Boli ste sledovaná na rizikovej poradni?

22. nov 2022

Maminky, ktorým sa narodilo choré dieťatko s nejakou vážnejšou diagnózou, vrodenou vadou a pod, boli ste počas druhého tehotenstva sledované na rizikovej poradni aj napriek tomu, že to tehotenstvo už bolo v poriadku?

zuzanna33
22. nov 2022

Riziková poradňa nieje nič vážne práve naopak ide o tvoje zdravie a bábätko bude len viac sledované. Ja som chodila 3x pri všetkých troch keďže bolo pri poslednom podozrenie na preklampsiu a zúžená panva a pod. Mala som plánované sekcie

nique
22. nov 2022

Rizikova je super. Ja som mala obe deti v poriadku, ale v neskorom veku (35r, 39r). Pricom pri druhej som mala velke mnozstvo plodovej vody a hrozil prekotny porod. Takze od 30tt som bola na rizikovom. Ziadne cakanie v cakarni, vsetko nacas a prednostne. Citila som sa dobre a mala som ovela viac komfortu.

autor
22. nov 2022

@nique tak u nás je riziková poradňa spojená s dlhým čakaním . Raz za dva týždne kontrola a v čakárni trávim 5,6 hodín. Lebo ráno odbery a potom čakať na vyšetrenie. Nieto si tam ani kde sadnúť, celkovo je to zle vymyslené. A k tomu ešte raz do mesiaca kontrola a poradňa u svojho gynekológa.

@zuzanna33 ja nemám žiadne ťažkosti aktuálne, ukážkové tehotenstvo, ale sledovaná som od 12 tt aj v rizikovke. Celkom nechápem prečo, myslela som, že to nebude pri zdravom tehotenstve potrebné.

zuzanna33
22. nov 2022

Stačí ak máš kolisavy tlak alebo zle výsledky v moči

autor
22. nov 2022

@zuzanna33 nemám nič, absolútne,tlak v poriadku aj moč, krvný obraz ukážkový, bábätko v poriadku. V prvom tehotenstve som sledovaná nebola, v druhom od 20 tt lebo sa u dieťatka rozvinula diagnóza teraz v podstate od prvého screeningu. V správe je , že je to kvôli pozitívnej anamnéze v predchádzajúcom tehotenstve ( to bolo ochorenie plodu) , tak ma zaujíma či je to bežný postup sledovať kvôli tomuto aj ďalšie tehotenstvá.

bashawelle
22. nov 2022

malo by to zavisiet od toho, aka bola povodna diagnoza, s akou pravdepodobnostou sa zopakuje, aka je miera ohrozenia matky a dietata ak sa zopakuje... ale je pravda, ze niektori lekari idu na istotu a doporucaju rizikove poradne v kazdom dalsom tehotenstve, ja som mala rizikove prve tehotenstvo a chodila som extra na poradne do nemocnice, pri druhom som sa dohodla s gynekologom, lebo riziko tam bolo, len moj gynekolog riesi rizikove poradne vo svojej rezii, cize som chodila castejsie - myslim raz za 3 tyzdne. Pri druhom tehotenstve nabehli tazkosti neskor ako pri prvom, tak som rada, ze to bolo podchytene a sledovane.

kiki68
22. nov 2022

Ja z viac dovodov a ano bolo to vzdy na dve hodky cakania, ale tak radsej takto a dat na veci pozor. Na srandu kralikov to neni a hlavne clovek chce ist na istotu. Porod bol tiez ako rizikovy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre