Extrémne nafukovanie v tehotenstve

14. jan 2024

Ahojte, som 24tt a trápi ma už asi 3. týždeň nafukovanie. Je to ale tak, že pár dní je to na nevydržanie a potom zasa nič a potom sa to zas po pár dňoch vráti. Dajte tipy čo vám pomáhalo. Nafúknutá som ako balón a cítim neustálu potrebu “vyfukovať”😂 ale to už ide horšie. Espumisan som skúšala, je to ale krátkodobé. Stravu mám dobrú, veľa vlákniny, (so stolicou ani vďakabohu nemám problém), strukoviny a všetko čo by mohlo nafukovať-karfiol, kapusta a pod. som úplne vylúčila zo stravy. Ďakujem.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. jan 2024

@jj298 ďakujem, vyskúšam aj to. Ja som napr. prestala uplne jesť pečivo, lebo som mala pocit, že mi to tiež robí horšie. Predvčerom som si dala 2 kúsky lebo som nemala ťažkosti už a včera to zasa začalo, tak ktovie či nie aj to naozaj.

luciaruz
14. jan 2024

Nemas na niečo intoleranciu? Ja som to zistila az po 30tke, ked ma z nicoho nic zacalo straaaasne nafukovat. Nakoniec to bola interancia na laktozu a histamin. Štátny doktor mi to nezistil, respektive na toto neberú vzorky, neriešia 😡 az súkromný mi urobil rozšírené testy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre