Deformácia v 5. týždni
Ahojte ženy bola som dnes na pohotovosti kvôli tomu že robím ťažkú robotu a mala som bolesti krížov.
Podľa sona som v 5tt a povedal mi lekár že gestačny vak je uložený nad krčkom maternice a že ma len 5,5mm že je to veľmi malicko a že gestačny vak je deformovaný. Nekrvacam ani nič ...snažili sme sa o babo 3 roky a teraz toto ženy povedzte mi ako ste boli na tom vy stalo sa vám niečo také? Ja len plačem a neviem si pomôcť 😭😭
Ja som tak bola v 6tt a tiež mi napísal ze vak je neprirodzene predĺžený, a povedal ze asi nič z toho, kontrola o 2 týždne, s na tej kontrole už bilo srdiečko, drzim palce aby to dobre dopadlo❤️
Ahoj, mému zborcenému plodovému vejci je dnes 13+. V každém případě je lepší změnit gynekologa, udělala jsem to, nový mi řekl, že počkáme a hcg stoupalo, nakonec z toho je Petr, 150cm a 45 kg, prostě to dobře dopadlo. Není kam spěchat.
V 5.tt je brzo na nějaké závěry, příroda si poradí, moc moc držím palce a pamatuji si na ten pocit, kdy mě objednali na revizi a já tam nešla...
Změň gynekologa, nech se vyšetřit jinde.
@berenika39 ďakujem krásne za podporu ❤
V 5tt je to buď alebo. Nestresuj oddychuj a povedz bábätku, ze je to na ňom. 😉 Držím palce.
Pozri, v 5 tt. ja naozaj veľmi skoro na to, aby lekár robil takéto závery. Určite treba vyčkať pár týždňov. Ja som mala tiež nízko uloženého malého, ale ako rástol, tak sa to tam všetko poposúvalo tým správnym smerom. Takže mysli pozitívne. Držím prsty
Ja som potratila. Ale ze plodovy vak nebol ok mi povedal az v 7vtt
@mmoonna pamätáš si aj kde ti povedal že je uložený? Mne povedal že nad krčkom maternice a že na 5tt je len 5.5mm
@brrrrrciatko
@brrrrrciatko mne povedal že je deformácia a že na 5tt 5.5mm je veľmi malo
Taketo vyjadrenia takto skoro 🤦♀️ Len sa ty nestresuj,pockaj minimalne do 8tt kym budete robit nejake zavery.
@maminkadeticiek ja tomu nerozumiem už ja som mu tam plakala ....povedal ze vak je deformovaný, že je nad krčkom maternice a že ma len 5.5mm ....teraz som len dnes rovných 5tt ale ako mi to rozprával že to nebude úspešne a že mám čakať že potratím ...mam ťažkú prácu a boleli ma kríze po 3 rokoch snaženia sa podarilo a toto keď mi rozprával som normálne nechápala...prišla som domov a len plačem neviem to nejako prijať..
@maminkadeticiek nekrvacam zatiaľ ani žiadny výtok proste nič a hneď týmto išiel že nie nie nebude dobre a že určite potratim to by nechcela žiadna z nás počuť
Asi nema v sebe vela empatie.Upokoj sa,neries a pockaj.minimalne 2-3 tyzdne a uvidis.
To si už presne nepamätám,ale hovoril o tom,že je príliš nízko,ale že rastom sa to zvykne upraviť a vytiahnuť hore. A tak sa aj stalo
Nevyznam sa v tomto... ale moc ti drzim prsteky 🍀🍀🍀
Ja som tiez v 5tt slabucko krvacala ale to s vakom som nemala take ako ty. A dnes mam 1.5 rocnu babiku... urcite by som ale do 8tt ostala doma, ziadna tazka praca... len relax doma a nohy hore.
A tiez by som sa nechala este vysetrit inde. Neviem odkial si, ale nevies zbehnut, nech ta pizru v nemocnoci napr???
@mmoonna
@mmoonna ach ženy 😢 ja neviem
@maminkadeticiek snažím sa nato nemyslieť ale po tých slovách sa to nedá....podľa vás je málo v 5tt veľkosť vaku 5,5mm?
@lienka.7 bola som v nemocnici môj gynekológ ma dovolenku....ja som nešpinila ani nič také...k
😣
Skus o par dni znova... iny lekar, iny pristup a iny nazor...
A pokoj urcite. Relaxovat, nestresovat sa.✊✊✊
Ja som mala prvé tehu tiež cca v 5tt podľa lekára deformovany gestacny vak, ale teda hovoril ze je to na prírode, uvidíme, tak som musela čakať nejaký ten týždeň, nerobil z toho urýchlene závery ... Ale u mňa to bohužiaľ nedopadlo, pretože ani za tých pár týždňov sa plodik neobjavil a začala som aj krvácať... Toto samozrejme nemusí byť tvoj prípad, je to len moja skúsenost 🙏
Daj sa do kľudu (ja viem ze sa mi to ľahko hovorí, ale je to jediné čo môžeš teraz urobiť), musíš počkať ako sa to vyvinie, nerob predčasne závery, pokiaľ nekrvacas je to oki, chod k svojmu gyn o pár dní a uvidíš 🙂 určite by som šla PN, práca za to nestojí...
A to reagovanie doktora na pohotovosti, áno prehnane, mal by mať trošku súcit so ženami, však ešte to koniec neznamená ... Ale tu na slovensku bohužiaľ je to každodenna realita samozjreme česť výnimkám... Na pohotovostiach bežné bývajú lekári podráždení, nič si z toho nerob záchod to za hlavu
Inak, ja si tiež myslím, že si uja gynekológa na pohotovosti otravovala, že si tam vôbec prišla, tak preto bol tak úžasne empatický a milý. Nič si z toho nerob a mysli pozitívne.
Na taketo zavery je este skoro. Uvidite o 2 tyzdne. Teraz sa upokojte, aby sa malicke malo dobre. Davajte si pozor, aby ste nedostali nejaku chorobu a uvidite, ze o 2 tt bude krasne babatko.
Mozete mat posunutu ovulaciu a preto je mensi.. Ale estw v 5 tt vacsinou nic nebyva vidiet
Este si kupte femibion 800 a uzivajte. To je v prvom trimestry najdolezitejsie
Ak vas to ukludni, tak tu pisu vacsinou, ze v 5 tt maju gestacni vak okolo 5 mm
https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/aky-ste-mali-velky-gestacny-vak-v-5-tyzdni/
O tri tyzdne uz bude srdiecko alebo naozaj si priroda poradi. Nestresuj sa tym. Vsetko moze byt ok, 5tt he velmi skoro
@mmoonna keby to tak chcelo byť... 3 roky nič a po 3 rokoch a stane sa toto ...
@jaja8_9 je to strašne ťažké nemyslieť nato ako mi stále opakoval že vykrvacam a že mám nato čakať a že to nebolo úspešne tehotenstvo ...😥

Raz som čítala podobný problém, ktorý mala jedna žena. Tiež jej lekár povedal, že je gestačný vak deformovaný. Písala to do gyn. poradne. Tam jej lekár odpovedal, že je to blbosť, v takomto štádiu riešiť tvar gestačného vaku, že v takomto týždni ide len o to, či bije srdiečko. Takže to chce kľud, stresom bábätku len uškodíš.