icon

Bábo nerastie v brušku tak ako by malo

lentilka969
8. jún 2016

Prosím Vás poraďte mi. bola som na kontrole u doktora a už som mala byť pôvodne v 8plus 3, ale podľa sona som len 6plus1, stalo sa vám niečo podobné? doktor mi povedal, že už malo byť oveľa väčšie

Strana
z2
dkethe
8. jún 2016

to je skoro na take vyhlasenia, mohla byt posunuta ovulka napriklad... objednal ta za tyzden-dva? 🙂

lentilka969
autor
8. jún 2016

objednaná som za dva týždne , bola som na prvej kontrole cca hovoril 4 týžden a keď som prišla o mesiac na kontrolu mi povedal že to je len 6plus1 , že už malo byť o dosť väčšie

elviku11
8. jún 2016

@lentilka969 dva týždne hore - dole sú úplne v norme. To mi povedali viacerí gynekológovia

lentilka969
autor
8. jún 2016

lenže ževraj podľa jeho výpočtov je to 19 dní...skoro 3 týždne

cammille
8. jún 2016

@lentilka969 vies kedy si mala ovulaciu? ...a takisto to moze byt odchylka merania, mne zas raz za 2 tyzdne babo narastlo tolko, co by malo za 4 tyzdne...tak spravili sono vo vedlajsej ambulancii - a zrazu bolo vsetko ok, vraj nepresny uzv 😊

lentilka969
autor
8. jún 2016

ja som mala dosť nepravidelný cyklus , tak ovuláciu čo som mala v kalendári bola 26.4 a ešte možnosť že som otehotnela bolo 18.4 a 23.4 , nevim absolútne čo sa deje len sa chcem poradiť či sa tiež niekomu stalo niečo podobné a bolo všetko v poriadku 🙂

bajana
8. jún 2016

Co srdiecko? Bilo? Inak moze byt vsetko ok aj to moze byt zamlknuty potrat, ale to asi vies....drzim palce.

lentilka969
autor
8. jún 2016

Videl bábo aj ze sa kmitalo ako srdiečko

monika1791
8. jún 2016

@lentilka969 Ja som mala tiež 3 týždnový rozdiel..mala som byť skoro v 10tt a bola som 6+2tt žial som mala zamlknutý potrat.Ale ak bije srdiečko tak si mala možno len posunutú ovulku.Držím palce

lentilka969
autor
8. jún 2016

No vyzeralo to tak že tam srdiečko kmita o 2 týždne budeme múdrejší :( držte palce

erka2014
11. jún 2016

@lentilka969 joj vobec sa neriad podla tych ich vypoctov.mna uz posielal na cistenie lebo tam luetali 2-3 tyzdne.nesla som a nakoniec je vsetko ok.malicka mi prave sedi na kolenach 😊 Ked si nemala iba 1 sex tak nemozes vediet kedy presne si otehotnela.ja napr.par dni pred ocakavanym menzesom.tie ich vypocty pidla strany 74 v ucebnici Gynekologia pre pokrocilych mi uz lezu na nervy. Si predstav ze by som ho posluchla lebo jemu to nesedelo.nechcem si predstavit kolko deticiek tak prislo o zivot 😢

sarafortuna
11. jún 2016

@lentilka969 mal ta objednat skor, nie o 2t. Co videl na prvom sone? Meral uz plod alebo dutinku aspon?

mircalla
11. jún 2016

@lentilka969 no tak dolezite je, ze je srdiecko....ono odchylky byt mozu, zalezi aj od kvality sona a doktora.

lentilka969
autor
11. jún 2016

@erka2014
@sarafortuna
@mircalla no neviem čo videl nic mi nepovedal, iba to že ak zacnem krvácať by som prisla skôr ale inak bolo všetko ok výsledky, lenze ani krv mi nebral nič , nehal má v strese 2 týždne :(

lentilka969
autor
11. jún 2016

Bola som 2x na sone prvý krát to bol 3-4 tt a olo tam niečo asi 2mm a teraz už som mala byť o 4tt väčšie a že som len 6+1 , ale nepovedal mi koľko to miminko meria nič :/

mircalla
11. jún 2016

@lentilka969 a inak mas nejake tehu nevolnosti, bolia ta prsia? nechcem ist inemu lekarovi si to dat premerat? ak bilo srdiecko, je to dobra sprava

lentilka969
autor
11. jún 2016

@mircalla prsia má bolia ešte pred neočakávaným menzesim už 2 mesiac a veľmi a nevoľnosti sem tam tazoba na žalúdku ale inak som v pohode 🙂 neviem ku komu môžem ísť , no povedal mi akurát to že tam niečo kmita nič ine

sarafortuna
11. jún 2016

@lentilka969 tak nebudem strasit, zazila som zamlknuty potrat 3x. Hcg v takom pripade i tak rastie, cize tehu priznaky mozes i tak mat, bohuzial.
Moze byt, ze veru este nemal co merat, ale ak nieco nasiel tak hadam dobre videl. Casto sa stava, ze lekar povie, ze je zle, lebo sa drzi datumu menzesu. Ak vsak lekar porovnava rast za urcite obdobie, tak je to vieronodnejsie, lebo ide o milimetre a velke odchylky od tabuliek nebyvaju.
Je mozne, ze plod odumrel, pulzovat mohol vidiet aj nejaku cievku.
na druhej strane lekari vzdy tomu davaju este cas, lebo je to fakt malicke a proste sa cakaaaaaaa.
Len ta mohol dat na sono o tyzden, nie o 2.
Drzim prsty, akokolvek to uz dopadne. 😉 zatial mysli pozitivne

lentilka969
autor
11. jún 2016

@sarafortuna hadam buď všetko v poriadku , a nebude to môj prípad :/ tak možno to nieje až tak vážne preto má dql až za dva týždne no musím veriť a dúfať že to dobre dopadne , hadam vie doktor čo robí :(

mircalla
11. jún 2016

@sarafortuna Preboha, ved gynekolog musi byt schopny vidiet, ci je to srdiecko alebo nie, inak je to totalny amater. Ja som mala zamlknuty potrat a aj potrat s krvacanim a priznaky mi okamzite odisli - zle mi nebyvalo, ale prestali ma boliet v oboch pripadoch prsia zo dna na den

sarafortuna
11. jún 2016

@mircalla nemjsi, ved je to len embryo, je tam zhluk cievok, z ktoreho sa srdiecko len vyvjnie

lentilka969
autor
11. jún 2016

@mircalla ver mi že si vkuse chytám prsia ci bolia to je moje znamenie odkedy som tehotná a su napate a veľké tak kontrolujem sa aj zo spodu či nespinim ale nespinila som eate ani raz , baby držte mi palce ja alickem milujem iz eraz a bojujeme spolu

sarafortuna
11. jún 2016

@mircalla ja som mala ukazkovo rastuce hcg, zodpovedalo asi 9tt a vo vacku ziaden plod, zazila som si i ja svoje ...

ewisam
11. jún 2016

@lentilka969 hlavne sa zbytocne nestresuj...mne tiez tyzden babo "meska" ale vraj to je posunutou ovulaciou... Podla dna PM by som mala mat termin 14 a podla USG 21 takze tyzden a vraj je vsetko v norme...

sarafortuna
11. jún 2016

@lentilka969 musis len cakat a verit 🙂. Pripadne siist dat zobrat HCG, aspon 2 odbery po 3 dnoch, hoci uz je neskoro, lebo cim vyssie tehu, tym vyssie odchylky a rozpatia.
Drzim prsty.

selina.liana
11. jún 2016

Mne tiez dr povedala ze je o dvaa 2t mensie hned na zaciatku a to som presne vedela kedy som mala ovu a kedy som otehotnela ttak som sa tiez zlakla. Aj v 22 t mi na velkom ultrazvuku dr holan povedal ze je mensie termin som mala 11.1 a on povedal ze najsko 18 ze skor to nebude a mala sa sama vypytala 5.1 tak ziaden stres

sarafortuna
11. jún 2016

@lentilka969 este ti moze pomoct datum prveho pozitivneho testu. Proste viditelna hoci slaba druha palicka je niekedy v case ocakavanej MS, minus 14 dni, to je den ovulacie, resp.minus 28 dni, den poslednej Ms, to si daj do tehu kalkulacky.
Ak si mala uz silnejsiu druhu palicku ako prvu, tak to je cca 21 dni od ovu.
Takto sa zamysli, ci to aspon akk tak sedi s terajsim sonom. Urcite plus minus 4 dni tam treba ratat... 😒

three
11. jún 2016

Ja sa pripajam k tomu ze je to velmi skoro tvrdit..toto moze riesit az okolo 20-30 tyzdna..toto je len nespravny odhad pocatia

sosovica
11. jún 2016

@lentilka969 Boze by som nevydrzala.Neda sa ti zaplatit niakeho odbornika na. Sono?My mame v mt pana doktora Grochala(velikanska spokojnost ori oboch detickach).Tak skus si zaplatit nech si spokojnejsia ;) Drzim moooooc prsty

mircalla
11. jún 2016

@lentilka969 otazne je, ci ozaj nezmenit gyndosa, mas na neho nejake referencie?. ono dost zalezi aj od sona, niektori maju strasne stare a nekvalitne masiny. ja som zmenila gyndosa prave preto, ze sa mi nezdal zrovna odbornik a sono mal z roku dva. mozno si ozaj zaplatit nejake platene sono u niekoho inde, minimalne teraz. nastastie moj novy gyndos bol je z naj odbornikov a aj pristroj ma jeden z naj na slovensku

Strana
z2