Dvojcievna pupočná šnúra

zaluzia1
10. dec 2016

Ahojte ,prosim Vas mala niektora v rehotenstve tento problem? Dr. mi povedal, ze mam namiesto 3 ciev pupocniku len 2... narodili sa Vam zdrave deticky? dakujem za reakcie.

selena2
10. dec 2016

@zaluzia1 Ahoj,ja som mala pri prvej dcérke dvojcievny pupočník.Vraj to nič nie je mi bolo povedané.Ale aj napriek tomu som bola sledovaná a pred pôrodom hospitalizovaná 2 týždne pred termínom.Bola som na sone u Doc.Bielika v BB a ten hovoril,že niekedy to môže mať súvis so srdiečkom ale vo väčšine prípadov nie.Niekedy môže byť vraj dieťatko menej živené v brušku.Moja dcérka mala po narodení asi do dvoch rokov strídor.Nedozreté chrupavky v hrdle a ťažko sa jej dýchalo.Neviem či to mohlo mať súvis.

elysa
10. dec 2016

Ahoj. Pripájam sa k téme. Aj mne na morfo sone zistili, že krpec má dvojcievny pupočník. Bola som na morfologickom sone u jedného zo špičkových lekárov. Ubezpečoval ma, že to nič neznamená, že všetko ostatné je v poriadku. Že sa to proste niekedy stane. Moja ambulantná doktorka síce trochu stresuje kvôli tomu a poslala ma k nemu ešte raz na prietoky. Ale ešte bolo skoro na prietoky, ale teda ešte raz kukol základné orgány, zas povedal, že je všetko v poriadku. Tak sa mu snažím veriť, už to neriešim, nestresujem. Veď k čomu je to dobré, čo sa zmení, čo spravím? Nič, zostáva mi len veriť 🙂 Nekaz si tehotenstvo zlými myšlienkami, ak je ti všetko vychádza dobré - aj morfo, aj Tripple testy, tak bude dobre 🙂 Aj v termínovke čo som (starší syn), tak tam som sa pýtala a 3 kočky mali dvojcievný pupočník a detičky sú zdravé. Ani sa nenarodili s nižšou pôrodnou váhou...

elysa
10. dec 2016

Inak minulé tehotenstvo mi robili prietoky len raz. Teraz budem určite trvať na tom aby to bolo častejšie. Budúci týždeň idem na prvé k tomu lekárovi, potom si vypýtam od mojej doktorky výmenný lístok na prietoky v pôrodnici. Ak by s tým mala problém (čo si ale nemyslím), tak pôjdem na vlastné náklady. Je to jediné čo môžem spraviť, určite budem na tom trvať aby som mala prietoky robené častejšie. Minimálne 3x do TP

zaluzia1
autor
10. dec 2016

@elysa vdaka za reakciu.. my ideme zajtra na vysetrenie do Martina... sice moja dr. na utz, nevidela nic ine zle len ten pupocnik,poslala tam pre istotu a uz teraz mam pocit ze nebudem celu noc spat... ty si bola u akeho odbornika?? inak mala zatial rastie tak ako ma..

zaluzia1
autor
10. dec 2016

@elysa ja som teraz este len 20 tt... ale prietoky som mala v poriadu teraz... inak moja dr mi nieco hovorila ze najskor sa musi odbornik vyjadrit a ze ked bude nieco ine este zle tak ze amnio, co ja si neviem predstavit ani...

elysa
10. dec 2016

@zaluzia1 Ja som bola u Dr. Slezáka v BA. Moja doktorka vraví, že je dvojcievny pupočník je ojedinelý bez iných komplikácií. Ale hovorím, len v našej termínovke ho mali 3 mamičky bez ďalších iných zlých vecí a deti sú úplne v poriadku, narodené v termíne, s normálnou váhou. Tak zas až také ojedninelé to nebude. Možno práve ona sa s tým nestretáva často. Držím palce nech zajtra dopadne vyšetrenie na výbornú. Daj mi potom prosím vedieť. Aj čo ti doktor na to povedal tak celkovo na tie dve cievy.

zaluzia1
autor
10. dec 2016

@elysa no a zistila ti aj tu inu komplikaciu ked ta vravi???? dam vediet co povedal dr..

elysa
10. dec 2016

@zaluzia1 Nie, ani ona, ani ten doktor na morfologickom utz. Dobre, tak daj potom vedieť, budem ti držať palce. Som zvedavá čo ti na to povie.

zaluzia1
autor
10. dec 2016

@elysa tak nech ta nestrasi... aj ked ja som tiez nepokojna, ze co ak.. a ak by aj bolo nieco ani to nieje 100% ze male sa nenarodi zdrave.. tebe o amnio nehovorila nic?

ukulela
10. dec 2016

@zaluzia1 ak ides do MT, tak asi ku grochalovi. ten je spicka, ked ti on povie, ze babo je OK, tak mas istotu. moja dok pret upustila od amnio, lebo som bola na vysetreni u neho. (nie kvoli pupocnicku) .. on ti skontroluje komplet vsetko, cele babo, organy, keby bolo daco zle, tak to vidi. tak drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo.
znama mala dvojcievny, babo OK, tiez boli u Grovhala na sone kvoli tomu.

elysa
11. dec 2016

@zaluzia1 nie vobec mi o amnio nič nespomínala. Ja by som s amnio nemala problém keby išlo o niečo iné, ale len kvôli pupocniku by som nešla.

srdiecko9
11. dec 2016

@zaluzia1 ahoj ja som mala a dcéra mala popri tom vývojovú vadu obličky a oka..srdiečko mala v poriadku naštastie. Na genetike potvrdili, ze ta vada obličky bola z pupočníka dvojcievneho zapríčinená..

elysa
11. dec 2016

@zaluzia1 Ahoj, no čo ako si dopadla?

elysa
11. dec 2016

@srdiecko9 Ak sa môžem opýtať, tak vývojovú vadu obličky a oka zistili dcérke aj na ultrazvuku? Či sa to ukázalo až po narodení?

srdiecko9
11. dec 2016

@elysa obličku zistili na uzv okolo 20 tt a očko az po narodení..a porodila som predčasne, cely cas som mala riziko predčasného pôrodu. Ale nie vzdy musi byt spojený s vadou..veľakrát moze byt ten dvojcievny pupočník jediná vývojová vada .

rybka80
14. dec 2016

@zaluzia1 ahoj, ja som tiez mala v tehotenstve dvojcievny pupocnik. Vraj dieta tak nemusi dostat dostatok zivin...a predsa narodil sa mi syncek vyziveny viac nez dost☺ porodna vaha 4055g , takze hlavne klud ☺ samozrejme nech ta lekari sleduju ci je vsetko v poriadku, ale nestresuj koli tomu, lebo casto prave stres sposobi dietatku viac skody...

petjka
27. jún 2017

Ahojte chcem sa opýtať ako vaše bábätká? Všetko v poriadku? Mne vsera na 3D ultrazvuku zistili dvojcievny pupočník, všetko ostatné sa javilo ok, no mala som pocit že to bol bleskovo rýchly usg a že to nemusela dr možno až tak dôsledne pozrieť. Zaroven ešte som to nekonzultovala s mojím dr, k nemu idem o dva dni na usg. Mám dosť obavy po tom, čo som si prečítala aké všetky komplikácie s tým môžu súvisieť.

petjka
27. jún 2017

@zaluzia1
@elysa ešte som vás označila ďakujem 🙂

zaluzia1
autor
27. jún 2017

@petjka ahoj..ano zatial vsetko ok..mame uz 9 tyzdnov😍

petjka
27. jún 2017

@zaluzia1 to je skvelé, gratulujem 🙂

elysa
27. jún 2017

@petjka Ahoj. Aj u nás je našťastie zatiaľ všetko v poriadku 🙂
@zaluzia1 jeeej, super, to som rada 🙂

zaluzia1
autor
27. jún 2017

@elysa dakujem aj my sa moc tesime..odlahlo mi❤

teri740603
13. jún 2018

Ahojte baby aj mne zistili dvojcievny.... upokojte ma nejako 😣 strašné sa bojím...

jina29
13. jún 2018

Aj mne bol na more zistený dvojcievny bola som úplne v šoku.. malá sa narodila v termíne má 9 mesiacov a je ok 😉 všetko ostatné bolo na more ok len sa potom viac sledovala dynaminka rastu plodu neboj všetko bude dobre 🍀

jina29
13. jún 2018

*morfe

teri740603
14. jún 2018

@jina29 aj ja mám úplne vsetko v poriadku až na ten pupočnik... môžem sa spýtať a veľkosťou aj vahou bolo všetko ok pri narodení?

monikasel
14. jún 2018

My sme mali tiež dvocievny pupočník a mam zdravého chlapčeka. Mieri pri narodení 3610g a 52cm

teri740603
14. jún 2018

Takže je to úplne normálne či?

jina29
14. jún 2018

@teri740603 Ano vsetko ok. Váha 3350g a 50cm 😉 vsetko bude ok.. Ja som sa tiez nalakala, mne na to ani moj gynekolog neprisiel 😕 bola som na morfe u specialistu v 20 aj v 30 tyzdni vsetko ostatne bolo v poriadku..

elysa
14. jún 2018

@teri740603 Neboj sa. To ti zistili na mofrologickom? Doktor určite všetko dôkladne popozeral, určite to bude v poriadku. Mne doktor povedal, že niekedy sa to proste stane. Môj syn má už 15 mesiacov a je úplne v poriadku. Dokonca som ho týždeň prenášala, mal 3.550g dokonca viac ako môj prvorodený, ktorý mal normálny pupočník trojcievny 😉 Takže nebuď smutná, keď dr. povedal, že je to v poriadku, tak mu ver 😉 Nenechaj si pokaziť zvyšok tehotenstva strachom. Potom sem určite napíš krásne správy pre povzbudenie iných báb do budúcna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre