icon

Dovolenka pri mori a riziková maródka

topas103
30. máj 2017

Ahoj od januára máme naplánovanú dovolenku v Chorvátsku a teraz som v 10tt a keďže mám stresovú prácu asi pôjdem na PN. Chcem sa spýtať či mi môže lekár dať nejaké špeciálne vychádzky na tých 10 dní dovolenky alebo ako sa to rieši. Ďakujem

Strana
z3
auberggine
30. máj 2017

@evittam ja som musela 😉 A bola som hned aj rizikovo gravidna. No keby nie, aky iny sposob je? Ak nechces robit nocne a zamestnavatel ta nuti ?

hettinka
30. máj 2017

@auberggine podnet na inšpektorát prace napríklad ?

auberggine
30. máj 2017

@hettinka napriklad aj to, ja som nemusela , no su aj ine , ktore robia proti svojej voli alebo sa daju na pnku

evittam
31. máj 2017

@auberggine Nemoze ta nutit. V ZP je jasne vymedzene co moze a co nie tehotna. Aka je ina moznost? No taka,ze ak nema pre teba pracu,kt.moze vykonavat tehotna​ tak ty mozes byt doma s nahradou mzdy a nemusis byt PN. A ak by vymyslal tak Insp.prace....

zdenka523
31. máj 2017

@matulka1981 ved to je to, ja som bola tiez pn od zaciatku, mala som jeden potrat, tak ma dr hned pri druhom vypisal, a ked som sa chcela po niekolkych tyzdnoch vratit, tak sa na mna tak pozrel, ze som sa na to uz ani nespytala radsej. svagrina ta si beha po nakupnych centrach, do kina, a absolutne neriesi, ci ma prave vychadzky. Ja som bola zavreta doma a bala som sa chodit von, ked som na pnke. no je to nespravodlivost.

evittam
31. máj 2017

@zdenka523 Nie to nie je nespravodlivost. Len viac-menej odvaha a nezodpovednost.

Strana
z3