Bolesť obličky v tehotenstve

24. jún 2022

Ahojte. Už som zúfalá som v 23tt a asi mesiac dozadu sa mi objavila bolesť na pravej strane chrbtice bolo to nahle do 5 minút to ustúpilo, zopakovalo sa zo možno ešte 2 krát v priebehu mesiaca, žiadne iné príznaky len tá bolesť . Pripisovala som to tomu že babo tlači na nejaký nerv. No včera ráno to bolo už neznesiteľne trvalo to asi hodinu nevedela som čo od bolesti, myslela som že si vyškriabem oci a stále len na tej pravej strane v oblasti krížov, obličky. Nepomohlo nič na bolesť ani zmena polohy nič. Bolesť pálenie pri moceni nemám. Šla som k obvodnému lekárovi zistili mi v moči leukocyty, povedal že mám zápal a nasadil antibiotiká. No oblička stále bolí. Bojím sa že mám oblickovu koliku. Aké ste mali vy príznaky, liečbu? Nestalo sa nič vášmu babu?

lenkakravcova
24. jún 2022

Musíš veľa piť. Opakuje sa to vždy častejšie, keď človek malo pije. Min 3l denne v tomto počasí. Keď ta to začne bolieť, automaticky si daj pred seba 1l nádobu s vodou a vypi.
Obličky chytajú zápaly, keď je nízky príjem tekutín, alebo ak sa podchladíš (v tomto teple nepredpokladám).

liloastitch
24. jún 2022

Ja som mala obličkovú koliku v druhom tehotenstve. Kontrakcie boli oproti tomu prd 🙈.. Mne pomohlo len keď mi odobrali časť plodovej vody a tlak na obličky poľavil. Tiež kazali veľa veľa piť, pri záchvate som užívala nospu a algifen.

primadona
24. jún 2022

ja som mala tiež zápal obličky ked som bola tehotná v 6.mesiaci ležala som kôli tomu v nemocnici.boli to strašné bolesti v noci som sa musela prechádzať po chodbe čo som nemohla ani spať.lekári mi dávali atb infuziou do žily

autor
24. jún 2022

@primadona ako dlho ste ležali v nemocnici?

palomablanca
24. jún 2022

Ja som mala taketo problémy hneď na začiatku tehotenstva... Co ti poviem... Zápal,nemocnica, zavedený stent, odvtedy non stop nejaké bacily, zápal, atb... Bolesti sú na dennom poriadku, niekedy lepšie, niekedy horsie...a stent mi výberu az po 600nedeli... 😓

autor
24. jún 2022

@palomablanca a čo vám pomáha od bolesti? Ja dnes už ani spat nemôžem. Bola som na pohotovosti potvrdili mi zápal obličky aj sonom ale výsledky krvi boli dobre takže mi dali len domácu liečbu ATB 😣len to boli ako fras neviem už ako ľahnúť

palomablanca
25. jún 2022

Ja mam už teraz ale bolesti kvoli stentu a nie kvôli oblicke. Ta ma bolela len na začiatku pred zavedením stentu. Takže akonáhle doberiete atb. bolest by mala ustúpiť. Mne ešte veľmi pomáhalo prikladať si termosacok ci ako sa to vola s horúcou vodou, bolest ihned ustúpila!

primadona
26. jún 2022

2 týždne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre