icon

Dá sa vydržať amniocentéza?

alex2008
7. okt 2025

Ahojte ženy,
Zajtra ma čaká amniocentéza, tak sa chcem opýtať tie čo ste to tiež postúpili dá sa to vydržať? Boli to? Mám z toho celkom stres…. A prečo vám amniocentézu robili kvôli čomu? Vopred ďakujem za odpovede.

btus
7. okt 2025

Robili mi amniocentézu kvôli veku. Nie, nebolí to. Ale ja som si pichala fraxeparin každý deň, takže nejaká amnio ma nerozhádzala 🙂. Len potom Ti odporúčam 3 dni ležať. Pre istotu. Vôbec sa kvôli tomu nestresuj.

minesasubu
7. okt 2025

bola som na amnio kvoli vysledkom z trisomy testu , bolo to uplne v pohode žiadna bolesť ani komplikácie
hlavne treba oddychovať po zákroku a byť v pohode

arieska
7. okt 2025

bola som, nebolí to, možno taký divný pocit. Ja som bola v Martine vo fakultnej nemocnici. Zrazu mi MUDr len hovorí, aby som sa pozrela na monitor ak chcem vidieť svoje dieťatko a ja zodvihnem hlavu a okolo mňa asi 8 medikov. Buď vošli úplne potichu alebo som bola v takom strese že som ich nepočula tak sme sa potom na tom aj zasmiali.
Ale to je už skoro 20 rokov späť :D

kvadrinkaaa
7. okt 2025

Mňa ten vpich nebolel, len taký tlak. Mňa to bolelo, až keď vybral tu ihlu. Musela som chvíľu ležať na takom gauči, točila sa mi hlava a potom mi muž pomohol do autá. V aute som cestu prespala v poloľahu. Každý na to reaguje inak. Jedna, čo bola predponou hneď po zákroku pekne odcupitala preč, ja som na chodbe plakala od bolesti. Možno aj strach spravil svoje.

majlo1234
7. okt 2025

Ta ihla je tensia ako na odbery krvi, nie je to bolestive, oen strasidelne. Vsetko dopadne dobre 🙂

anonym_a9c194
7. okt 2025

nebolí to vôbec.
aby sme mali istotu že bábo je zdravé. vtedy bolo.
teraz máme PAS. dieťa je úplne mimo.
už by som nato nikdy nešla. zbytočnosť

majlo1234
7. okt 2025
@anonym_a9c194

nebolí to vôbec.
aby sme mali istotu že bábo je zdravé. vtedy bolo.
teraz máme PAS. dieťa je úplne mimo.
už by som nato nikdy nešla. zbytočnosť

@anonym_a9c194 hadam si nemyslis, ze mu amnio sposobila autizmus

anonym_a9c194
7. okt 2025
@majlo1234

@majlo1234 to si kde vyčítal. ak nevieš čítať s porozumením tak sa potom ani neozývaj.

rachel36a
7. okt 2025

Tiež som bola kvôli VVCh, nie je ti prijemne ale dá sa to vydržať

simona92101
7. okt 2025

@alex2008 bola som 2x a vobec to neboli.poslali nas z genetiky,prvy x lebo vysli zle testy trisomy,cize len na potvrdenie diagnozy-chvalabohu sa nic nepotvrdilo.druhy x som isla ja na svoje vyziadanie pre klud duse(vyssi vek).

majlo1234
7. okt 2025
@anonym_a9c194

@majlo1234 to si kde vyčítal. ak nevieš čítať s porozumením tak sa potom ani neozývaj.

@anonym_a9c194 tak mi vysvetlila, ako si to myslela. Ked autorku odradzas

anonym_ea3b63
7. okt 2025

Dve hodiny som zvládla ležať s ihlou v bruchu keď mi odčerpávali plodovú vodu, v podstate to isté ako amniocenteza len tá je podstatne kratšia. Oboje bolo v pohode . Opakovane som podstúpila, rovnako odber pupočníkovej krvi, tiež v pohode.

petrao2
7. okt 2025
@majlo1234

@anonym_a9c194 tak mi vysvetlila, ako si to myslela. Ked autorku odradzas

@majlo1234 asi to myslela tak ze amnio neodhalila vsetky problémy a dietatko ma aj tak chore
Aj ked neviem ci amnio odhali mozny autizmus alebo ine takéto diagnozy 🤷🏽‍♀️

rachel36a
7. okt 2025
@petrao2

@majlo1234 asi to myslela tak ze amnio neodhalila vsetky problémy a dietatko ma aj tak chore
Aj ked neviem ci amnio odhali mozny autizmus alebo ine takéto diagnozy 🤷🏽‍♀️

@petrao2 nie, amnio neodhali autizmus...Vo väčšine prípadov je to neuro vývinové ochorenie, nie geneticke...

alex2008
autor
7. okt 2025
@majlo1234

@majlo1234 tiež si nemyslim, že je to zapríčinené amnicentezou…..

marusiao
7. okt 2025

Bola som kvôli veku 2x a nie nebolí to.

olimuc
7. okt 2025

Ano podstupila, kvoli veku. Nic nebolelo, cela moja pozornost bola upriamena na Rolexky lekarky a este som rozmyslala kolko plati najomne, ze ma ordinaciu na takom luxusbom mieste (bolo to v zahranici), mne nic nebolo, len lekarka ma upozornila, aby som 2 h nic nejedla … skoro ma porazilo. Dieta zdrave.

karlamon
7. okt 2025

@alex2008 ja som bola už 2 krát 😊 nie je to nič hrozné, prvý odber úplne super, absolútne nič okrem tlaku som necítila, druhý ma bolel kvôli zápalu močových ciest, ale bol to skôr taký nejaký nepríjemný pocit jak nejaká klasická bolesť 😬 každopádne nič hrozné.. Za pár minút máš po, vpich bolí ešte deň - dva skôr na dotyk 😊 My sme išli kvôli nálezu a druhýkrát kvôli genetickým chybám ktoré nosíme ako pár

alex2008
autor
7. okt 2025
@karlamon

@alex2008 ja som bola už 2 krát 😊 nie je to nič hrozné, prvý odber úplne super, absolútne nič okrem tlaku som necítila, druhý ma bolel kvôli zápalu močových ciest, ale bol to skôr taký nejaký nepríjemný pocit jak nejaká klasická bolesť 😬 každopádne nič hrozné.. Za pár minút máš po, vpich bolí ešte deň - dva skôr na dotyk 😊 My sme išli kvôli nálezu a druhýkrát kvôli genetickým chybám ktoré nosíme ako pár

@karlamon ďakujem pekne 🙏🏻 za povzbudivé slová… a ako vám to dopadlo, ak sa smiem opýtať?

karlamon
7. okt 2025
@alex2008

@karlamon ďakujem pekne 🙏🏻 za povzbudivé slová… a ako vám to dopadlo, ak sa smiem opýtať?

@alex2008 u nás prvýkrát žiaľ nie dobre a aktuálne napriek 30% šance zdravého bábätká, čakáme našu vytúženú princeznú 🥰

katulienka160
7. okt 2025
@marusiao

Bola som kvôli veku 2x a nie nebolí to.

Mozem sa spytat? Tie ktore ste boli kvoli veku, poslal vas doktor ci na vlastnú žiadosť? A ak nevadí, o aký vek išlo? Ja mam o mesiac 36 a som v 11tt, tak ze ci ist....

alex2008
autor
8. okt 2025
@katulienka160

Mozem sa spytat? Tie ktore ste boli kvoli veku, poslal vas doktor ci na vlastnú žiadosť? A ak nevadí, o aký vek išlo? Ja mam o mesiac 36 a som v 11tt, tak ze ci ist....

@katulienka160 mne vyšli zle výsledky z druhého screeningu následne nato som absolvovala NIPT testy tie vyšli negatívne, ale aj napriek tomu mi na genetike odporučili postúpiť aj amniocentezu… dnes som ju absolvovala nebolo to nič príjemné, ale dalo sa to vydržať teraz ešte dúfať a modliť sa aby všetko dobre dopadlo… pred nedávnom som oslávila 35narodeniny takze podľa mna v tom všetkom zohráva svoju úlohu aj ten vek… aj keď tiež to nemusí byt pravidlo.

marusiao
8. okt 2025
@katulienka160

@katulienka160
mala som 33 rokov a poslala ma lekárka , všetko dobre dopadlo