icon

Čo robiť, ak nepočujem srdiečko bábätka?

4. okt 2025

Mamicmy, prosim ukludnite ma.. cakam 2. Dieťatko, som 12+4tt. Mam doma dopler na pocuvanie srdiecka. Svojho prveho synčeka som pocuvala od 11 tt, VZDY som ho nasla. Toto druhe bábo som nasla tiez nejak 11tt, sice som.hladala 10.min, ale potom som nasla..medzitym som ochorela a pokazila.si zaludok. Bohuzial som.zjedla.po tme krajec chleba kde bol.naznak plesne a bolo mi cely den zle a mala som hnacku. Plus chripka. Crevne.problemy ma.presli ale.potom som chcela popocuvat srdiecko nič. Cely tyzden hladam, kazdy den ked maly zaspi, milimeter po milimetry a srdiecko nepocujem.len svoj tep a placentu. Okrem toho ma.presli.vsetky tehotenske priznaky a trpela som dost vyraznymi zavratmi, bolo mi neustale zle. A teraz nic. Citim sa ako netehotna. Pondelok mam termin na utz plus odbery.strasne sa bojim, uz cez tyzden som bola rozhodnuta,ze pojdem na pohotovost ale rozmyslela som si, ze mozno je naozaj nejak zalezené a neviem ho najst ale je to uplne nemozne , presla somkazdy milimeter maternice. 😭 prosim dievcata, boli ste takto niektora a bolo vsetko ok??

Strana
z2
ivik4
4. okt 2025

To ze Ti presli priznaky nic neznamena ved to je bezne, navyse ja som priznaky aj mala a dieta uz nezilo. Tym sa neriad.Ked si niesi niecim ista, chod na kontrolu lebo deptat sa Ti len ublizi

autor
4. okt 2025
@ivik4

To ze Ti presli priznaky nic neznamena ved to je bezne, navyse ja som priznaky aj mala a dieta uz nezilo. Tym sa neriad.Ked si niesi niecim ista, chod na kontrolu lebo deptat sa Ti len ublizi

@ivik4 uz chcem.vydrzat do.pondelka ale tak sa bojim 😢

rivini
4. okt 2025

@anonym_autor naco pouzivas dopler? Stresuje to dieta a ako vidis, stresuje to ak matku. Ak chces byt pokojne, zajdi na pohotovost, staci ak povies, ze mas bolesti v podbrusku a vysetria ta. A predaj dopler. Je to totalna blbost. Dieta to naozaj velmi stresuje, nie je to vobec zdrave. A upokojujuci vyznam pre matku je tiez otazny, lebo staci, ze plod lezi nejako sikmo a uz nenajdes nic. Skus uplne dole, pri lonovej kosti a ak nezachytis nic, chod k lekarovi. V 13. tyzdni uz klesa HCG a je normalne, ze priznaky ako unava, nevolnost, prsia vymiznu. Tiez placenta prebera produkciu progesteronu a tie hormony sa u mnohych zien skludnia…

really8
4. okt 2025

@anonym_autor ja to furt hovorim ze tieto kraviny nie su na nic dobre. Ja by som rozhodne sla na pohotovost. A teda nie ze tyzden by som nic nepocula/necitila.

anonym_ca4ac2
4. okt 2025

Ja neviem na co cakas. Už by som bola na pohotovosti.

anonym_568868
4. okt 2025

@anonym_autor ďalšia precitlivena ...čo robíš vedu

anonym_00c95a
4. okt 2025

🙄🙄 ani uz to dieta nechce mat taku mater co takto hysterci

really8
4. okt 2025
@anonym_00c95a

@anonym_568868
@anonym_00c95a vam preskocilo?

anonym_c0ee7e
4. okt 2025
@anonym_00c95a

@anonym_00c95a toto je riadne prije+any komentár

anonym_e716cc
4. okt 2025
@anonym_00c95a

@anonym_00c95a tak toto si si mohla odpustiť ty mater 🤦‍♀️

autor
4. okt 2025
@anonym_00c95a

@anonym_00c95a ty si riadna pi%a. Sorry ale inak sa ta nazvat ani neda.

klarissa25
4. okt 2025
@anonym_00c95a

@anonym_00c95a keby tu nebola moznost anonymneho komentara tak by si takuto “vetu” urcite nenapisala

anonym_2e4913
4. okt 2025

Uz davno si mala byt na pohotovosti alebo cez tyzden u tvojho lekara, stres skodi babatku a to, ze anka hanka to mala podobne nic neznamena

andrejka2424
4. okt 2025

Tieto anonymné komentáre dokážu z ľudí vytiahnuť ten najväčší hnoj. No daj ešte raz a pod svojim menom.

anonym_53323b
4. okt 2025

Na tvojom mieste by som uz bola na pohotovosti. Ved ten stres co mas teraz ti tiez skodi. Pozru na pohotovosti, a drzim palce, ze je vsetko ok. Daj vediet.

anonym_36c511
4. okt 2025

že nemáš príznaky nič neznamená. bábo môže byť tak skryté - otočené že ho nájde len lekár. kľud, a tú somarinu vyhoď. zbytočne sa stresuješ.

lucia13022023
4. okt 2025
@klarissa25

@anonym_00c95a keby tu nebola moznost anonymneho komentara tak by si takuto “vetu” urcite nenapisala

@klarissa25 99% komentárov by tu neboli. Otras, aj táto tema, aj tema o chudnuti a vlastne každá druhá tema. Úbohé, co z tohto fóra urobili tieto anonymné komentáre.

cyneric
4. okt 2025

Ak ti náznak plesne spravil takú paseku s organizmom, určite by som zvážila návštevu obvodného, akým spôsobom postupovať keď máš zníženú imunitu. 12+4tt je skoro, keď hľadáš po celom bruchu niečo o veľkosti 5cm (plus mínus) tak nie je zvlášť prekvapivé že to nemôžeš nájsť. Každé tehotenstvo je iné, to že pri prvom bolo dieťa usadené tak že sa dalo počúvať každý deň neznamená že aj to druhé preferuje takúto pozíciu, môže byť inak otočené ako spomínali hore v komentároch.

Stres z toho že "niečo by nemuselo byť v poriadku" je tiež veľká záťaž pre telo ktoré si prechádza tehotenstvom, ak to nevieš zvládnuť, nedá sa to zvládnuť, tak smer pohotovosť - my do teba nevidíme, necítime to čím si prechádzaš, naše skúsenosti ti budú na dve veci. (Ja som sa napríklad vytešovala keď mi prešla nevolnosť, neriešila som že "aha už mi nie je zle", skôr som sa tešila že môžem fungovať tak ako pred tým.) Je to tvoje zdravie, ak máš pocit že niečo nie je ok a že to treba riešiť teraz, tak to rieš.

P.S. Keď ti to zariadenie spôsobuje takéto stavy, tak je na čase ho odložiť, predať, zahodiť čo najďalej.

rybkoava
4. okt 2025

Kľudne zbehni na pohotovosť, keď sa Ti niečo nezdá. Ja som mala vysoko rizikové tehotenstvo a keď bol nejaký problém, tak som išla k dr. alebo na pohotovosť.
Od toho tam predsa sú. Náš drobec sa zase niekedy hýbal ako divý a inokedy ho ani schody, ani čokoláda nezobudili. A hneď ako z nej prídeš doper niekam schovaj, aby si ho nenašla. Ja som som ho pri rizikovom tehotenstve strašne chcela, no po prečítaní diskusií, som si ho nekúpila. Držím palce, bábo bude v poriadku.

kitycat
4. okt 2025
@lucia13022023

@klarissa25 99% komentárov by tu neboli. Otras, aj táto tema, aj tema o chudnuti a vlastne každá druhá tema. Úbohé, co z tohto fóra urobili tieto anonymné komentáre.

@lucia13022023 nahodou, ja anonymne komentare schvalujem.

Clovek dostane ovela viac uprimnych odpovedi. Kolkokrat som ja neprispela do diskusie o nejakej chosostivej zalwzitosti lebo autor anonymne mohol napisat ale ja anonymne nemozem zdielat skusenost?

A zakladatelka by sa mala vyprdnut na hladanie srdiecka a len oddychovat a uzivat si tehotenstvo. Lebo posrat sa to moze hocikedy, u nas po porode

lucia13022023
4. okt 2025
@kitycat

@lucia13022023 nahodou, ja anonymne komentare schvalujem.

Clovek dostane ovela viac uprimnych odpovedi. Kolkokrat som ja neprispela do diskusie o nejakej chosostivej zalwzitosti lebo autor anonymne mohol napisat ale ja anonymne nemozem zdielat skusenost?

A zakladatelka by sa mala vyprdnut na hladanie srdiecka a len oddychovat a uzivat si tehotenstvo. Lebo posrat sa to moze hocikedy, u nas po porode

@kitycat ano, aj ja som to takto brala. No fakt sa tu niektoré pretekajú ktora napíše horsi koment, a teda v 99% su to anonymné komentáre.

anonym_4d8a5a
4. okt 2025
@anonym_ca4ac2

Ja neviem na co cakas. Už by som bola na pohotovosti.

@anonym_ca4ac2 a čo tým vyrieši? Či dnes alebo v pondelok nič tým nezmeni

beckinka
Autor odpoveď zmazal
kitycat
4. okt 2025
@lucia13022023

@kitycat ano, aj ja som to takto brala. No fakt sa tu niektoré pretekajú ktora napíše horsi koment, a teda v 99% su to anonymné komentáre.

@lucia13022023 to je jedno. Nech napisu otvorene

autor
6. okt 2025

Dakujem za kazdy povzbudivy komentar.tie zle priania sa vrátia k cloveku i ked neprajem nikomu. Dnes na sone sa zistilo ze mojmu malemu bábu dotlko srdiecko. Toto sem pisem v stave ked nevidim od slz, len aby bolo nejake poucenie z tejto diskusie. Vzdy dajte na svoje pocity zienky. Vzdy. Tie vas nikdy neoklamu.

tetapetra
6. okt 2025
@anonym_autor

Dakujem za kazdy povzbudivy komentar.tie zle priania sa vrátia k cloveku i ked neprajem nikomu. Dnes na sone sa zistilo ze mojmu malemu bábu dotlko srdiecko. Toto sem pisem v stave ked nevidim od slz, len aby bolo nejake poucenie z tejto diskusie. Vzdy dajte na svoje pocity zienky. Vzdy. Tie vas nikdy neoklamu.

@anonym_autor je mi to ľúto 🫂

really8
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je mi to luto a vzdy mi je smutno ked sa to niekomu stane. Drz sa

sapa20
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor úprimnú sústrasť. Je mi to ľúto.

anonym_7a26b5
6. okt 2025

Prajem veľa síl, aj ja som si tým prešla pri druhom tehotenstve. Len teda mne sa spustil potrat. Ak som správne pochopila 1 doma máš. Ja som sa snažila upriamiť pozornosť naň, aj keď to bolo prvé týždne veľmi ťažké.😥

malinka158
7. okt 2025

To mi je velmi luto 😥 prajem vela sil ❤️❤️❤️

Strana
z2