Čakám MO-MO dvojičky
Cakam MO-MO dvojicky
Som rozhodnuta ist na upt, kedze je tam vela rizik.
Ma niekto skusenosti?
Dakujem
Ja len... je ti jasné, ze každé tehotenstvo nesie riziká. Pre dieťa aj matku. Mnohé s percentuálne vyššou pravdepodobnosťou. Nemáš nič zle potvrdené, tak sa chystáš preventívne ukončiť tehotenstvo a nedať im žiadnu šancu. Pre vlastný komfort. Ja som za voľbu, ale zároveň som za pomenovanie vecí pravým menom. Zaujímavá situácia aj voľba.
@anonym_autor a co? Ved je snad jedno, ci ich zabijes, alebo umru o par tyzdnov. Snad Ti na nich nemoze zalezat ked ich ides obe zabit. Trosku chladnokrvnosti zena ked uz ides zabijat deti by nezaskodilo. A predpokladam, ze lekar nadsene navrhol prerusenie tehu. Ja zasnem. Nabuduce ked si precitas komplikacie pri chripke odporucam tiez sa ist preventivne odkraglovat, nakolko to aj tak poskodi srdce, mozog a clovek zostane nevladna zelenina v plienkach. Lebo aj tak moze dopadnut chripka. Internet vela znesie
@kiki68 porovnat chripku s momo dvojcatami ? Kde mozu zomriet, moze sa aj mne noeco stat, mozu byt postihnute…
Kto sa bude starat? Vy? Co ma tu bicujete??!
Baby, ale viete, že tieto Momo dvojičky musia ist prakticky sekciou, že ani nie je iná logická možnosť? Kdezto napríklad bežné dvojičky porodíte aj normálne. Proste tie rizika sú na inej úrovni. Viem, že niekto aj uprednostňuje sekciu, ale ľudia sú iní. Ja by som sa tomu napríklad rada vyhla
@kiki68 kľud trochu, dobre? Ja by som tiež na upt nešla kým by nehrozilo moje ohrozenie života ale takto sa vyjadrovať o žene v ťažkej situácii je úplne dno. A to som sa v minulej diskusii zastávala ľudí, čo sú proti potratom.
@anonym_2ec9d7 za mna je dno ta zenska, ide ich obe zabit, Ale ze by obvolala napr par lekarov specializujucich sa na toto? Toto nechapem. Co chcela na nejakom fore, potlesk? Keby mam problem idem priamo za odbornikmi a nie sem provokovat
Ja nerozumiem. Som velky zastanca pro choice, ale aky je tu dovod UPT?
Co som teraz narychlo googlila, na 70-90% sa mozu narodit zdrave.
Baby, ale viete, že tieto Momo dvojičky musia ist prakticky sekciou, že ani nie je iná logická možnosť? Kdezto napríklad bežné dvojičky porodíte aj normálne. Proste tie rizika sú na inej úrovni. Viem, že niekto aj uprednostňuje sekciu, ale ľudia sú iní. Ja by som sa tomu napríklad rada vyhla
@bluka2 sekcii sa vyhnes jedine tak, ze nikdy ziadne dieta mat nebudes, inak nemas istotu co sa stane a ci prezijes a to dieta tiez. Moze to vyzerat idealne a skonci to rozne.
@bluka2 mam pocit, ze to na slovensku vacsina dvojiciek, ale mozno sa časy zmenili a mýlim sa. Oni tam celkovo radi nastrihavaju a pomáhajú 😬
To nie je tá, čo tu mala diskusiu, že ak to budú dvojičky, tak ide na upt, lebo dve deti nechce? To je zbytočné tu dávať argumenty, aj keby boli dvojvajecne , tak iná ich nechce
@kiki68 porovnat chripku s momo dvojcatami ? Kde mozu zomriet, moze sa aj mne noeco stat, mozu byt postihnute…
Kto sa bude starat? Vy? Co ma tu bicujete??!
@anonym_autor nenechaj sa tu prosím zdeptať že si nejaká vrahyňa alebo čo ak podstúpiš ukončenie tehotenstva. Rozhodni sa podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia, držím ti palce nech sa rozhodneš akokoľvek. 🍀
@anonym_2ec9d7 za mna je dno ta zenska, ide ich obe zabit, Ale ze by obvolala napr par lekarov specializujucich sa na toto? Toto nechapem. Co chcela na nejakom fore, potlesk? Keby mam problem idem priamo za odbornikmi a nie sem provokovat
@kiki68 táto diskusia bola vytvorená lebo chcela skúsenosti a nie naše moralizovanie. Ako naozaj chcem odpoveď od teba, tak mi prosím odpovedz. Čo si myslíš, že tvojim komentárom docieliš? Čo bol tvoj zámer? Či si iba kopnuť do nej aká je hrozná? Lebo ja sa s ňou v tomto tiež nezhodujem ale zdržím sa, lebo poradiť jej neviem, tak aspoň neuškodím. Úplne iné by bolo napísať: je takáto a takáto šanca že sa narodia zdravé…. takže sa nie je čoho báť. Vypočuj si pre istotu názory odborníkov a potom sa rozhodni. Keby napíšeš niečo také, tak by z teba ubudlo? Ale asi chápem, ty reálne nechceš, aby ona na potrat nešla, iba si jej chcela pripomenúť, aká je chladnokrvná osoba. Lebo keby ti ide o dobro, tak to napíšeš pekne.
Niekde som čítala o možnosti redukcie plodu (v skratke upt len jedného plodu). Neviem ale ci v tomto prípade je to možné
Baby, snáď si nemyslíte, že toto je reálna téma? Žiadna príčetná žena nezaloží diskusiu o tom, že ide zabiť svoje deti, len preto, že sú dve a nie jedno (a áno, viem čo znamená mo-mo dvojičky a viem aj o rizikách). Vyslovene téma na rozdúchanie vášní 👌
Baby, snáď si nemyslíte, že toto je reálna téma? Žiadna príčetná žena nezaloží diskusiu o tom, že ide zabiť svoje deti, len preto, že sú dve a nie jedno (a áno, viem čo znamená mo-mo dvojičky a viem aj o rizikách). Vyslovene téma na rozdúchanie vášní 👌
@anonym_1590fe ziadna pricetna zena nepise o tak vaznej teme, len tak lebo sa nudi
@anonym_autor ak nie je táto téma vymyslená ,tak ti drzim palce nech sa rozhodneš ako kolvek
Môžem napísať ,že toto je strasne rozhodovanie
@anonym_1590fe tiež si myslím, ale zaujímavé dilemy. Inak dvojičky sa dajú zredukovať na jedno, ale neviem či aj v tomto prípade
@bluka2 mam pocit, ze to na slovensku vacsina dvojiciek, ale mozno sa časy zmenili a mýlim sa. Oni tam celkovo radi nastrihavaju a pomáhajú 😬
@haley7897 No hej, presne táto “pomoc” mi naháňa zimomriavky. Akože ja mám kamošky, ktoré rodili sekciou a to je tiež také bingo. Jedna nemá problém, druhu boli jazva pri každej zmene počasia
@anonym_autor MO-MO dvojičky sú jednovaječné s jednou placentou, však? Máme také - majú 12 rokov a sú úžasní🙂 👦👦. Keď som sa dozvedela, že čakám jednovaječné dvojičky s 1 placentou a dozvedela som sa o TTTS (transfúzny syndróm dvojčiat), bola som veľmi vystrašená. Ale zvládli sme to. Ver, že to zvádnete a narodia sa ti krásne dvojičky. Nevzdávaj sa🤰
@anonym_autor ak nie je táto téma vymyslená ,tak ti drzim palce nech sa rozhodneš ako kolvek
Môžem napísať ,že toto je strasne rozhodovanie
@minenkaa hej to mi pripomína takú, ktorá čakala 5 deti, vysoká šanca, že neprežije ani jedno, ale keď ich zredukujes na tri, už to vyzerá podstatne lepšie… a potom ktoré 2-3 na tu redukciu vyberieš… no samé super možnosti 😢
@anonym_1590fe súhlasím. Tiez mi to pride ako diskusia priameniaca z pradchadzajucej diskusie na vyvolanie hadok.
@haley7897 No hej, presne táto “pomoc” mi naháňa zimomriavky. Akože ja mám kamošky, ktoré rodili sekciou a to je tiež také bingo. Jedna nemá problém, druhu boli jazva pri každej zmene počasia
@bluka2 presne. Mňa by viac desilo rodiť na slovensku. Ptsd na zvyšok života. Zdravé tehotenstvo, normálny porod až pokým sa nerozhodli, ze maju veľa pacientiek a išli moj pôrod "urýchliť " = vnútorné poranenia, ktoré vyzadovali následný extra zákrok a skoro ma stáli zivot 😬 bonus je už len povinný klistyr a ukazovanie vložky celej vizite 🤌🏼😆
Ja radšej tie dvojky.
A k sekcii, vzdy som dúfala, ze sa tomu vyhnem a nerozumela som, ze to môže byť niekoho prvá voľba. Ale zároveň, ono je istý level komfortu v tom, ze vieš čo ťa čaká. Vieš to naplánovať, pripravit sa. Pri normálnych pôrodoch je tiež vždy riziko, ze dopadnú akutnou sekciou. Vždy s každým pôrodom ti budú na pozadí mysle bežať katastrofické scenáre ktoré by sa mohli stať...
@anonym_autor rozumiem, ze sa bojis. Odstranenie tehotenstva ti vykonajú kdekoľvek bez otazok. Ale skus sa prosim zamysliet, ze ak by sa zle vyvyjali mozes to ukoncit aj neskor. Mozno keby si prekonala strach a dala im sancu tak to zvladnete bez problémov, budes mat krasne identicke dvojcata a budes sa z nich tesit. Nenechaj sa odradit strachom.
@anonym_autor a co? Ved je snad jedno, ci ich zabijes, alebo umru o par tyzdnov. Snad Ti na nich nemoze zalezat ked ich ides obe zabit. Trosku chladnokrvnosti zena ked uz ides zabijat deti by nezaskodilo. A predpokladam, ze lekar nadsene navrhol prerusenie tehu. Ja zasnem. Nabuduce ked si precitas komplikacie pri chripke odporucam tiez sa ist preventivne odkraglovat, nakolko to aj tak poskodi srdce, mozog a clovek zostane nevladna zelenina v plienkach. Lebo aj tak moze dopadnut chripka. Internet vela znesie
@kiki68 ďalšia čo nepíše k téme iba moralizuje. Na tvoj názor na UPT sa ťa nikto nepýtal. Otázka znela inak.
@bluka2 presne. Mňa by viac desilo rodiť na slovensku. Ptsd na zvyšok života. Zdravé tehotenstvo, normálny porod až pokým sa nerozhodli, ze maju veľa pacientiek a išli moj pôrod "urýchliť " = vnútorné poranenia, ktoré vyzadovali následný extra zákrok a skoro ma stáli zivot 😬 bonus je už len povinný klistyr a ukazovanie vložky celej vizite 🤌🏼😆
Ja radšej tie dvojky.
A k sekcii, vzdy som dúfala, ze sa tomu vyhnem a nerozumela som, ze to môže byť niekoho prvá voľba. Ale zároveň, ono je istý level komfortu v tom, ze vieš čo ťa čaká. Vieš to naplánovať, pripravit sa. Pri normálnych pôrodoch je tiež vždy riziko, ze dopadnú akutnou sekciou. Vždy s každým pôrodom ti budú na pozadí mysle bežať katastrofické scenáre ktoré by sa mohli stať...
@haley7897 akurat som sa tu dnes v Dakare bavila o tom s niekým, kto mal 2 deti sekciou, ale nevedela prečo. Že tak povedali v nemocnici. Úplne si predstavujem, ako nemali čas. Ak aj mali nejaký dôvod, tak si minimálne nenašli čas jej povedať, že prečo
@haley7897 akurat som sa tu dnes v Dakare bavila o tom s niekým, kto mal 2 deti sekciou, ale nevedela prečo. Že tak povedali v nemocnici. Úplne si predstavujem, ako nemali čas. Ak aj mali nejaký dôvod, tak si minimálne nenašli čas jej povedať, že prečo
@bluka2 jj, tento prístup keď rodička zavadzia keď doktori a sestričky rodia jej dieťa som už niekde videla... a teda nie ešte sa zdržiavať vysvetlovanim ... 🙂↔️
Je mi z teba zle.
A čo teraz čakáš, keď už si rozhodnutá?
@anonym_aa8e3f to čo je za reakciu....????

@kiki68 kľud trochu, dobre? Ja by som tiež na upt nešla kým by nehrozilo moje ohrozenie života ale takto sa vyjadrovať o žene v ťažkej situácii je úplne dno. A to som sa v minulej diskusii zastávala ľudí, čo sú proti potratom.