icon

Dávate sa očkovat proti prasacej chrípke?

dianka3
22. feb 2013

Ahojte tehulky chcem sa opytat ci sa davate ockovat pred tou prasacou chrípkou? Strasne sa o tom hovori a najrizikovejsie su tehotne zeny. Ja by som sa aj dala ale bojim sa tej samotnej ockovacej latky ,lebo predsa ani proti obycajnej chripke to neni na 100% , ja sa strasne bojim aby mi nahodou ta ockovacia latka nesposobila nieco dietatku alebo mne, co vy nato? Dáte sa očkovat ci nie? 😒

Strana
z2
ssussie
22. feb 2013

ockovat sa smie pred tehotenstvom, teraz uz nie. a to nie je ozajstna prasacia chripka, ale virus H1N1 - cize typ chripky A, ktory je obsiahnuty v klasickej protichripkovej ockovacej latke. Uprednostnila by som sediet si doma na zadku a zapnut telku - to je najbezpecnejsie pre vas oboch. My este berieme preventivne osccilococcinum 🙂

awalancha3
22. feb 2013

..ked si clovek vypocul, verejný, normálne zdokumentovany prejav Billa Gatesa o tom, ako pomocou ockovania sa dá krasne znižiť populácia (jedna zo strategií NWO), tak clovek, nutne pri každom očkovaní musí spozornieť a velmi dokladne zvážiťkaždu jednu vakcínu.

babulka1978
22. feb 2013

Ako tehotnej by som ti to urcite neodporucala.....radsej sa vyhybaj masam, poriadna hygiena, umyvanie ruk......ja viem, ze jedna tehotna prisla o babo, a druha porodila a zomrela....ale panika ti nepomoze.....treba to brat s kludom a chranit sa ako pred normal chripkou......

zuzulica
22. feb 2013

Myslím, že v tehu sa ani očkovať nemá a načo, ako písali baby, vyhýbať sa kolektívu, nechytať si tvár ak nemám umyté ruky, ako často sa dá si ruky umývať, hlavne hneď po príchode zvonku,jesť veľa vitamínov, veľa čerstvého vzduchu. Mali by dávať koľko ľudí zomrie na komplikácie spojené s normálnou chrípkou a možno by sa nehysterčilo kvôli prasacej...

iwesska
22. feb 2013

Najrizikovejsie su tehotne zeny...ano takto to formuluju, lebo tie su aj najviac zranitelne a vyplasene z hladiska psychiky. Ktora by sa nebala o svoje dietata, ze? Je to asi take ako s pupocnikovou krvou. Pomaly ti idu tvrdit, ze ked si ju nedas vziat, ohrozujes tym v buducnosti vlastne dieta. Vakciny proti prasacej chripke su "zbuchane narychlo"...nikto nevie presne kolko a ake vedlajsie ucinky to ma, ci to vobec ucinkuje a preto o to vacina populacie nejavi zaujem. Tak vyplasia aspon tehotne, lebo tie su momentalne najzranitelnejsie, lkedze jedna na to akurat zomrela. To im hralo do karat, aby mohli zahajit masivnu ocko kampan na tehotne. Kedze nepozname presne priciny preco dotycna mamicka zomrela, tazko to globalizovat. Nenechaj sa vystrasit. Ja som tiez rodila v chripkovom obdobi o takomto case a nic som nechytila ani maly, skor narodeny.

zuzuj
22. feb 2013

Prepáč ale na toto môžem len napísať či sa sa zbláznila???? Ved tu baby riešia či si môžu dať paralen v tehotenstve a ty si chceš pichnúť riadne svinstvo.... Inak riadne by som prepleskla toho čo vobec tu vakcínu tehotnym ženám odporúča....
Potom takéto uzkostné matky na to naletia a ohrozia svoje dieťa.....

petah82
22. feb 2013

nie, drz sa doma, prechadzaj sa po vonku a vyckaj jar. chripku chytis v nakupnych centrach, mhd a uzavretych priestoroch. kolko nas bolo tehotnych v zime a kolke chytili chripku? je to blbost! ani sa nad tym nezamyslaj. papaj C vit, najlepsie cisty z DM bez primesi 🙂

martinkaxp
22. feb 2013

ja som bola tehotna v roku 2010 a vtedy to tiez vypuklo, bol to taky osial, za par dni zbuchali dajaku vakcinu (absolutne neoverenu) a ludia ako sialeni sa davali ockovat. Strasne tym ludi plasia a hlavne tie rizikove skupiny, kde patrime aj my tehulky. Istotne sa nedaj ockovat, ved to vôbec nema vyznam

lenka_b
22. feb 2013

Mna ockovali , ale az po porode. Tomu su uz 3 roky. Vtedy to bolo velke haloo. Pocas tehotenstva by som
Sa ockovat nedala. V podstatne ockovat som sa dala ockovat na naliehanie lekarky, ale teraz by Dom
Sa asi nedala uz.

gucciok85
23. feb 2013

100x NIE

kikuska111
1. okt 2020

Ja som sa davala očkovat pri vserkych 3 cakam 4 a urcite sa dam zaockovat proti oby chripke 🙂

ciernysokol
24. okt 2021

Vsetci proti, v tehotenstve v ziadnom pripade a teraz to akosi nikomu nevadi...

Strana
z2