icon

Čakám MO-MO dvojičky

26. jan 2026

Cakam MO-MO dvojicky
Som rozhodnuta ist na upt, kedze je tam vela rizik.
Ma niekto skusenosti?

Dakujem

jesenzima
27. jan 2026
@hopsas

@anonym_autor prosím ťa nerob to. Poznám dve baby čo im lekári povedali že budú mať choré deti a obe sa narodili zdravé. Ak by išli na potrat zabili by ich.

@hopsas a keď sa jej obidve narodia choré, tak potom čo ???

Ženy, nespochybnujte rozhodnutie autorky, je to jej voľba ... Ľahko sa druhému hovorí, keď sa nás to netýka, že ? 🙄

anonym_941505
27. jan 2026
@mizoko

@anonym_941505 zbabela? To vážne?!

@mizoko vážne 😊

haley7897
27. jan 2026
@mizoko

@haley7897 🤣🤣🤣🤣 dpc

@mizoko 🥹🤷🏽‍♀️

mizoko
27. jan 2026
@anonym_941505

@mizoko vážne 😊

@anonym_941505 no mne príde zbabelé niečo také písať ako anonym. Skús pod vlastným nickom ( áno, viem že aj to je anonymné ale aspoň by sme všetky vedeli,ktory nick na MK má takéto názory)

hopsas
27. jan 2026
@jesenzima

@hopsas a keď sa jej obidve narodia choré, tak potom čo ???

Ženy, nespochybnujte rozhodnutie autorky, je to jej voľba ... Ľahko sa druhému hovorí, keď sa nás to netýka, že ? 🙄

@jesenzima a keď sa narodia zdravé?

anonym_ec7d6f
27. jan 2026

Co su vlastne tie mo-mo dvojičky?

haley7897
27. jan 2026
@anonym_ec7d6f

Co su vlastne tie mo-mo dvojičky?

@anonym_ec7d6f mas tu 7 strán na tuto tému + prístup na web...

dankakuc
27. jan 2026

Máme doma zdravé mo mo dvojčatá. Už majú 16 rokov. Bolo to druhé tehotenstvo, relatívne ok, bez nejakých výrazných komplikácií. Rodila som cisárskym, ktorý bol indikovaný od začiatku. Aj my sme si poplakali, 2 týždne som to predýchavala, bola som z toho riadne vystrašená, keď sme sa to dozvedeli, ale všetko bolo nakoniec ok. Ak máš nejaké otázky rada odpoviem. Držím palce.

extempore
27. jan 2026

Autorka, naša suseda, s ktorou som vyrastala na jednom dvore mala túto diagnózu, teda takéto tehotenstvo. Chodila na tehotenské kontroly veľmi často, 3x do mesiaca.. na posledné tri mesiace tehotenstva ju hospitalizovali aby mohli ju aj deti monitorovať stále. Lebo v tých mesiacoch sú už plody veľké a tak tam majú tesno a je vysoké percento komplikácii. Nakoniec v 34 tt začali jednému dieťatku padať ozvy. Urobili jej sekciu. Dievčatká sa narodili teda predčasne, ale každé malo okolo 1,5 kg a boli životaschopné.

marhulka13
27. jan 2026
@mizoko

@marhulka13 ty si veštica?

@mizoko v podstate ano lebo už tu bola diskusia, kde autorka ešte s istotou nevedela, že to budú dvojičky, mala počkať na potvrdenie a ak budú, ona ich nechce. Ten istý vek, staršie dieťa aj štýl vyjadrovania. Ako mne je jedno, čo urobí, no fakt zbytocne hádky tu, keď už pri akýchkoľvek dvojickach by šla na upt.

anonym_ec7d6f
27. jan 2026
@haley7897

@anonym_ec7d6f mas tu 7 strán na tuto tému + prístup na web...

@haley7897 ano, ale nikde som sa nedocitala, ze je treba ísť na potrat kvôli tomu. Vsak keďže tehotenstvo je svojou podstatou rizikové. Nikdy nevieš, čo sa môže stat a dieta, pripadne teba dokatuju aj pri pôrode

haley7897
27. jan 2026
@anonym_ec7d6f

@haley7897 ano, ale nikde som sa nedocitala, ze je treba ísť na potrat kvôli tomu. Vsak keďže tehotenstvo je svojou podstatou rizikové. Nikdy nevieš, čo sa môže stat a dieta, pripadne teba dokatuju aj pri pôrode

@anonym_ec7d6f lebo netreba. A práve okolo toho sa tu točí celá debata...

betulinka1
27. jan 2026
@anonym_77a70d

@betulinka1 ona ale nečaká postihnuté deti! Ona čaka dve zdravé deti a len preto, že sa bojí, ze by sa niečo mohlo stať zvažuje potrat

@anonym_77a70d to je v poriadku. Je to jej telo, jej život, jej voľba.

anonym_ec7d6f
27. jan 2026
@viestta

@beata_k chces AI ti akurat zhrnie, to co sa o teme na internete popisalo, ale aj tak je rozhodnutie na cloveku, ktoreho sa to tyka. A lepsie je to prebrat s lekarmi, ktori vedia informacie zhodnotit aj interpretovat v sirokom kontexte, co AI este stale nevie. S AI sa mozes poradit o vymene vodovodnej baterie, nie o takej zavaznej veci

@viestta prave preto sa AI čoraz vyuziva aj v medicine, ze? Joj tvoje co slovo, to perla 👍

mizoko
27. jan 2026
@anonym_ec7d6f

@viestta prave preto sa AI čoraz vyuziva aj v medicine, ze? Joj tvoje co slovo, to perla 👍

@anonym_ec7d6f AI sa môže v medicíne využívať ak jej ty sama zadas relevantné zdroje a ona urobí resers! A nie že povytahuje kde aké somariny z internetu,kľudne debility od Kotlára. Od takeho doktora ktorý si nechá postup vygenerovať AI cez internet by som hneď odišla kým žijem!

viestta
27. jan 2026
@anonym_ec7d6f

@anonym_ec7d6f Marecku, toto si si stihol v mojom prispevku precitat " Lekar sa slepo nespolieha na AI, aspon ten co je zodpovedny nie. " alebo si isiel na prvu dobru ako zas zaperlis?

petrahl
27. jan 2026
@betulinka1

@anonym_77a70d to je v poriadku. Je to jej telo, jej život, jej voľba.

@betulinka1 ak nechcem deti-nerobím deti. Pani nie je nejaká amatérka, ale vydatá žena, matka dieťaťa.

anonym_ca8791
27. jan 2026

@mizoko ty si iny etalon moralky
A ked uz karmu spominas v kazdom prispevku. Ja poznam aj take, ze davaj si pozor na to co si prajes
Lebo to ako sa tu navazas a moderujes to tu je smiesne

mizoko
28. jan 2026
@anonym_ca8791

@mizoko ty si iny etalon moralky
A ked uz karmu spominas v kazdom prispevku. Ja poznam aj take, ze davaj si pozor na to co si prajes
Lebo to ako sa tu navazas a moderujes to tu je smiesne

@anonym_ca8791 jasne jasne moja 😘 akurát mňa si si vybrala na chladenie zahy a myslím, že si ma cielene vyberas aj v iných debatách aby si si kopla. Je to stále ten istý "rukopis" kt sa dá rozoznať aj keď zbabelo píšeš ako anonym a to zakaždým a zakaždým splietas to isté 🙂 Sú tu totiž iné,ktoré skáču a sú agresívne. Ja píšem len o Tom že ak nemáš k téme čo napísať len moralizovať tak radšej nepíš. Zjavne som ti niekedy šliapla na odtlak a odvtedy máš so mnou osobny problém a preto píšeš stále ako anonym 😌 toto je ale už na riešenie u terapeuta - byť tak fixovana na jednu osobu a splietat a vymýšľať si veci,čo sa ani nestali len aby si si kopla 😏 na mňa to nefunguje 🙂
A s karmou tu začal niekto iný a nie som jediná kto odpísal rovnako ale opäť to spomeniem - ty si si vybrala výhradne mňa aby si si kopla a robíš to často. Skús písať pod svojím nickom lebo je to už naozaj úbohé ako sa skrývas len aby iní nevideli,čo si zač 😌

anonym_355c20
28. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_5bd9cc a teraz napis vek 35, a jedno 2 rocne dieta doma.

@anonym_autor kamoska mala 39, a 1 rocne dieta po operacii srdiecka(uspesnej).A su tu,zdravi.

zorienka28
28. jan 2026
@hopsas

@anonym_autor prosím ťa nerob to. Poznám dve baby čo im lekári povedali že budú mať choré deti a obe sa narodili zdravé. Ak by išli na potrat zabili by ich.

@hopsas A potom je 1000 inych bab, ktorym lekari povedali, ze budu mat chore deti, a mali chore deti. Tieto moderne testy su dnes spolahlive a presne, jasne, nie su dokonale, ale spoliehat sa na odchylku je ako spoliehat sa na vyhru v loterii a planovat podla toho. Ty sa jej budes starat o postihnute deti?

kikush182329
28. jan 2026

Ja vas skutocne nechápem, ze sa tu este hadate. Toto je provokacne vytvorena diskusia a autorka dosiahla presne o co jej islo.

autor
28. jan 2026
@kikush182329

Ja vas skutocne nechápem, ze sa tu este hadate. Toto je provokacne vytvorena diskusia a autorka dosiahla presne o co jej islo.

@kikush182329 kieby si mala pravdu, kiezby…
Hned by som sa vymenila s kazdou jednou, ktora do mna kope.
Neviete si predstavit tu bezmocnost, dva tyzden psychickej aj fyzickej bolesti. Bez energie, len lezim ako taka mrtvola. Muz tak isto.
A do toho vsetkeho mi vyskakuju zovsadial, videa nedonosenych deti, ktore su napojene na kadejake hadicky, krmene striekackami, toto zazivat nechceme. Ani jeden z nas.
A potom tu je upt, ktoreho sa bojim.

kikush182329
28. jan 2026
@anonym_autor

Neviete si predstavit tu bezmocnost, dva tyzden psychickej aj fyzickej bolesti. Bez energie, len lezim ako taka mrtvola. Muz tak isto.
A do toho vsetkeho mi vyskakuju zovsadial, videa nedonosenych deti, ktore su napojene na kadejake hadicky, krmene striekackami, toto zazivat nechceme. Ani jeden z nas.

@anonym_autor pozri ja mam tiez dvojicky. Tiez som sa cele tehotenstvo bala. Ale nedokazala by som to ani len neskusit. A ty si tak suverenne bez lutosti napisala diskusiu, ze sa vobec necudujem, ak to ludi pohorsilo. Preto dufam, ze to pravda byt nemoze.

anonym_e0e291
28. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor lenže ono je väčšia pravdepodobnosť, že im nič nebude. A teraz len preto, že si sa bála, budeš dokonca života nato myslieť. Lebo keby si neváhala, tu nenapíšeš.

autor
28. jan 2026
@kikush182329

@anonym_autor pozri ja mam tiez dvojicky. Tiez som sa cele tehotenstvo bala. Ale nedokazala by som to ani len neskusit. A ty si tak suverenne bez lutosti napisala diskusiu, ze sa vobec necudujem, ak to ludi pohorsilo. Preto dufam, ze to pravda byt nemoze.

@kikush182329 ale mala si doma aj jedno male dieta o ktore sa treba starat? Keby nemame doma dieta, ani by som nad tymto niecim nerozmyslala.
Kto sa onho bude starat? Ked ja budem chodit po lekaroch/nemocniciach budem hospitalizovana?
Mame precitane uz vsetko o tych momo dvojickach.
Kto mi zaruci ze budu zdrave? Ked ma rodia v 32-34tt???

autor
28. jan 2026
@anonym_e0e291

@anonym_autor lenže ono je väčšia pravdepodobnosť, že im nič nebude. A teraz len preto, že si sa bála, budeš dokonca života nato myslieť. Lebo keby si neváhala, tu nenapíšeš.

@anonym_e0e291 ano vaham, dnes som bola na konzultaciu kvoli upt. Plakala som, ako kazdy den odkedy to viem. Muz mi hovori ze pockajme, co ked sa zredukuju. Moj lekar je na strane muza, ze mam pockat. Ale ja uz nevladzem. Ta bolest je neznesitelna.

kikush182329
28. jan 2026
@anonym_autor

@kikush182329 ale mala si doma aj jedno male dieta o ktore sa treba starat? Keby nemame doma dieta, ani by som nad tymto niecim nerozmyslala.
Kto sa onho bude starat? Ked ja budem chodit po lekaroch/nemocniciach budem hospitalizovana?
Mame precitane uz vsetko o tych momo dvojickach.
Kto mi zaruci ze budu zdrave? Ked ma rodia v 32-34tt???

@anonym_autor ano dve male deti doma, z toho jedno mentalne postihnute. A aj napriek tomu sme si s manzelom povedali, ze to zvládneme. Ked som ja nemohla, tak manzel potiahol vsetko. Tvoj manzel by ta nezvladol zastupit pri vasom dietati ked ty budes v nemocnici?

autor
28. jan 2026
@kikush182329

@anonym_autor ano dve male deti doma, z toho jedno mentalne postihnute. A aj napriek tomu sme si s manzelom povedali, ze to zvládneme. Ked som ja nemohla, tak manzel potiahol vsetko. Tvoj manzel by ta nezvladol zastupit pri vasom dietati ked ty budes v nemocnici?

@kikush182329 moj muz pracuje.
Kto bude nosit a vyberat dieta zo skolky? Pride niektora z vas?
Babky tu nemame.
Obdivujem vas, ze aj napriek tomu, ste toto podstupili.
My citime, ze to nedame. A nechceme ist proti sebe.

anonym_e0e291
28. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_e0e291 ano vaham, dnes som bola na konzultaciu kvoli upt. Plakala som, ako kazdy den odkedy to viem. Muz mi hovori ze pockajme, co ked sa zredukuju. Moj lekar je na strane muza, ze mam pockat. Ale ja uz nevladzem. Ta bolest je neznesitelna.

@anonym_autor nie nadarmo sa hovorí, že ráno múdrejšie večera.......neši nič horúcou ihlou. Vieš, mne je to jedno, ja s tým žiť nebudem. Mne kto zaručil, že moje 5 kg to pri pôrode zvládne a nič sa mu nestane?