icon

Ekzém v tehotenstve

mima259
10. okt 2011

Caute baby, chcela by som Vas poprosit o radu. Koncim prave 17. tyzden a uz od zaciatku tehotenstva mam problem s ekzemom na rukach, na vonkajsej strane dlani. A stale sa len zhorsuje. Moj gynekolog mi zakazal kortikoidy, moja kozna mi nic ine ako mast s kortikoidmi dat nevie, aj moja alergologicka vravi, ze takuto mast treba davat, ze sa to liecit musi. Tak mam z toho hlavu v smutku. Kazdy radi nieco ine, ja babetku ublizit nechcem, ale ak mam mat tie ekzemy az do konca tehotenstva, tak neviem. Vyzera to hrozne, strasne to svrbi, a uz som z toho zufala. Babenky, co mate alebo ste mali podobny problem, prosim pomozte. A velmi by mi pomohol kontakt na dobreho kozneho lekara v Košiciach. Dakujem Vam vopred za rady. Pekny dnik prajem....cafte

Strana
z2
katuschaa
13. júl 2016

tiez by som rada pridala svoj nazor:
stale oddeststva mam ekzem a ani som neverila, zeby sa mohol dat liecit inak ako kortikoidnymi mastami, no v tehotenstve sme konecne nasli alternativne metody - KTORE ZABERAJU.
1. ak je ekzem akutny, najviac mi zabrali repikove obklady (obvaz namoceny do repikoveho caju) - nechat posobit dve minuty a 5x zopakovat
2. bylinna mast psorikalis - vobec nevonia dobre, ale je cisto bylinna a velmi ucinna 2xdenne
3. jednoducha pasta s rybim olejom
-velmi mi pomohlo obviazat obvazom tenkou vrstvou ekzematicke casti aspon v noci, aby sa maste hned nezotreli
4. a cez den premastovat, mne najviac proti svrbeniu pomaha excipial mast s madlovym olejom a lipobase repair

hoci ekzem nemam uplne vylieceny, vzdy na cas zmizne a potom sa svrbenim objavi znova, ale hlavne som rada, ze som nasla tieto prostrediedky na liecenie, ktore neskodia malickej

simlo
7. okt 2016

Ja som mala na tvari, tak som si uvarila dubovu koru.. Zabrala fantasticky.. Skuste

8radushka8
7. okt 2016

@simlo to ste kúpili v lekárni ?

simlo
8. okt 2016

@8radushka8 ano, klasicka sypana, kdekolvek sa da kupit. Deci vody, kavova lyzicka, povarit, vyluhovat..

weroni87
Autor odpoveď zmazal
adika261977
25. júl 2017

@eebee
Baby blue cap je na databaze nebezpecnych vyrobkov..preco hned kazdy uteka za klasikou teda farmakologiou...je 21 storocie poculi ste o homeoterapii?? Exzem moze byt zo stravy mozno ste pocas tehu alergicke na trebars mliecne vyrobky.Kortikoidy skodia ale lakarovi je to fuc ci vam to uskodi alebo budere mat stastie a neuskodi to ani vam ani babatku..Inak klasicke lieky funguju tak ze maskuju symptomy takze ked prestanete pouzivaf krem exzem pride znova..takto oni funguju! A co tak zmeniy jedalnicek??? Nepapat psenicku pocas tehu..psenica je GM obilnina takze moze byt alergia na psenicu kedze pocas tehot je telo citlivejsie.

adika261977
25. júl 2017

Nechapem ako mozte v dnesnej dobe jedovej dat na klasickych lekarov! Ved im o ludske zdravie uz davno nejse.
Oni potrebuju pacientov aby sa uzivili, oni neliecia! Oni udrzuju ludi v chorobe. To je ich zamer. Sme pokusne kraliky pre farmakol priemysel

eebee
25. júl 2017

@adika261977 dnešnú dobu, myslíš,keď mudrlanti vyštudujú medicínu za 20minut na googli? To,že ekzém má súvislosť s celým organizmom,to si neobjavila Ameriku.To ti povie každý lekár,nie len šarlatáni. A prepáč,ale tu si radíme reálni ľudia,ktorí s tým majú naozajstné skúsenosti a nie len veľkú hubu nabrifovaných vystrašjúcich výkrikov. A nemusíš ma tu teraz poučovať "pravdou" sveta. Prajem ti v živote mnoho zdravia a ak sa ti niečo stane,nech ťa operuje študovaný kardiológ a nie len niekto s ezo e-shopom

piskotienka
25. sep 2017

Ahoj baby..tiez mam problem s ekzemom..pocula som,ze kortikoidy v tehotestve nie,ale kym som tehotna nebola,pouzivala som take maste a zmizlo mi to skor..pouzivam teraz krem s kyselinou mliečnou na premastenie..mam pocit,ze mi to zabralo,len si musim v kuse mastit ruky..mam to aj na predlaktiach a v zahybe lakta,a to uz ide tazsie..tiez som niekedy zufala,v noci sa zobudim a idem sa do krvi skrabat..je to hrozne 😞
A je pravda,ze tieto ekzemy bude mat potom aj dieta?..mne gynda poradila detsky olej ale nemam pocit,ze to niako pomaha..uz som vyskusala tolko tych kremov..och

8radushka8
25. sep 2017

@piskotienka ako aom prestala kojit všetko mi zmizlo

piskotienka
26. sep 2017

@8radushka8
Tak dufam,ze mi to prejde aj skor..dala som teetree olej a nechala na noc vysusit a rano premastila a mastim cely den..tak uvidime,ale dakujem za odpoved 😊

petrusa87
26. sep 2017

tak ja trpím ekzémom od narodenia a akurát skoro vždy to počas tehotenstva zmizne len mne sa to rapídne zhoršilo mala som chytené okrem rúk až celé predlaktia a strašne to svrbilo, mne kožná dala nejakú kortikoidnú ktorú že môžem používať tak som si ju aj dávala lebo to bolo neznesiteľné len horšie že na také veľké ložiská mi rýchlo sa minula a tak, potom som išla skúsiť používať detský púder a som si tým niekoľkokrát doma púdrovala ruky (no všetko bolo odo mňa biele haha) a zrazu to prestalo tak svrbieť a začalo sa mi to krásne hojiť, viem že som skúsila potom kúpiť aj inú značku púdra a ten mi nepomáhal iba tá jedna značka mi robila dobre,,,, úplne sa mi to nevyhojilo ale pomaly skoro,,,,, skús toto či ti nepomôže... ináč po pár rokoch som išla s ekzémom k druhej kožnej a tá ma doslova vysmiala že mi mohol púder pomôcť a od jej zaobchádzania som už k nej ani viac nešla 🙂 a holky skúste používať modrú indulonu ja na ňu nedám dopustiť ostatné mastné krémy môžu akurát tak prestať vyrábať

konnik_flakaty
16. nov 2017

Pomáha aj kúpeľný pobyt-má aj preventívne účinky, Vyskúšala som si Kúpele Smrdáky a nedám na ne dopustiť.

sticker
8radushka8
16. nov 2017

@konnik_flakaty ked som.bola mensia bola som 2x v smrdakoch pomohlo ale lenna chvilku ja mam aak psoriazu aj s tym som bola

marienka92
23. nov 2017

@petrusa87 môžem sa opýtať na značku toho detského pudra
Jasnom momentálne 28tt a kojím prvého syna
A ekzém sa mi zhoršil od začiatku tehotenstva
Mám to v hroznom stave celé ruky nohy. Suché červene popraskané fľaky
Dostala som viackrát už kortikoidy od dr ale to sa mi stále vráti
Momentálne používam zinkovu masť a večer dithiaden ale nepomáha

petrusa87
24. nov 2017

@marienka92 mne sa zdá že to bol aviril ale asi to treba tiež vyskúšať či aj iná značka nemôže dobre urobiť (však potom ostane pre bábätko na riťku)

damoska
10. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

pomohol ten kremik? Protopan ste neskušali? Dost sa tu o nom teraz piše a než si ho tiež kupim, radšej by som aj nazor niekoho ineho

konnik_flakaty
13. júl 2018

@8radushka8 nejakeho pol roka som vzdy mala kozu cistu a neprejavuju sa mi ziadne vedlajsie ucinky. ono aj to ze som chilu mimo stresu mi pomaha.

zabka788
29. júl 2018
Používateľ zabka788 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabka788.

ženy, skušali ste na to niektorá tento krem. Dcerka má pol roka a trapi nás atopicky ekzemik. Nejak nam nič nepomaha a tak chceme skusit ešte toto https://www.protopan.sk/

anulienkalenka
23. aug 2018
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

možeš to mat aj z nejakej kozmetiky, nevyhovuje ti. skus ju zmenit

damoska
5. nov 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ale zase v těhotenstve by to chcelo niečo bez kortikoidov a hlavne by som to konzultovala s lekarom. Sama by som si to neordinovala.

12romi34
20. nov 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

v tehotenstve by som bola optarna, skus sa poradit s lekarom a ten ti určute poradi niečo, idealne bez kortikoidov

radana123
22. mar 2019

Ahojte, ja cakam teraz tretie dieta a ekzem sa mi strasne zhorsil, v noci som nemohla spat, zacalo to rukami a neskor po celom tele, stipalo to, svrbelo, tak ze v noci v spanku som rozskrabala az do krvi, chrbat som mala ako v plamenoch. Bola som pri dvoch doktorkach, ani jedna mi nepomohla, dali mi robene masticky, olej do kupela, dithiaden na noc, na zmiernenie svrbenia atd. nic antibiotikove, koli dietatku. Kedze sa to uz nedalo vydrzat, skusila som nieco ine a pomohlo. Nehovorim, ze hned po prvom pouzity mi to vsetko zmizlo ale rozdiel bolo vidno aj citit po prvom pouziti. Sprchujem sa mydlom, ktore som si objednala, - https://eshop.hillvital.eu/bylinne-mydla/rucne-..., telo si potom nastriekam - Aloe Vera Spray prvej pomoci a natieram sa - https://www.aloetis.com/en/produit/aloe-vera-wi..., velmi mi ten krem pomohol, svrbenie sa zmiernilo, a pokozka uz nebola taka drsna a bolava. Tak isto som zacala pit 100 % stavu z Aronie, to uz len ako doplnok. Skuste, nemate, co stratit, nic z toho babatku neuskodi. Keby toto nepomohlo, neviem ako by som vydrzala este 2 mesiace do porodu v takomto stave.

smajluska
4. aug 2019

Som tehotna a tiez mam problemy s ekzemom. Velmi sa mi zhorsil. Mam ho na rukach, medzi prstami, na dlaniach. Je to velmi neprijemne. Dnes som si to zacala natierat s bielou vazelinou. Dostat kupit v lekarni. A dala som si aj ruky do igelitu. Je vecer a ekzem je na ustupe. Ruky nie su tak zapalene, nesvrbia. Oplati sa vyskusat ;)

liliana3530
17. jún 2020

Dobrý deň. Je to tu trochu staršie ale skúsim. Mam taky problém, neviete prosím vás čo to môže byť? Takto som sa postupne vyhádzala po takmer celej tvári od nosa okolie úst bradu, na líci pod ocami, dávam elocom, mala som to už raz menšie a teraz znova ale bo väčšom množstve odrazu.. Kožná mi dala robenu masť ktorá vôbec nepomáha dokonca sa to len zhoršilo

Strana
z2