icon

Dlhodobé tlmenie kontrakcií

iluviel
15. sep 2015

Ahojte zienky, je tu nejaka, ktora mala v tehu dlhodobu tokolyzu? Nemyslim magneziom (ani infuzkami magnezia), skor Gynipralom alebo podobnym liekom. Dakujem za vsetky odpovede! 🙂

akim13
18. sep 2015

@iluviel vzdy ked mi to znizili, zacalo tvrdnut. skusali kazdy tyzden znizovat ale moc to nefungovalo. 120 som mala ked ma prijali do nemocnice, potom som mala velmi dlho 90 a ku koncu na 60 a to uz hovorili, ze ak sa to spusti tak sa to spusti, ze davku mi uz zvysovat nebudu... ked som ukoncila 34 tt tak mi rano vypli infuznu pumpu, intravenozne podali magnezko a ze budeme cakat co bude. Vydrzala som to do 3.00 rano. Potom praskla voda a uz to islo 😀 Ja som rodila sekciou, nakolko to boli dvojicky a mala bola malinka a rodila by som ju ako druhu, tak sa bali aby neostala v priebehu porodu v porodnych cestach. Zotavenie bolo uplne v pohode a po nejakych 10 dnoch sme isli domov s vahami 2480 gr a 1850gr, takze drobci 🙂 Podarilo sa mi rozbehnut aj dojcenie takze pohoda 😎

athenais24
22. sep 2015

@iluviel Ahoj.Tiez som brala solbutamol od 25.tyzdna.Rodila som 36+6.Neboj sa, budete ok.Uz mas super tyzden.

iluviel
autor
22. sep 2015

@athenais24 jej a v akej forme si ho brala? Brala si ho az do 36. tyzdna??

iluviel
autor
22. sep 2015

@akim13 no vcera mi znizili davku na 40, dnes som ani nespala jak mi tvrdlo brucho. Rano mi to dali naspat na 90 tak dufam, ze to malickej neublizi juuuuuj ☹ ☹ ☹

kaciatkom
22. sep 2015

@iluviel ahoj. Od kedy ti zacalo tvrdnut brusko? Neotvarala si sa?

iluviel
autor
22. sep 2015

@kaciatkom od 30tt+0, otvorena som bola na spic prsta a odvtedy sa to vraj nemeni...

kaciatkom
22. sep 2015

@iluviel to je super, ze sa to nastastie nemeni. Mne zacalo tvrdnut brusko v 18 tt. Nastastie krcok drzal, tak mam kludovy rezim. Dufam, ze pri dalsej kontrole nebude zmena na nom.
Inac tyzden mas uz pekny.... urcite este vydrzis.

athenais24
22. sep 2015

@iluviel v tabletkach.Ja som mala cele tehotensto velmi narocne.2x som bola v nemocnici s hematomom, potom placentu nizko.na morfologickom ultrazvuku moj lekar zistil, ze uz som mala krcok len 1,3cm.Takze potom v 22.tyzdni som mala serklaz a v 25 mi nasadili solbutamol.3x 1tabletka a az do konca som lezala.36+6 mi prestrihli serklaz, lebo uz zarezaval do krcka, to bolo okolo 13.00 a uz vecer o 20.00 mala bola na svete.aspon porod bol rychly😃tiez som sa bala ze tie konske davky magnezia+ solbutamol ci neubizia malej,ale vsetko je poriadku.Strasne by sme chceli aj 2.babo ale toto by som uz absolvovat nechcela😢

iluviel
autor
22. sep 2015

@athenais24 a ty si mala bez tabletiek tvrdnutie?

iluviel
autor
22. sep 2015

@kaciatkom heeeej ved tyzden je pekny len tie nasledky Gynipralu ma desia... mne to tecie do zily 24 hodin denne vies ☹

seahorse27
22. sep 2015

@athenais24 Ja som sa tiez bala, ze ani neporodim kvôli tym utlmovakom, ale porod bol super rychly a pomerne lahky . Oproti prvému, kedy mi brucho vôbec netvrdlo, to bola malina. Moj maly tiez nema ziadne následky. Narodil sa 37+0, apgar skore 10 hned po minute 🙂 Od zaciatku bol culy, zivotaschopny, ziadne apaticke deculo, ako som sa bala 🙂

ianitka
22. sep 2015

@iluviel ja som bola na Gyniprale v dost vysokej davke v tabl plus mg infuzie.

athenais24
22. sep 2015

@seahorse27 my sme tiez mali apgar skore 10😊 a mala je ako certik.Chvala bohu

athenais24
22. sep 2015

@iluviel na konci uz aj s tabletkami😃moj lekar sa cudoval ze som vydrzala pokope tak dlho.termin som mala 20.2 a mala sa narodila 29.1.Neboj sa, neublizi jej to.Mysli na to ze narkomanky maju zdrave dietatka, nic sa jej nestane.Keby to bolo pre babo zle, tak by ti nedavali

iluviel
autor
22. sep 2015

@ianitka a ako dlho??

seahorse27
22. sep 2015

@iluviel Trochu sa skus upokojit, lebo stres ti velmi nepomaha. Ja viem, ze sa to lahko hovori...tiez som bola v strese, ale takto z odstupom casu to uz viem racionalne zhodnotit. lekari vedia zvazit pomer rizika podavaneho lieku a predcasneho porodu pre dietatko. Oni vedia, co robia a urcite s tym uz maju skusenosti. Ved ziadna baba ti tu nenapisala, ze babo z toho malo nejake následky 🙂 Naozaj, keby bolo ohrozene, tak ta nechaju porodit aj dnes, lebo tyzden uz mas naozaj celkom pekny. Babatko ti monitoruju, predpokladam niekolkokrat denne a keby sa im nieco nezdalo, hned by to riesili. Neboj sa, bude to dobre 🙂

iluviel
autor
22. sep 2015

@seahorse27 no vcera som mala ultrazvuk a mala ma len 1940g. Keby sa narodila teraz, bola by este velmi malinka... Vies skoro kazda baba tu brala tie lieky v tabletkovej alebo sirupovej forme co je ovela slabsie ako byt v jednom kuse na infuzke...takze neviem ci sa mozem s nimi vobec porovnavat...

akim13
22. sep 2015

@iluviel haloooo, ja som mala intravenozne od 24tt do 33tt 😀 a mozem povedat, ze ziadne vedlajsie ucinky ani nic podobne. Moja mala bola este ovela mensia ako tvoja a v pohode sme po 10 - 12 dnoch odchadzali z porodnice domov. Ked som si ju brala domov, nemala ani 2kg. Neboj oni vedia co je lepsie, ci uz porodit alebo to este potiahnut. A je uplne jedno pre babatko ci uzivas tabletky alebo infuzie. Ak sa raz medikament dostane cez placentu je to jedno ci bol podany intravenozne alebo oralne.

seahorse27
22. sep 2015

@iluviel Ved vahu ma ok na svoj tyzden. Ta vaha nie je az taka dolezita, dolezita je zrelost organov. Vaha ma vplyv akurát na udrzanie teploty tela a to sa da pekne riesit vyhrevnym lozkom v inkubatore 😉 Moj mal v 29.tt 1420g a bol vraj vtedy o 1,5 tyzdna tazsi ako mal byt, takze vasa vaha je urcite v poriadku 🙂

ianitka
22. sep 2015

@iluviel asi tri tyzdne - ale tusim 5-6 tbl denne plus infuzky mg a zasita

iluviel
autor
22. sep 2015

@akim13 ano ano, ty jedina si bola na tom ako ja 🙂 Aki ste vy teraz uz velki?

akim13
22. sep 2015

@iluviel moji krpci uz maju skoro 5 rokov 😵 a naozaj sme nikdy nic zdravotne neriesili (musim zaklopat), dokonca aj ked boli taki mali, ockovali nas podla ockovacieho kaledara, ziaden korigovany vek. Neboj to bude urcite ok 😉 a vaha naozaj nie je podstatna ale gestacny vek babatka a tvoja malinka je uz v tomto tyzdni za vodou. Inak so mnou tam bola baba, ktorej sa v riadnom termine narodilo dievcatko a malo len 1800gr lebo jej nefungovali prietoky a mne sa az taka mal nezdala. A jasne, ze aj oni boli v poriadku 🙂

iluviel
autor
22. sep 2015

@akim13 a zistila si niekedy preco si mala take kontrakcie? Ja to mam niekedy lepsie, niekedy horsie, vobec tomu nerozumiem. Vcera som uz mala Gynipral na 40-ke a cez noc som skoro nespala od bolesti, tak mi to zasa zvysili na 90 dnes ☹ Niekedy som ozaj zufala lebo brucho je take vselijake napate, bolave, furt daco proste ☹

akim13
22. sep 2015

@iluviel nie nikdy mi nikto nevedel povedat, preco..... jednoducho niektore zeny, ci uz z dovodu drazdivej maternice alebo maju sklon k infekciam maju tvrdnutie brucha a teda predcasne kontrakcie skoro od polovice tehotenstva. Mne lekar len povedal, ze vdaka bohu za gynipral a ostatne lieky na udrzanie tehotenstva.... U mna by to bez nich dopadlo velmi zle 🤐 Ja uz by som v tvojom tyzdni ani nejako neriesila preco ale hlavne dakovala, ze uz som tak daleko 🙂 aj ked viem ake neprijemne je to tvrdnutie, ja uz som potom aj nerada chodila pasy, co som sa bala, ze co zase bude, ake hodnoty nameraju 😒

lafamme
22. sep 2015

kamoške dávali nejaký liek, čo sa podáva pri astme🙂 a ja som mala tvrdnutie každú polhodinu, takmer mesiac, po dlhodobom užívaní magnézka mala super zážitok- slabé kontrakcie po 5 min, nič na monitore, lekár to nič a po hodine na sál, až mu oči vybehli, hovoril, že to bolo liekmi.

seahorse27
22. sep 2015

@iluviel Mne tiez nikto nevedel povedat, ze z coho to je. Pocas prvého tehotenstva mi brucho nestvrdlo ani raz, iba den pred pôrodom, rodila som v termine. Teraz som mala zrazu drazdivu maternicu a nikto netusil, z coho. Infekciu som nemala ziadnu, robili mi kultivacie a nic sa nenaslo. Ked to ale mozem porovnat, tak starsia dcerka sa hybala v brusku minimalne, len sa tak jemne prevalovala a tento maly krpec kopal ako besny, tak neviem, ci to mohlo byt tym...lekari hovorili, ze maternica by nemala takto reagovat na pohyby babatka...tak fakt neviem, na pricinu asi neprideme...Mne je len divne, ze v prvom tehu nic a teraz bolo brucho tvrde kazdu chvilu...

seahorse27
22. sep 2015

@lafamme No neviem, ja som tiez brala ten liek proti astme (Ventolin) a konske davky magnezia a kontrakcie som mala pri porode brutalne, porodila som velmi rychlo a to som este v den porodu brala magnezko. V prvom tehu som nebrala nic a porod bol dlhy a tazky, kontrakcie boli vselijake...Takze tazko povedat, ci to bolo sposobene liekmi u teba. Hovori sa, ze po magneziu sa rodia apaticke deti - teda ze maju po narodeni spomalene reflexy a ani to u nas neplatilo. Vsetko bolo ok, akoby som ani nic nebrala a to som bola na tych liekoch 2 mesiace...

maminkasisa
22. sep 2015

aj ja som brala kopu liekov 2 mesiace aj magnezium a deticky uplne v poriadku.... nic im nechybalo a ani nechyba, takze takychto liekov by som sa nebala....

iluviel
autor
22. sep 2015

@seahorse27 joj presne, moja mala kope NONSTOP a brutalne to citim. Dufam, ze to neznamena nic zle 😀 Ja som este aj strasne stihla (pred tehu 48kg, teraz 57kg) pri vyske 178cm... Doktorky zalamuju rukami aka som chuda, vraj aj to je rizikovy faktor...

iluviel
autor
22. sep 2015

@maminkasisa a este co okrem magnezka?