Čo znamenajú kŕče v podbrušku v 35. týždni tehotenstva?

matta1
13. jan 2011

dobry den mavam v podbrusku obcas bolave a niekedy vobec nic krce v podbrusku neviete my poradit co to je? ☹ ☹ ☹ ☹
a moze odtekat plod. voda len sem tam? ked idem na WC tak normalka vycikam sa a utrem a ked si dam gatky prejdem trosku a mam mokre gatky moze to byt plod. voda? dakujem

miskap
13. jan 2011

Dieťatko môže tlačiť na mechúr a to môže spôsobovať únik moču aj po vycikaní. To, či to je alebo nie je plodová voda sa dá zistiť ( existujú na to testy ), ale ak to je v malom množstve, netrápila by som sa s testom.Spomeň to ošetrujúcemu lekárovi, určite ti urobí kontrolu moču, či nemáš zápal. To by mohlo spôsobovať tie krče. Ak je moč negatívny,treba len vydržať. Možno to bude ešte horšie ( bábo klesne nižšie a bude viac tlačiť na mechúr) A úbytku plodovej vody sa nemusíš báť, tá sa dotvára priebežne. Držim palce.

miska246
13. jan 2011

moze ist aj o pomale odtekanie hlienovej zatky, alebo ti moc babenko tlaci na mocovy mechur a jedna sa o tehotensku inkotinenciu... je to normalne a po porode sa to vrati do normalu 🙂 🙂 🙂 Pre istotu si zavplaj svojmu gynekologovi, alebo sa ho pri najblizsej navsteve na to opytaj.

traktor
13. jan 2011

môze ist o unik mocu, môze ist aj o plodovku..presne ako pisu baby...najlepsi spôsob ako to zistit je, ze pôjdes za svojim doktorom, a on ti presne odpovie , aby si sa netrapila 😉

bosoriak
13. jan 2011

No mne hovorili v nemocnici, ze ked mam podozrenie na unik plodovej vody, treba doniest vlozku do nemocnice, tam na to maju testy a zistia, ci je to plodova voda. Ak ano, tak si nemyslim, ze to bude len tak, mozno ti zacina predcasny porod. Isla by som to dat skontrolovat.

alexandrah
13. jan 2011

@matta1 - ahoj, neni pravda, ak mas hoci aj maly ubytok plodovej vody, chod rychlo do nemocnice, to neni o tom, ze bABATKO JEJ NEMA DOST, ALE KED SI ZAVRETA, TAK PLODOVKA NEMA KADE TIECT, ALE KED MA NEJAKu cesticku, tak sa tade moze dostat aj infekcia, treba doniest do nemocnice nohavicky, alebo vlozku, maju tam roztok, a zistia, ci je to ono ... ak hej, tak ti musia do 2 dni vyvolat porod, nie je to sranda ... aj ja som toto mala, si ma nechali v nemocnici na rizikovom, ci tecie, ci netecie ... a tie nohavicky musis doniest do 24 hodin, inak je to uz neucinne ...ja som mala uplne minimalne mnozstvo uniku, vyslovene, iba v noci, trosku, tiez reku ci to nie je moc, ale bolo to cire, nepachlo ... som neriesila, a potom som asi o tyzden bola na prednaske, kde to vraveli, priamo porodníci, a tak som sla, lebo v tu noc zase ... tak ma hresili, ze kde som bola, ze to nie je sranda ... nakoniec som rodila az o tyzden ... syn bol nastastie v poriadku, ale mi vraveli, ze keby sa mi ten unik potvrdil, tak okamzite vyvolavaju porod!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre