilo, však? Ale mala som presne rovnakú skúsenosť. Ja som porodila teraz v januári zdravé dievčatko a mala 52 cm a 2,6 kg. Celé tehotenstvo bolo všetko tip top, pribrala tabuľkovo. Ale v poslednom mesiaci pri kontrolách v nemocnici kde som mala rodiť traja lekári za posledné 4 týždne namerali rovnaké hodnoty ( 2,7 - 2,8 kg) a malé nepriberalo. Ani ja, ani brucho už nerástlo. Tiež bolo všetko ok, aj plodová voda, prietoky. Aj som sa cítila normálne.
Dosť na to vystrašilo a nikto to neriešil, ubezpečovali má, že sú to asi len zle odhady.
Dieťa je v poriadku, zdravé, ale mne to stále vŕta hlavou, prečo to tak bolo a rada by som vedela čo sa tam dialo. Ako píšu baby vyššie a ako mi aj povedala moja gynekologicka, že pravdepodobne už placenta nefungovala na 100 percent, ale že keďže som už nebola v jej starostlivosti, nemôže sa mi na isto vyjadriť. A že to nemám riešiť, keď je dieťatko v poriadku a 2,6 je predsa normálna hmotnosť.
Chcem ďalšie dieťa a trochu sa bojím, aby sa nestalo to isté len s tým rozdielom, že bude ešte menšie. I keď už by som tlačila na tých lekárov aby to riešili.
@drihdeed Podla mna pytaj v dalsom tehu aspirin na tieto ucely, dost to pomoze tej placente sa udrzat do aspon toho 36tt
@drihdeed ahoj áno uz to mam za sebou, dieťatko malo napokon 2700g…tiez mi len povedali ze ta placenta jednoducho uz nezvládala svoju funkciu tak ako by mala…a to som ja ten spomínaný aspirin konkrétne teda Anopyrin brala od samého počiatku pretože v minulosti som mala s placentou problémy …
Blahoželám, tak to je super. Ale hlavne, že stihli tie bábätká pribrať do ôsmeho mesiaca. Ďakujem.

A podla lekarov je to v poriadku?