Febrilné krče

nestea555
23. júl 2017

Dobrý večer som zúfala matka ktorá potrebuje poradit ako mam postupovat pri febrilnych krčoch u 4-ročneho chlapca. Mam mu dat najprv diazepam a potom nejaky sirup od horucky alebo nie?

twinklik
23. júl 2017

Áno dáva sa diazepam aj sirup od horucky.

keyneska
23. júl 2017

Diazepan je proti tým kŕčom, sirup/tabletka/čipok zas proti teplote. Takže dávať oboje.

tammika
24. júl 2017

My sme tým prešli viackrát, v šiestych rokoch to prešlo, presne tak ako povedal lekár 🙂 u nás je to genetika, mala ich mama aj ja. Tamarku to seklo pri teplote aj do 38 stupňov. Podľa toho, čo nám povedal lekár - akonáhle sa začne zvyšovať teplota, striedať paralen a nurofen, diazepam sme nedávali. Ževraj jeho účinky na organizmus sú horšie ako samotné kŕče - aj keď to teda vyzerá hrozne. Akonáhle mala 6 rokov, už sa nezopakovali. Držím palce 🙂

nestea555
autor
25. júl 2017

Dakujem vam baby😊 ja som taketo nieco ešte nikdy v živote nevydela stalo sa nam to zhruba pred toma tyždnamai prvý krat ..... teraz mam taky strach ked vydim že je ospalý lebo presne tak to začalo 😦 je pravda ze je lepšie davat diazepam čipok pri vysokych teplotach? Lebo mne pani doktorka predpisala len tabletky. Strašne sa bojim pretože maly ma anginu a ma aj teploty chvala bohu od včera je mu lepšie ..

keyneska
25. júl 2017

@nestea555 diazepan je len v tablete myslím

danielak84
25. júl 2017

Ahoj.Aj ja som si tym presla pri dcerke.Mala vtedy 13m,nic jej nebolo a ked spinkala dostala tie krce,oci vyvratene,nevnimala len sa triasla.Hned sme volali sanitku a teplotu mala skoro 40,dali jej Diazepam gel do zadocku a isla do nemocnice kde jej zistili chripku.Diazepam nam dali aj domov a pri teplote 38 sme mali preventivne davat.Bola aj na neurologickom vysetreni ked bola v nemocke a to bolo v poriadku.

nestea555
autor
26. júl 2017

Viem, pani doktorka mi povedala ze je este aj ten diazepam gel ktory sa vstrekuje do konecnika ale ze vraj sa dava len detom ktore maju nabeh na epilepsiu....a to chvala bohu nemame tak staci davat pozor sledovat teplotu vela tekutín a bude dobre 😊 dufam ze sa nam to uz nezopakuje.

ileas
30. júl 2017

Mi mame dvoch chlapcov. starší má 6 rokov mal 2 kŕče ako dvojročný a potom keď mal štyri roky. mladší má v decembri 4 roky a už ich mal dokopy 4.Davali sme mu aj diazepam,lieky od teploty aj napriek tomu ich dostal. Niekedy sa tomu nedá zabrániť. Všetke dostal v zimnom období a do teploty 37,5.Treba to len pretrpieť do tých 6 rokov.Mi to máme dedičné lebo mal ich aj manžel, švagor, svokra.

nestea555
autor
28. aug 2017

A čo ak ma z nicoho nic horucku a dam mu diazepam a ibalgin sirup ?po kolkych hodinach mu mozem dat zase diazepam? Či sa moze dat diazepam len raz denne?

ileas
28. aug 2017

@nestea555 nám neurologička a aj v nemocnici povedali, že prvé dva dni keď ma horúčky každé 8 hodín diazepam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre