Bolesť prsníka v 32. týždni

minneli27
24. máj 2017

Ahojte. chcela by som sa spýtať na jednu vec, nakoľko som v tomto nováčik 🙂 som v 32 týždni tehotenstva a cca pred týždňom ma začalo veľmi bolieť ľavé prso ( len to 1). mám pocit ako keby ma pichali ihlami, neviem ani spať na tej strane a hlavne je úplne horúce. je to veľmi nepríjemné. predpokladám že je to normálne 🙂 teda to povedal môj gynekológ. je normálne že ma bolí len 1 a nie obidve?
bojím sa aby sa nezapálilo ešte skôr ako to celé vypukne.... mám chuť si naňho prikladať ľad ale neivem či je to dobré. čo odporúčate na úľavu?
ďakujem moc

bienennest
24. máj 2017

@minneli27 Ahoj, horuce a bolestive prsniky su vacsinou znakom toho, ze ti pracuju mliecne zlazy. To sa moze stat na oboch stranach naraz alebo aj postupne. Niektore zeny to maju od zaciatku tehotenstva, ine az ku koncu a niektore dokonca az po porode, takze je to individualne. Pri prvom synovi som mala prsniky naliate az po porode, pri druhom tesne pred porodom a pri tretom tehotenstve uz od 4 tyzdna tehotenstva.. 🙂, takze si vyber.
Nezabudni si prsniky pravidelne natierat olejcekom (najlepsie rano a vecer) aby sa ti neurobili strie. Z babskych rad poznam len zabaly z kapustovych listov, ktore ti mozu priniest ulavu. pozri si napriklad toto - https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojce...

emi16
24. máj 2017

Skus si kuknut, ci uz mas mlieko
Ak ano trosku si z neho odstriekaj
Skus si ho masirovat
Najlepsie mi pomahal nahriaty vankusik plneny s ceresnovimi kostkami
Ak ho nemas, skus zohriatu bavlnenu plienku
Drzim palce

emi16
24. máj 2017

Pozor na kapustne listy, zevraj stahuju tvorbu mlieka

minneli27
autor
25. máj 2017

ďakujem za tipy 🙂 známa - pôrodná asistentka sa mi na to pozrela a hovorila že to môžu byť tie žlazy, na zápal to nevyzerá tak ma ukludnila 🙂 teším sa teda na ďalší postup, už teraz je to jedna báseň táto bolesť 🙂

mlieko som skúšala, vyzerá že zatiaľ nič 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre